Dávali ste si šiť šaty na stužkovú?

zuzulienocka75
29. sep 2024

Ešte je asi trochu skoro, ale momentálne mám tretiacku na strednej škole a ako sa už začíname v škole na rodičku pomaly rozprávať o stužkovej (skladáme sa už od 1. ročníka 😊), tak samozrejme už pomaly treba rozmýšľať aj o oblečení (hlavne teda u dievčat/dám - šatách, topánkach). Ak teda môžem poprosiť o radu, hlavne teda maminy, ktoré toto už absolvovali v nedávnej dobe.... (Poprosím naozaj len takéto rady "z prvej ruky" .) Dávali ste šaty vašim ratolestiam na túto príležitosť šiť alebo ste kupovali/prípadne niekde objednávali. Stránok na spoločenské šaty je síce veľa, ale objednávať za nemálo peňazí a potom zase vracať, ak nebudú sedieť.... No už aby sme pomaly začali. 🤣Poraďte ako ste riešili vy. Za každú radu budem povďačná, ešte kým je na to čas.

andreakotesova
29. sep 2024

Kolegyna sebe aj dcere dala sit saty.

modrykonik33
29. sep 2024

Príde mi zbytočne dat šiť šaty na stužkovú, my sme normálne kupovali

ada_alica
29. sep 2024

@zuzulienocka75 moja krstná dcéra si kúpila použité aj tak boli dosť drahé

nenne27
29. sep 2024

@zuzulienocka75 teraz mame stuzkovu.dcere sme kupovali v kamennom obchode, ale boli site na slovensku.ja som si objednala v nemeckom outlete.
Az tak dopredu by som nekupovala, o rok sa ti vobec nemusia pacit tie, ktore teraz vyberies

zuzulienocka75
autor
29. sep 2024

@modrykonik33 Dakedy sa iba šilo, výber nebol skoro prakticky žiadny, tak ak si chcela mať niečo, čo malo štýl (pripadne aspoň aby ti šaty sedeli na postavu .... Sme rôzne....nízke, vysoké, chudé, aj pri tele a hlavne každému pristane niečo iné). Mám 49 rokov a ja som mala na stužkovú a dokonca aj na Venček z tanečnej šaty ušité u krajčírky. Dokonca tým že som nízkej postavy, tak som si v čase, keď som začínala chodiť do roboty dávala šiť aj rôzne nohavicove a sukňove kostýmy. Samozrejme na spoločenské šaty to už chce šikovnú a najmä skúsenú krajcirku (aj to by chcelo rozhodiť siete) a to už nevravím o tom, že dnes sú látky extrémne drahé.

som_realistka
29. sep 2024

My sme brali z pozicovne

kavasmliekom
29. sep 2024

@zuzulienocka75 ja by som si dala ušiť, nechcela by som sa stretnúť so spolužiačku v rovnakých, aj keď možno mala pravdepodobnosť.

zuzulienocka75
autor
29. sep 2024

@nenne27 Nie nie, kupovať ešte určite nechcem, len aby som / sme boli trochu v obraze, ako to potom budeme riešiť a hlavne aby sme a nevspamätali neskoro (zatiaľ si mlada riešila len plesové šaty - minulý rok prvý studentsky ples). Veď zaodiet sa budeme musieť aj my starí 🤯.... Ale tak hlavná "hviezda" bude na prvom mieste 😆🤣

guudy
29. sep 2024

Dcera je tiez tretiacka. Na vencek sme jej kupili tieto saty (foto je z eshopu). Ma len 158 cm, dali sme jej ich skratit. Bude ich mat aj o rok na stuzkovu. Jemne zlate doplnky k tomu.

patka06
29. sep 2024

tiež nás o rok čaká stužková, šiť určite nie
Na nete sú krásne šaty za 50 max 100 Eur-
Máme dobrú skúsenosť s https://www.bezvasport.sk/zeny/zeny-oblecenie/s... kupovali sme od nich pred necelými 2 rokmi
veľa žien odporúča aj https://www.miadresses.sk/?gad_source=1&gclid=E...

zuzulienocka75
autor
29. sep 2024

@nenne27 A kde ste kupovali, ak sa teda smiem spýtať?

marci987
29. sep 2024

My sme kupili saty v Krosne za 62eur. Presne take iste maju v pozicovnach na Slovensku za 100-120e. 🙄

zuzulienocka75
autor
29. sep 2024

@kavasmliekom Noooooo, to je teda dosť veľké riziko, nakoľko veľa stránok ponúka rovnaké / prípadne veľmi podobné šaty a z podobných materiálov.

klotildabazarik
29. sep 2024

@zuzulienocka75 kupit kludne aj na bazári sak kolkokrat to reálne este oblečie, ja som mala suknu a korzet, suknu mam doteraz😂

zuzulienocka75
autor
29. sep 2024

@kavasmliekom Prebehla som strašne veľa stránok, keď sme pre dcéru hľadali šaty na ples.

januska12323
29. sep 2024

Závisí koľko peňazí chcete vyhodiť, príde mi zbytočné platiť šitie na mieru.

zuzulienocka75
autor
29. sep 2024

@guudy Aj moja je také malé pivo (dobrého veľa nenarastie .... Viem o čom hovorím - ja som ešte menšia 😆).

