Dá sa obliecť "príliš na úrovni" na pohovor?

22. júl 2024

Ak sa nejedná o pozície ako čašníčka, upratovačka a pomocná sila v kuchyni.. môj názor je, že na "kancelárske" roboty jednoducho nie je chybou zobrať si košeľu, sukňu po kolená a lodičky. Niektorí majú pocit, že by to mohlo byť "príliš na úrovni" a zamestnávateľa to vydesí.

Ako to vidíte vy? Však neuvažujem zle?

Ďakujem a pekný deň.

dadis
22. júl 2024

To zalezi aj od spolocnosti - ak ides na pohovor reklamky ci it firmy, tak to moze byt aj fail..ale ak ides na poziciu asistentky ci recepcnej, tak v pohode.. fakt zavisi od celkoveho kontextu.. za mna ba pohovor staci ist oblecena tak, ako chodis bezne do prace..

autor
22. júl 2024

@dadis tým sa nemôžem riadiť lebo chodím športovo oblečená a v botaskách by som sa asi ozaj cítila blbo keby pani oproti je elegantná 🤣

andreakotesova
22. júl 2024

U nás bola na pohovore žena, ktorá si obliekla na pohovor tielko so špagetovými ramienkami s výstrihom po pupok, kilo zlatých reťazí na krku, sukňu, že jej celý "spodok" trčal a k tomu na nohách žabky... a žula žuvačku 🙂 Sme verejnoprávna inštitúcia...

sara07
22. júl 2024

ano stalo sa mi že som priliš "dobre " bola oblečená a nejak reakcia v email a osobne bolo citelne ina

hanaxxx
22. júl 2024

Samozrejme, ze na kancelarsku pracu si mozes dat koselu, suknu,lodicky (pripadne slusne nohavice). Pre mna je to praveze nutnost.

dadis
22. júl 2024

Ja sa riadim tym, aby som sa citila pohodlne. Nevedela by som sa uvolnit 😅. To jednoducho niesom ja..a to nosievam saty a sukne..lodicky bezne nenosim..idem na pohovor za "seba". Ak prides slusne pracovne oblecena, nemusis prist na pohovor v prisnom business looku.

stanulienkat
22. júl 2024

To je minimalny zaklad slusneho oblecenia na pohovor co si uviedla. Neviem si predstavit ist v lezernom, alebo letnom obleceni ( tricko, kratase).

autor
22. júl 2024

@sara07 v čom iná?

egonsk
22. júl 2024

@andreakotesova a na uvod sa prezentovala stylom: dyk, tak sem tu na tu onu pracu, ze by ste dali. .... ci nie? ;)

zeldia
22. júl 2024

Ano je dôležité prispôsobiť životopis + svoj vzhľad pozícii na ktorú sa hlásim. To že po dvore okolo sliepok sa pohybujem v teplákoch lebo som to ja a mne to vyhovuje a cítim sa pohodlne znamená že na tom dvore chcem ostať a nemam záujem o firemnú kultúru. Napríklad ak idem na pozíciu do mc donalds kde mi dajú pracovne oblecenie a zaskolia ma tak lodičky nepotrebujem ale nechty by som si upravila. Ak idem na pozíciu riaditeľky pobočky treba elegantne topanky a sako lebo budem zastupovať danú spoločnost na rôznych úradoch, akciach a ak sa nedokazem ani obliec tak čo tam asi tak poviem….

dadis
22. júl 2024

@zeldia Presne, ale ak idemza uctovnicku, tak nemusim ist v kostyme a lodickach (business formal). Staci sa obliect primerane - nohavice, bluzku/suknu - business casual.

zara1996
22. júl 2024

Ahoj, ja keď som išla na pohovor na pozíciu recepčná zvolila som elegantnejšie slušné šaty a topánky na malom opätky. Vedúca mi dokonca na pohovore pochválila outfit a povedala, že má dobrý pocit zo mňa 😀 ale tak samozrejme okrem oblečenia sa treba vedieť aj pekne odprezentovať a nesprávať sa ako buran 😅

autor
22. júl 2024

@dadis no to je ten problém že nemám elegantné nohavice iba sukne a šaty.. ale väčšina mojich šiat nespĺňa to že nemajú mať výrazné farby alebo vzor :(

egonsk
22. júl 2024

ked vyrazne farby a vzor prezentuju charakteristiku tvojej osoby, nemen to a chod tak aby si sa sebe pacila. Ak sa nasilu budes chciet inak prezentovat, bude ta to zozierat jak rakovina.

