Mysleli by ste si nieco zle o cloveku, ktory chodi kazdy den v tych istych rifliach vkuse uz asi rok?🙈A niekedy pride aj v prepotenom a spinavom tricku, ktore smrdi po octe? Povedat nieco tomu cloveku alebo ako by ste to riesili?
v akom si s daným pánom vzťahu...
Áno, ak je to človek, s ktorým musím tráviť čas, napríklad kolega, by som povedala, že smrdí a ponúkla by som mu možnosť poradiť sa, ako nesmrdieť.
@deti95060810 spoluziacka v skole.
Jasné ak to ovplyvňuje druhých a majú existovať spolu treba to povedať, prípadne dať darček na narodeninám nejakú sadu voňavka a dezodorant
Ak je to spolužiačka, áno, povedala by som jej to, medzi 4 očami, že to všetci cítia. A skúsila by som zistiť, prečo je to tak a ako jej môžem pomôcť.
A čo tak ešte sa opýtať či nepotrebuje pomôcť, má peniaze na to aby si mohla dovoliť oblečenie,alebo žije z ruky do úst
@minenkak Peniaze ma, ale je chorobne setrna… myslim, ze ta zanedbana hygiena bude toho dosledkom…
Tak potom jej to treba povedať, že je to nepríjemné
Zase nie vždy musí ísť o zanedbanú hygienu, niektorí ľudia proste sa veľmi potia a ich pot smrdí a smrdia, hoci sa napríklad ráno osprchujú, dajú čisté tričko, ale ked ich stretneš o 2 hodiny, smrdia viac ako bezdomovci...
len s citom prosím...
na sš sme mali spolužiačku o ktorej spolužiaci tvrdili že smrdí.... podľa mňa výmysel, bola to pekná kočka, športovkyňa ktorá asi hlavného aktéra poslala do čerta...
Kúpili jej mydlo a pred celou tr. jej ho hodili na lavicu...
za mňa drzé a nepochopiteľné.
@marsmykkok Suhlasim. Ale ona proste chodi aj v dokecenom obleceni, dva dni po sebe si da to iste, aj ked uz den predtym ta vec zapachala.. a ciste niekedy tie veci nie su, lebo ma na nich niekedy flaky ako od obliatia niecim…
v práci sme mali 3 kolegov ktorí mali poriadnu nadváhu 130 - 150 kg a tiež mali problémy s potom.
u silnejších ľudí bežné.
@deti95060810 Jasne, urcite s citom, akoze ona nie je zla, ale toto je extrem, uz dlhsie zvazujem, ze jej to poviem, len urcite sa na mna urazi :( Nikto s nou nechce byt na skupinovych ulohach v skole a vzdy to padne na mna a ja to uz nezvladam niekedy ten smrad.😓
Ona je stihla.
@deti95060810
Psychicky je na tom v poriadku? Zanedbávanie zovňajšku môže byť niekedy dôsledkom určitej traumy, zhoršeného duševného zdravia… Skúste spolu prebrať aj to, ako sa cíti, či je spokojná, v poriadku.
zanedbana hygiena, asi je tak vedena z domu, to bude trvat dlhsie, kym si to uvedomi a zacne s tym nieco robit.. kolko mate rokov?
@struhanka navonok posobi ako vzdy, normalne, je komunikativna, akurat s nou uz nikto velmi nechce… ze by mala problem, tak tym dojmom neposobi, ale tak sme spoluziacky prvy rok, predtym som ju nepoznala.
@radkaradix tiez mam taky pocit :( spoluziacky mi minule vraveli, ze uz viackrat, ked boli naraz na wc, tak len vysla z kabinky bez toho, aby si umyla ruky😣.. 20r..
ak zije s rodicmi, tak to tazko, ak jej napr zakazuju castejsie sa sprchovat alebo prat.. ak zije na intraku, mali by ste ju na to upozornit
@radkaradix Máš pravdu, možno to tak doma majú.
Najhorsie je, ze ja si ani neviem predstavit ten rozhovor, ked by som jej to mala povedat. Ako by ste to urobili? Urcite by som ju asi zobrala bokom, nech jej neurobim hanbu pred ostatnymi (aj ked uz vsetci vedia a citia..).. Ale ako zacat? Mne pride, ze ludia aj dobre mienenu kritiku a radu nevedia prijat a urazia sa. Na druhej strane niekedy je ten zapach uz tak neprijemny, ze asi nebudem mat na vyber…
@radkaradix Byva na internate.
Ja by som to napísala na papier a dala jej do tašky, neviem ako sa dá citlivo povedať, že niekto smrdí.
To s tym papierikom do tasky je dobry napad. Vie to byt anonymne aj citlivo napisane zaroven. No myslela by som si o nej ze je spindira. Tozvie co je za tym. Ale mala som na gympli spoluziacku a tak bola z lepsej rodiny a smrdeli jej veci octom tiez. Mozno mali pokazenu pracku alebo ona sa tak potila a necitila sa. Ale tiez mi to bolo neprijemne. A to oblecena kazdy den v znackovom, dcera poslankyne v tom case. Tozvie.
Ak byva na intraku, je sanca, ze do konca studia sa priuci lepsej hygiene. Mozno by bolo fajn spravit to nejak sibalsky. Napriklad sa pred nou rozpravat, aby pocula, ako casto sa spchujete, napriklad povedat nieco ako: Baby, kokos, ja ked mam kramy, musim sa denne aj 2-3x osprchovat, lebo inak sa strasne citim. Samozrejme bezne mi staci jedna sprcha. A bez deodorantu ani nevyjdem z domu, ved to by ste ma citili na kilometre..aj vy to tak mate, ze sa stale citite? Aj tricko mozem mat maximalne jeden den, lebo dalsi den mi strasne smrdi pod pazuchami.. dohodnite sa nejak s kamoskami a zahrajte to pred nou..
Ak žije na intraku tak jej určite aj spolubývajúce niečo povedia. Kto by chcel spat s takým človekom v jednej izbe?
Napis jej jeden laskavy list. Aby nevedela ze bol od teba
Ja napríklad nosím len legíny, čiže mám viacej kusov tých istých lebo nosím len čierne .. niekomu sa môže zdať že som v Tom istom pritom ich periem každý deň 😁 ale ak smrdí a je špinavý a je to obťažujúce treba mu to normalne povedať. Môj kolega strašne smrdel ale ženy, to nebol smrad od potu to bolo ako zmoknuty a nikdy neumyty pes + aj ten kyslý pot . . Bol to extrém. Normálne nás naťahovalo na zvracanie a keď prešiel po chodbe pol dňa sa ten hnusný smrad tam držal a to naozaj nepreháňam. Normálne sme mu to hovorili, sedia mu to hovorila ..
List je dobrý nápad ale páči sa mi aj čo poradila
@radkaradix
Ak nosí špinavé tak áno,ak má to isté, ale oprate tak nie