Čo pod presvitajúce sukne a šaty?

mokani
20. júl 2024

Dievčatá a keď si dáte tie kraťaskové legínky pod šaty, alebo sťahovačky, nevidno to pod letnými šatami? Nepresvitá to? Ja mám celkom štíhle nohy (akože nie štíhle, ale som vysoká a od pása hore nemám ani brucho ani prsia, tak celkovo na pohľad vyzerám štíhlo, aj keď naozaj tie nohy a boky nie sú štíhle, teda nie modelkovské) ale sú mľandravé, mám totálne macaté kolená, celulitídu najhoršieho stupňa a mám problém, s tým, že keď si idem dať sukňu, otočím ju proti slnku ako cez ňu presvitá. Mám vždy pocit, že tie moje mľandráky bude vidieť. Pod tmavé sukne nosím čiernu spodničku, takže ani proti slnku nič nevidno. No horšie je to so svetlými.

viestta
20. júl 2024

pod svetle mozes nosit telovu spodnicku

minenkak
20. júl 2024

@mokani neboj sa nič ti nevidno

galganka
20. júl 2024

A. Nevidno nič
B. Každému normálnemu jedincovi je šuma fuk, čo máš pod sukňou
C. Bambusové kraťase pod šaty od Láskovo sú v ružovej aj telovej.

lindous
20. júl 2024

Ty iným ženám takto vidíš aké majú nohy pod sukňou ? Lebo ja teda nie a nezdá sa mi, že zrovna ty by mi mala všetky šaty a sukne také, že to je vidno 😉 viem, že veľa báb aj v mojom okoli nosí kratase alebo pasy na stehná pod šaty a keby mi nepovedali, tak neviem, čiže za mňa to fakt nevidno a kludne nos, ak sa budeš cítiť lepšie, ale ani nemusis, lebo naozaj ani tu celulitídu ti nevidno

victoriab
20. júl 2024

@mokani prijmi sa, maj sa rada a neries, co si myslia ini. Podstatne je, co si o sebe myslis ty.

isis234
20. júl 2024

@victoriab 👏👍

egonsk
20. júl 2024

@mokani nedavno sme sa cakajuci muzi pokochali pri cakani pred ambulanciou v nemocnici pohladom na okoloiducu sestricku v polopriesvitnych bielych nohaviciach, ktora nemala ani len tangace, tak preco ty mas problem s tym, ze by mohlo byt nieco vidiet? ;) To, ze sa ti nieco nepaci na sebe este neznamena, ze u ostatnych to musi tiez vzbudzovat nejake pohorsenie 😁

terezka1947
20. júl 2024

Ja nemám rada priesvitné veci,čiže ja mám spodnicky,či telové tenulinke kombine z Tchiba.

danica2711
21. júl 2024

najprv máš štíhle nohy, v ďalšej vete nemáš... skús niečo urobiť s tou mľandravosťou a nepotrebuješ si robiť starosti v priesvitnou sukňou. A keďže to nejaký čas trvá, kým sa to vylepší, nos bavlnené a ľanové sukne, tie tak veľmi nepresvitajú

iwesska
2. aug 2024

Jednoduche riesenie - nekupujem si priesvitne veci🤷‍♀️

moonlight1210
2. aug 2024

@mokani pokial nemas saty uplne natesno obtiahnute (tzv. bodycon), tak telove leginove kratasy nevidiet.

Nosim ich aj ja. Aj preto, keby fukol vietor, tak nech nie je vidiet, co vidiet nema byt. Aj ako prevenciu suchania stehien pri dlhsom kracani. Aj keby som sa pri vystupovani z auta pozabudla. Aj keby sa cokolvek necakane udialo (trebars ma od tepla polozi, padnem a sukna cez hlavu 🙂 ).

Pod nohavice kratasy, ak sa bojis, ez presvitaju na zadku a pod saty zas teda daj spodnicku, alebo kombinaciu podprsenky, ci tielka a kratasov v telovej farbe.

Telove rozhodne presvitat nebudu. Podobnu sluzbu ti urobia jemne tmavsie ruzove a bledocervene. Prekvapivo spod bielej farby nepresvitaju. Skusala som na vlastne riziko, ked som to prvy raz citala.
Biela naopak spod bieleho casto svieti, lebo zdoraznuje casti tela, ktore nie su bielou zakryte.

Kedysi boli spodnicky a "kombine" (ci "kombinetky"), ako to nase mamy volali, uplne beznou sucastou satnika zeny bez ohladu na priehladnost siat. Nosili sa pod vsetky sukne a saty. Moje babky toho mali plno, roznych dlzok, farieb, materialov a zdobenia. Este moja mama ich mala plno a mamy mojich kamosiek tiez, co si pamatam. Az potom pocas rokov sa od toho upustalo, az v podstate takmer uplne zmizli zo satnikov zien.

Mali nielen ochrannu funkciu pre latku siat, ze saty sa nesuchali priamo o telo (a vedeli zachytit aj potenie, takze neboli spotene flaky na chrbte a pod prsiami v lete), ale zabezpecovali aj klzavost. Takze saty, i ked strihane takmer na telo, pekne drzali a klzali po tele pri pohybe.