zuzulienocka75
autor
29. sep 2024

@marci987 Kde ste ich kúpili?

zuzulienocka75
autor
29. sep 2024

@klotildabazarik Ale tak dá sa ešte využiť na plesy a iné spolocenske akcie (jasné, že ich nebude obliekať pravidelne, veď kto chce mať na každom plese rovnaké šaty a nie každý chodí po plesoch....) Prípadne potom predať?

zuzulienocka75
autor
29. sep 2024

@januska12323 Veď to, že predpokladám, že ak by som aj zohnala dobrú krajcirku (????), tak si dá aj kvalitne zaplatiť (čo chápem a je úplne prirodzené, že keď niekto "umí", tak to isto nie je zadarmo) a keď k tomu pripočítam ceny látok, tak teda nemám ani predstavu do akej sumy by som sa zmestila.

zuzulienocka75
autor
29. sep 2024

@marci987 Kde to je?

guudy
29. sep 2024

@zuzulienocka75 my sme v Ba, tu by ta usitie vyslo drahsie ako kupa hotovych. Aksi dobre pamatam, tak tieto dcerine sme kupovali na miadresses. Kupovali sme uz viackrat a vzdy spokojnost. Maju kvalitne materialy.

lucia13022023
29. sep 2024

Takéto šaty si treba vyskúšať. Ja som si skúšala asi 20 šiat, jedny boli dobre 36, druhé 36 odstavali, tretie mi boli 36 malé... Kazdy strih, látka je iná...
Sit by som dala len vtedy, ak by som mala problém nájsť šaty na svoju postavu. Veľa žien má veľké prsia ale utly chrbát napríklad.
Inak by som išla do salóna, kde by som si vyskúšala saty 🙂

marci987
29. sep 2024

@zuzulienocka75 Krosno je v Poľsku. Je tam veľké trhovisko a velky výber šiat.

lujza123
29. sep 2024

@zuzulienocka75 mám stredoskoláčku takže nás to tiez caka, plánujem jej dať tak 100 e nech sa zmestí aj s topánkami, viac určite nie … Podľa mňa za to kúpi v bežnom obchode, ja dúfam ze bude mať rozum a bude zháňať v second handoch či na bazári radšej niečo kvalitne z druhej ruky ako nové najlacnejšie.
Ako jasne je to ich prvá veľká spoločenská udalosť, budú mať pekne spomienky, ale je to len stredoškolská stužková nie odovzdávanie oscarov, tak šaty tak primerane udalosti aká to bude.

Ono to dosť záleží aj od vašich pováh a finančných možnosti, vzdy sa nájdu ľudia co to berú tak vážnejšie ze chcu byt tip top a priplatia si za šaty, topanky, make up, vlasy pre celu rodinu a nájdu sa aj tí co dajú na seba hocičo šatoveho strihu a neriešia. Niekto takéto spoločenské šaty oblečie prvý a posledny krát koli tej stužkovej (môj prípad) a niekto si ich oblečie ešte viac krát pri nejakej príležitosti, aj to si treba zvážiť

zuzulienocka75
autor
29. sep 2024

@lucia13022023 Asi tak..... Na fotke a modelke so super postavou môžu vyzerať uuuuuzasne, ale najlepšie je vyskúšať.

zuzulienocka75
autor
29. sep 2024

@marci987 Už som vyguuuglila.... Som z Ružomberka a si predstav, že som to vôbec nepoznala a dokonca ani nepočula. Niekedy sme chodili do Poľska pravidelne a dosť často (teraz už len veľmi sporadicky... Raz za dva roky aj menej. ) ale my chodíme Nowy Targ alebo Jablonka.

zuzulienocka75
autor
29. sep 2024

@lujza123 Tak , že by sme len tak potrebovali rozhadzovať a preplácať, na to až nejaky veľký plat určite nemám..... Je pravda, že to nie je ani svadba.... Ale tak tá stužková je tiež iba raz za život a predpokladám, že to je práve ten pripad udalosti na ktorú sa pamätá celý život.... Nie na nejaký ples, na aký môžeš ísť každý rok ak chces.. Ale zase nedramatizujeme.... Líčenie určite len domáce, môj účes domáci určite... Možno účes maturantky uvidíme, či dačo neskusi (ja si netrúfam a jediný krát sme dávali robiť účes na 1. Prijimanie).

1ryba
29. sep 2024

Sebe nedala. Ani som šaty nemala. Mala som luxusnú blúzku a večernú sukňu. Keby som mala dcéru, kúpila by som jej šaty alebo dala ušiť, aké by si povedala. Aby sa cítila ako princezná. Synovi som tiež kúpila oblek, nezáležalo mi na cene. Hlavne, že mu pekne sedel.

hankab
29. sep 2024

@zuzulienocka75 15 rokov dozadu som si kupila na stuzkovu saty z bazaru. Nepamatam si uz kolko stali, ale boli ako nove. Teraz sa to uz vsetko berie inak, kym my sme sa skladali na stuzkovu po 150€, teraz sa decka skladaju po 600. Keby som ju mala znovu, neriesila by som to inak. Kupila by som si pouzite saty na stranke, ktorej meno sa tu nevyslovuje 😅 kupila som si tam aj svadobne saty mojich snov za 30€, nikdy nepouzite.