dadis
22. júl 2024

Ved posli svoje fotky v nich.. takto sa to neda zhodnotit..

autor
22. júl 2024

@dadis môžem dať večer alebo zajtra, teraz mám všetky možnosti v praní pre istotu 🤣

butterflyeffect
22. júl 2024

Neviem o aku poziciu sa jedna, ale za mna sukna/ nohavice, bluzka lodicky je standard na pohovor, tiez nejaky zaklad slusnosti. Na ziadnom som inak ani nebola oblecena, aj ked sa jednalo o moje prve zamestnania na callcentrach kde som chodievala do prace-tricko, rifle, botasky aj ked som sla pracovat do bank. Vzdy ma na kazdu poziciu vzali. Kym neprides v dlhych spolocenskych satach, nie je sanc ze by si bola prilis.

betulinka1
22. júl 2024

Za mna je to v poriadku. Zahalené ruky, sukna po kolena, lodičky (ziadne sandálky ani nic kde je vidiet prsty na nohach). To je uplny zaklad a neni to vobec moc, nech ides na pohovor kamkoľvek

mk1111111111
22. júl 2024

Zalezi kam vlastne ides na pohovor, ine je do banky, ine do mensej firmy a na aku poziciu. Oblec sa slusne a cisto, licenie moc neprezen. Ak to nie je nejaka vysoka pozicia, stacia Ti aj decentne letne saty, minimalne pod kolena a so zakrytymi ramenami. Pekne sandalky mozu byt, je horuco, neboj aj im. Samozrejme vsetko plati, ak nejdes na poxiciu, kde je nutne dodrzat dresscode

mirola
22. júl 2024

Ja osobne ked idem na pohovor.. aj ked je teplo si davam vzdy dlhy rukav a uzavrete topanky, pohovory byvaju v klimatizovanych priestoroch, hned ako odtial odidem sa prezleciem. Dalej nikdy si nedam rifle a velky vystrih. Vzdy mam zopnute vlasy bud do copu alebo drdolu, nikdy nemam zuvacku, nevonavkujem sa bezprostredne pred stretnutim, vyhybam sa zafajcenym priestorom aby som nesmrdela od cigariet. Nikdy si neberiem drahe znackove veci, ani kabelky.. mam niektore naozaj drahe, a vzdy parkujem tak aby nevideli moje auto. Tiez je z tych luxusnejsich. To je u mna asi taky zaklad, a je uplne jedno kam na pohovor idem. Kazdopadne stava sa mi, ze personalista je obleceny menej vhodne ako ja, napr. saty na ramienka, slapky. A je mi to jedno, ja sama by som sa necitila v takom obleceni na pohovore dobre. Je vsak pravdou, ze nechodim na pohovory do obchodv, reatauracii, detskych kutikov. Vykonavam pracu na oddeleni kde sa vyzaduje nejaka odbornost a VS vzdelanie plus prax. Ale do prace neskor pokojne idem aj v teniskach.

andreakotesova
22. júl 2024

@egonsk tak v tomto bola normálna 🙂 žiadna menšina.

cookie29
22. júl 2024

no minule bol u nas chlapik na pohovore a teda poviem, ze outfit urcite sposobil, ze ho neprijali. Je to len jedna z veci, ktore vadili, ale teda dost dolezita. Bol prilis ohaknuty na poziciu.

purple_wolf
22. júl 2024

v sucasnosti preferuju bikinovy top roztrhane rifle a bagandze 🤦

ptvw
22. júl 2024

@andreakotesova asi bola vyslana z upsvar a nemala záujem o prácu tak sa tak poobliekala 😀

autor
22. júl 2024

@cookie29 povedz mi o tom viac...

andreakotesova
22. júl 2024

@ptvw nebola 😅

ptvw
22. júl 2024

@andreakotesova o to horšie 🫣🫣🫣

autor
22. júl 2024

@dadis no takže moje PMS brucho ktoré práve spraskalo večeru mi nehrá do karát 🤣🤣 ale tak máme nejaké možnosti

autor
22. júl 2024

Toto som chcela zobrať s pocitom, že tým nič nepokazím...