Faux pas na dovolenke - čo si obliecť?

papaya1234
3. júl 2024

Ahojte, baby :D Balím veci na dovolenku a rozmýšľam čo brať a čo nie. Viem, že na dovolenku sa chodí oddychovať a každý si hľadí svojho, ale jednoducho nemám rada faux pas a pocit, že sa na mňa ľudia zle pozerajú.

Je niečo, čo si všímate na kúpaliskách alebo na pláži na iných ženách? Že si poviete, že je to trápne alebo nevkusné alebo že to mala ženská nechať doma?

cyberk
3. júl 2024

Nie a nie :D absolutne ma nezaujima ako sa ine obliekaju na plaz, uzivam si sum mora a rodinku 😇

natall113
3. júl 2024

Každý má iný vkus, neriešim 😃

pukina
3. júl 2024

nikdy som neriesila co kto kde nosi. Neriesim to ani bezne nie este na dovolenke. Oblec si co je ti pohodlne a co sa ti paci.

viestta
3. júl 2024

Na kupalisku a na plazi je uplne jedno co si oblecies. Trapas moze nastat ak sa vytrepes nevhodne oblecana na veceru do restiky, kde by sa ziadal aspon trosku formalnejsi odev, nie plazova satka na bikinach.

januska12323
3. júl 2024

Pokiaľ neberieš zimnú bundu nikto si ťa ani nevšimne.

zorkahorka
3. júl 2024

Nikto ta tam nepozná, vobec neries. Ja som si vzala 2 starsich plavkovych podprseniek a aj som ich tam nechala. Bola to ich labutia piesen 😄

muchotrafka298
3. júl 2024

Mna absolutne nezaujima, kto ma alebo nema nieco oblecene. Je mi to jedno. Obliekam sa tak, ako ja uznam za vhodne. Jedine co mi prekaza je nevhodne spravanie inych, ale tiez to neriesim (pokial ma to priamo neobtazuje). Jedinu nevhodnu vec som teraz nedavno videla na dovolenke, ze asi 7 rocne ceske dievcatko tam hole lietalo po plazi a pri bazene. To mi prislo nevhodne, ked aj male babatka maju plavky.

maryetta
3. júl 2024

Baby ja nam stres z oblecenia do restauracie. Ranajky/vecera. Minuly rok som bola tehu tak do coho som vošla. Teraz ale….
Je nejaky “predpis” ze ako na večeru?
Ležerne šaty?

ibrunova
3. júl 2024

Čo také špeciálne by si si chcela obliecť na pláž?
A je mi úplne jedno, čo kto má, nenamýšľaj si, že práve na teba budú všetci pozerať 🙂
Jediné, čo je, by malo byť, na jedlo čistý, nie bez trička, v plavkách a pod .

martinmmartin
3. júl 2024

@maryetta na veceru nieco pestre a vesele- ked ti kvacne nech to nevidno

viestta
3. júl 2024

@maryetta satami nic nepokazis, urcite sa neocakava vecerna roba, klasicke letne saty bohate stacia, chlap hoc aj kratasy a tricko alebo polokoselu

laurita285
3. júl 2024

@maryetta záleží či v penzióne alebo v 6* hoteli :D

stanulienkat
3. júl 2024

Neries. Je to dovolenka, vsetci to tak beru. Mne osobne je len cudne, ked vojde niekto do restauracie len v plavkach. Idealne este mokrych.

mclissa
3. júl 2024

Zalezi od hotela, je tam dress code? Ides na poznavacku, alebo all inc. a uprimne mne je to jedno co kto nosi.

ptvw
3. júl 2024

@papaya1234 ja mam každého na háku nech si ma kto chce čo chce 😅

dominikamacakova
3. júl 2024

Tak kebyže má žena tie farebné šatky ako brušná tanečnica a ananás na hlave, asi by som sa pozrela. Alebo keby chodila nahá, alebo hore bez. Inak absolútne nechápem čo sa dá pokaziť na pláži na dovolenke.

dominikamacakova
3. júl 2024

@maryetta letné šaty

zorkahorka
3. júl 2024

@maryetta my sme chodili v 5* v turecku na ranajky a obed v plavkach a na to tu plazovu sietku, ci ako to nazvat. Nikto to neriesil, nikto nas nevyhodil. Na veceru lahke saty

simca06022011
3. júl 2024

vsak na plazi mas plavky. Tak ake faux pas na plazi? ak tam nebudes holu onu otrcat, nemaju co pozerat... tuniky/saty/satky/ sortky a tricka su kadejake plazove, od vymyslu sveta... neveim co by som tam mala riesit. Vonku na promenadach detto.. boli sme v luxusnom rezorte a nasla si tam zeny v poslednych vystrelkoch diora, gucciho a aj zeny v teplakoch, lanovych gatiach, obycajnych satach... :D
Ak mi nieco na dovci chyba, kupim si. Zvacsa uplne najgicovejsie namornicke saty kupim v stanku a som stastna ako blcha, doma si ich nikdy nedam :D
Dress code ako tak drzim v mestach, v luxusnych restauraciach, v luxusnych hoteloch. V plavkach nechodim po meste, do cukrarni, kaviarni, restauracii... slusne chodime obleceni. NIe sme laznici. Prezliect sa so siat,nohavic do plavok je otazka minuty.

