Ahojtee mamky, možno mi budete vedieť poradiť. Kúpila som si parádne drahý sveter už dlho som po ňom pokukovala, no doma prišla facka ze sú z neho všade chlpy 😂 viac než od psa ! 😂 je na to nejaký trik aby toľko nezanechaval chlpy ?
Ja som takto pochodila, kupila som si sveter z Massimo dutti za 150e a plzne ako hovado, uz som oprala 2x aj do susicky , ostal pekny ale plzne neskutocne, googlla som a zistila som ze nic nepomoze zial, je to nekvalitna vlna, vraj...
Pozri si zloženie svetra. Paradoxne umelé vlákna ako akryl, polyester nepĺznu. Tie sa môžu zožmolkovať. Prirodzená vlastnosť prírodnej vlny je plstnatenie. Mohér zas púšťa vlásočnice, prírodné merino tiež, alpaka tiež čosi. Vôbec to nemusí byť o kvalite svetra, práveže sveter môže byť aj kvalitný, len proste je to vlastnosť určitého druhu vlny. Skôr by som sa s touto vlastnosťou tak trochu zmieril. Faktom je, že najviac plstnanie keď je nový. Bežným nosením sa to časom dosť zredukuje, i keď nemusí úplne. Nejaké extra finty na prírodnú vlnu nefungujú. Na druhej strane, niekedy je mix vlny niekedy vhodnejší. Niekedy je vhodnejšie si sveter vyskúšať na tričku a potom uvidíš, ktorý sveter čo zanecháva...
ja mam takteo saty pletene od Abercrombie & Fitch... plzli jak hovado :D otras, vsetkosom mala chlpate vsade... orpala som to par krat aprestalo to.. ale aj prestali byt take uplne chlpate... (toto nie je z riadnej vlny, pozerala som zlozenie 59% polyamide, 41% polyacryli)
Ja by som skusila opray a dat do susicky..sk nie reklamovat