Čo si obliecť do divadla?

8. okt 2024

Naposledy som bola v divadle ako dieťa, takže vôbec netuším čo si mám obliecť viete poradiť? Ďakujem

kikusenka1
8. okt 2024

Nohavice, blúzku k tomu. Pripadne šaty

miminka91
8. okt 2024

Tak myslím si ze otrhane rifle a crop bunda to nebude :D Normalne nieco elegantne, ak si nohavicovy typ tak mozno aj nejaky kostym alebo bluzka nohavice kabatik. Alebo saty.

autor
8. okt 2024

Rozmýšľala som sa nad nohavicami košeľa a sveter, len neviem či je sveter vhodný. Ja som veľmi zimomravá v košeli by som nevydržala

unicornlady
8. okt 2024

Jasné, že môžeš mať sveter, ak je to normálne slušný sveter.

h2
8. okt 2024

Činohra? Opera? Ktoré divadlo?
V divadle bude určite teplo, toho sa báť nemusíš. Nohavice a sveter by som si nedávala. Najradšej šaty, elegantné, tmavšej farby.

autor
8. okt 2024

@h2 na Novej scéne, muzikál Oliver. Je to až o mesiac

lelelienka
8. okt 2024

Slusne saty, nieco na styl male cierne, alebo take nieco co by si si obliekla napriklad na pohovor do prace, kostym, nieco serioznejsie ako bezne nosis, moznosti mas vela. Ziadne rifle, teplakovinu, leginy, slapky, zabky, turisticke boty a podobne (ak sa chytate za hlavu kto by toto nosil do divadla, vsetko z toho som uz vazne videla…🤷‍♀️)

h2
8. okt 2024

Daj si šaty. Ak je to až o mesiac, máš čas kúpiť si nejaké teplejšie. K nim v pohode vysoké čižmy. Zima ti nebude určite.

rozovykon
8. okt 2024

trošku aj zavisí aké to je divadlo, či SND alebo nejake menšie alternatívne podľa toho by som volila aj štýl oblečenia.

mmooly
8. okt 2024

Budeš prekvapená v čom všetkom tam uvidíš ľudí poobliekaných.. budeš žasnúť..

lelelienka
8. okt 2024

Mozes aj sveter ak je taky slusnejsi, elegantnejsi, nie nieco vytahane, chodia tam tak, (aj teda ovela horsie, ale to isto nechces tak vyzerat ako “kulturny ignorant”) chodievam pomerne casto. Ale saty budu lepsie. Zima tam nebyva, jedine ked sla klima naplno, inak skor teplo.

deedol
8. okt 2024

mne je tiez vzdy zima. minulu jesen som bola v takych pletenych satach s dlhymi rukavmi. aj sveter je ok, ak je pekny. hlavne nie rifle 🙂

barborachors
8. okt 2024

A kam ides? Lebo je ine obliecť sa na činohru do malého divadla a je ine obliecť sa na operu do národného. Uz som v divadle videla všeličo, tak ale napriklad na balet sa ja osobne obliekam elegantne, na činohru len nejake upletove šaty a čižmy.

h2
8. okt 2024

@barborachors Viď 11:09

rozovykon
8. okt 2024

@barborachors presne ja keď som bola na fashion balete v SND tak to bolo teda normálne módna prehliadka 🙂

biba_18
8. okt 2024

celkom možno pochopím že sa niekto spýta čo si obliecť - lebo nechce urobiť chybu a nie je si istý - ale rozmýšľam čo vedie niekoho dojsť do veľkého divadla v rifliach alebo žabkách? ešte nejaká malá scéna, prípadne alternatíva, ok ... ale veľké divadlo? ... na ten muzikál kľudne aj v pletených šatách, pokiaľ nebudú mikinového strihu a vyťahané a vymoškované ...

beronsche
8. okt 2024

@mmooly presne tak!
Moje top "preboha-to-co-ma-na-sebe-v-divadle" je krikľavo oranžová fleecova mikina.. 🤪

anos18
8. okt 2024

@mmooly ja som zažila vo filharmónii chalana v teplakovej súprave. Nonsens

baboobchod
8. okt 2024

My sme boli pred pár dňami v novom snd, činohra. Všeličo mali ludia na sebe. Chlap vedľa mna rifle. Väčšina mala nohavice, košele, sako, baby sukne/nohavice, blúzky, saty, ale nie pompézne. Kľudne si daj na blúzku sveter, ak je slušnejší.
Ten Oliver je muzikál pre deti, tam to bude ešte voľnejšie ako v snd.

gondyo
8. okt 2024

Šaty, vysoké čižmy, blúzka a sukňa,aj na zapínanie kľudne k tomu..

katka700
8. okt 2024

Na novej scéne býva teplo. Daj si napríklad tmavé slušné nohavice a nejaký elegantnejsi top. Na vrch sako alebo svetrík. Ak máš slušné šaty vhodné do kostola môžeš si dať tie.

jaskolka
8. okt 2024

Ja som zvykla nosiť klasické puzdrove šaty a k nim podľa potreby sako. Keď mi bolo chladno, nechala som si ho, ale myslím, ze vždy bolo v divadle teplo. Na nohy buď kotnikove čižmičky alebo lodicky na nízkom podpätku, podľa počasia. Šaty sú klasika, tým nič nepokazís

jomarch
8. okt 2024

ja som videla taky parik, ze muz dlhe nohavice a k tomu slapky (na styl birkenstock) a jeho partnerka saty s rozparkom po zadok. rifle uz ani nekomentujem. niekedy by som si zelala, aby takto oblecenych ludi nepustili na predstavenie 🙈🙈 mne sa velmi paci, ze clovek sa moze pekne obliect do divadla, ze je to taka fajn prilezitost. aj prejav ucty voci kulture.

nelka93
8. okt 2024

Ja som v historickom SND videla nejakú kravu v teplákoch s trblietkami, čiže ma to neprekvapuje ako chodia ľudia dogabani. Kľudne nejaké saty alebo aj slušne nohavice a pekný svetrík. Hlavne nie botasky.

lelelienka
8. okt 2024

@baboobchod no, pre deti ako pre deti…boli sme a teda zobrala by som tam skor teenagera ako deti, boli tam totiz celkom drsne sceny niektore. A to som si povodne tiez hovorila ze super aj pre deti, ale podla mna nie,

baboobchod
8. okt 2024

@lelelienka no pekne 😃 ja som čítala len popis a videla tam, že rodinný muzikál, detské vstupenky a vhodné od 8 rokov 😃

evkamotka
9. okt 2024

Na novej scene som bola nedavno a videla kopec ludi aj v rifliach. Ale drviva vacsina bola akokeby slusnejsie "do prace". Nic prehnane. Muzi kosele, zeny bluzky/obyc saty. Fakt neprezen

evansova
10. okt 2024

@mmooly Musim s tebou, zial, suhlasit. Nasi rodicia milovali divadlo, tak nas do tych v Bratislave vodili naozaj casto. Vzdy sme vyobliekani, tak ako ostatni navstevnici. Teraz je to hrozne, naozaj sa tam da vidiet cokolvek, niektori su obleceni tak, ze v takom odeve by som ani smeti nesla vyniest. Velmi ma to poburuje.

simcas75
13. okt 2024

@h2 presne, tiež mám takú predstavu... pekné pletené šaty a vysoké čižmy. Je to slušné a určite vhodné. 😊