Barefoot pre dospelých

klip0
17. jún 2023

Ahojte, asi by som chcela skúsiť nejaké barefoot tenisky teraz na leto. Nikdy som nič také nemala. Nosím veľkosť 39. Skúsila som si obkreslit nohu a neviem či dobre ale 27cm a 10cm šírka. Avšak všetky tenisky čo mám majú menšiu vnútornú dĺžku a si mi dobre. Ako vybrať veľkosť ? Rada by som ale nejaké ozaj lacné, nechcem zato dať 100€, to možno potom neskôr. Pozerala som aj obyc platenky frodo aj na suchý zips, čierne. Aké sú aj detské veľkosti tie stoja cca 35€. Ale ozaj neviem či by boli fajn a ako vybrať veľkosť. Aký nadmerok atď 🤷🏻‍♀️

erickatt
17. jún 2023

@klip0 sem sa pripnem... 📌📍📌📌📌📌

denkabemommy
17. jún 2023

@klip0 áno, veľakrát si myslíme, že máme menšie nohy, než máme, lebo sme celý život nosili malé topánky. Ale teda obkresľuje sa len tuhou z pera a pero sa drží kolmo, prípadne sa postav do krabice/k stene, aby si mala nohu opretú a urob pri najväčšom prste čiarku.

Na barefoot neprechádzaj len tak, ale trénuj vnímavú chôdzu, kedy človek nedupe pätami do zeme, lebo si môžeš ublížiť na kolená. Prvé týždne a mesiace ťa budú možno bolieť chodidlá, lebo razom budú svaly nohy pracovať.

Lacná značka super na začiatok je anatomic 👌

Nadmerok stačí na začiatok 0.5cm max 0.8cm, viac nie, bude ti to neprirodzené a velkostné tabuľky aj s reálnou vnutornou dĺžkou uvádzajú všetky eshopy 🙂

klip0
autor
17. jún 2023

@denkabemommy ďakujem krásne. Pozerám to a tam mi vychádza podľa tohto až veľkosť 43, to je možné že až o toľkoto čísel je skok ? Niektoré topánky mám ozaj aj 38 a to až 5 čísel rozdiel. 43 nosí manžel, to sa trochu bojím teraz aby to nevyzeralo, že mám jeho topánky obuté 😅

janka_266
17. jún 2023

@klip0 tam bude niekde chyba, ja má od belenky a pekne vyšla 41, ako aj obyčajne topánky

hederamonstera
17. jún 2023

To mas asi zle obkreslene. Tiez kupujem BeLenky a vysla mi o cislo vacsia noha (43, inak som nosila 42)
Inac na ich stranke najdes video ako si nohu odmerat. Myslim, ze tam mas aj na vytlacenie obrazok, ktory das na zem a prilozis svoju nohu a mas velkost. Nemusis obkreslovat

pondelok01
17. jún 2023

@klip0 to si musela zle merat, ak su ti bezne dobre 39, tak urcite nemas 27 cm nohu. Opri si paty k stene, a zaznac, pokial siahaju palce (oba! Nemusis mat nohy rovnako velke).

aliaray1
17. jún 2023

@klip0 ahoj, ja mam beznu velkost 39 ale napr. kupila som si Merrell bft a tie konkretne co mam nosim ich velkost 41 a sedia super. Kazdy druh aj ked ta ista znacka moze byt ina velkost.

denkabemommy
17. jún 2023

@klip0 no ten rozdiel medzi číslami asi nebude až tak veľký, skús zmerať ešte raz. Ja keď kupujem deťom, tak meriam aj na 3-4x 😅. Aj sebe som tak prvé razy merala, kým som sa dostala k nejakej priemernej dĺžke nohy, ale stačí zle nakloniť pero a urobí to aj 1.5cm rozdiel, najlepšie je, keď meria nohy niekto druhý, nie sama sebe

pondelok01
17. jún 2023
rorino
17. jún 2023

@klip0 choď do obchodu s topánkami a tam si odmeraj, alebo na papier narušuje čiaru pocelej dĺžke,opri nohu o stenu a označ kde končí veľký palec

ajuga
17. jún 2023

Ja mam skusenost s barefoot platenkami od anatomic. Velmi som bola skepticka voci nim, ale natrafila som na nich v sekaci za super cenu, vzala som, boli ako nove. Velkost bola 39, bezne nosim 37. Su akurat. Perfektne sa mi v nich chodi, su lahucke, dostatocne siroke. Urcite nie moje posledne barefoot, no musim prv prisporit.

evkamotka
17. jún 2023

Anatomic mas lacne ale to nie su bf, len alternativa. Protetika ma tenisky bf v relativne ok cene oproti inym