evaachesa
3. júl 2024

@zorkahorka tak toto už považujem za faux pas...ešte raňajky ok keď človek ide hneď k vode, ale na večeru prísť v plavkách so sieťkou čo veľa ľudí takto chodilo žiaľ.🤦🏻‍♀️
Ešte som žiaľ nezažila nikde aby sa zo strany hotela riešil dress code (síce to len majú napísané a pre menej chápavých aj názorné obrázky) a teda v niektorých prípadoch by tých ľudí mali fakt otočiť a poslať sa prezliecť. Trošku úrovne si to žiada. 🤷

bu1bu
3. júl 2024

Absolutne sa nestaram kto ma co oblecene na plazi. Pokial si beznu plaz nepomyli s nudaplazou. Na dovolenke ma nezaujima oblecenie inych ( a nielen na dovolenke) Fakt si myslis ze si taka zaujimava, ze si ta budu vsimat? Ubezpecujem ta ze nie ( pokial niesi tzv. celebrita, kazdy ta bude mat v pazi. Na vecere sa prezliekame vzdy, bez ohladu ci ide o 5* rezort ale mini hotelik, ja s dcerou letne saty, manzel kosela a letne lanove nohavice, kratasy pod kolena a podobne.

lienka.7
3. júl 2024

@papaya1234 pokial tam nebudeš pobehovať naha, je uplne jedno co budeš mat oblecene. Za mna niečo pohodlne v com sa ty cítiš dobre. Co si o tom myslia iný, ti naozaj môže byť u prdele 😉

maryetta
3. júl 2024

Tak ked sme tu na Sk tak vacsinou 4*.
Ale uz som videla chlapa v sustiakovych šortkach. Šiltovka na hlave počas celej večere. Tak ja uz neviem čo je vela a co je už “sedlactvo”.

maryetta
3. júl 2024

@zorkahorka my sme raz v chorvatsku boli. A kro bol v plavkach tak ani nepustili dnu. Max niekde na vonkajsiu terasu. Ale dni nie.

zorkahorka
3. júl 2024

@evaachesa ved ja som ani nikde nepisala, ze na veceru... precitaj si to este raz... obed bol pri plazi na terase, tam vsetci isli od mora a potom zas spat k moru

zorkahorka
3. júl 2024

@maryetta na rodose v 4*+ to brali vaznejsie. do hlavnej budovy na veceru upozornovali zeny aj na kratasy, ze ee. na plazovej terase sa to tak neriesilo

olimuc
3. júl 2024

Neotrcis holu a nemas plavky o 4 cisla mensie nikto neriesi … zober si pareo zide sa vzdy a aj na plazi z neho spravit saty a nejake Letne saty ked sa pojdete najest…. Ak teda nejdete do nejakeho super luxusneho hotela kde treba ist na veceru v koktejlkach. Nas jedine nechceli pustit na lod kedze sme nemali slapky s bielou podrazkou … inac nikto nic neriesil. (Ja nosim bavlnaky po zem takze aj opasok a doplnky z toho spravia elegantne saty)

evaachesa
3. júl 2024

@zorkahorka áno áno len píšem že u nás tak chodili aj na večeru ..fakt hruza. A na Slovensku v 4* hoteli sme sa pýtali že či neriešia dress code keď ho tam majú vyvesený pred restikou lebo ako tam chodili niektorí bola fakt sila...tak len mykli plecami. 🤷

mamutka
3. júl 2024

@papaya1234 vôbec mňa osobne netankuje čo si kto na dovolenke oblieka ale jedna vec mi kole oči a vidím takých ľudí každý rok pri vode 👀
Keď z plaviek z vnútra sa vytrci ten štítok z predajne. Všetky tie kusocky látky s pokynmi na pranie, zložením, krajinou kde to vyrobili… niekedy nie jedna dlhá visacka ale planda sa tam človeku za ritou cela rota štítkov svieti to biele na pekných plavkách… Dáma vrti zadkom, vystretá jak stĺp, spokojna jak dobre schudla a hentaka ozdoba na zadku. Chlapi detto. Ja to hned doma všetko striham preč 😅

martinka13
3. júl 2024

Je mi to jedno, čo má kto oblečené. Teda okrem ozaj extrémov (120 kg žena v tangačoch napr.)