Ahojte, asi by som chcela skúsiť nejaké barefoot tenisky teraz na leto. Nikdy som nič také nemala. Nosím veľkosť 39. Skúsila som si obkreslit nohu a neviem či dobre ale 27cm a 10cm šírka. Avšak všetky tenisky čo mám majú menšiu vnútornú dĺžku a si mi dobre. Ako vybrať veľkosť ? Rada by som ale nejaké ozaj lacné, nechcem zato dať 100€, to možno potom neskôr. Pozerala som aj obyc platenky frodo aj na suchý zips, čierne. Aké sú aj detské veľkosti tie stoja cca 35€. Ale ozaj neviem či by boli fajn a ako vybrať veľkosť. Aký nadmerok atď 🤷🏻♀️
@klip0 áno, veľakrát si myslíme, že máme menšie nohy, než máme, lebo sme celý život nosili malé topánky. Ale teda obkresľuje sa len tuhou z pera a pero sa drží kolmo, prípadne sa postav do krabice/k stene, aby si mala nohu opretú a urob pri najväčšom prste čiarku.
Na barefoot neprechádzaj len tak, ale trénuj vnímavú chôdzu, kedy človek nedupe pätami do zeme, lebo si môžeš ublížiť na kolená. Prvé týždne a mesiace ťa budú možno bolieť chodidlá, lebo razom budú svaly nohy pracovať.
Lacná značka super na začiatok je anatomic 👌
Nadmerok stačí na začiatok 0.5cm max 0.8cm, viac nie, bude ti to neprirodzené a velkostné tabuľky aj s reálnou vnutornou dĺžkou uvádzajú všetky eshopy 🙂
@denkabemommy ďakujem krásne. Pozerám to a tam mi vychádza podľa tohto až veľkosť 43, to je možné že až o toľkoto čísel je skok ? Niektoré topánky mám ozaj aj 38 a to až 5 čísel rozdiel. 43 nosí manžel, to sa trochu bojím teraz aby to nevyzeralo, že mám jeho topánky obuté 😅
To mas asi zle obkreslene. Tiez kupujem BeLenky a vysla mi o cislo vacsia noha (43, inak som nosila 42)
Inac na ich stranke najdes video ako si nohu odmerat. Myslim, ze tam mas aj na vytlacenie obrazok, ktory das na zem a prilozis svoju nohu a mas velkost. Nemusis obkreslovat
@klip0 to si musela zle merat, ak su ti bezne dobre 39, tak urcite nemas 27 cm nohu. Opri si paty k stene, a zaznac, pokial siahaju palce (oba! Nemusis mat nohy rovnako velke).
@klip0 no ten rozdiel medzi číslami asi nebude až tak veľký, skús zmerať ešte raz. Ja keď kupujem deťom, tak meriam aj na 3-4x 😅. Aj sebe som tak prvé razy merala, kým som sa dostala k nejakej priemernej dĺžke nohy, ale stačí zle nakloniť pero a urobí to aj 1.5cm rozdiel, najlepšie je, keď meria nohy niekto druhý, nie sama sebe
@klip0 alebo si kup taketo meradlo https://www.mall.sk/zdravotne-pomocky/malatec-1...
Ja mam skusenost s barefoot platenkami od anatomic. Velmi som bola skepticka voci nim, ale natrafila som na nich v sekaci za super cenu, vzala som, boli ako nove. Velkost bola 39, bezne nosim 37. Su akurat. Perfektne sa mi v nich chodi, su lahucke, dostatocne siroke. Urcite nie moje posledne barefoot, no musim prv prisporit.
Anatomic mas lacne ale to nie su bf, len alternativa. Protetika ma tenisky bf v relativne ok cene oproti inym
@klip0 sem sa pripnem... 📌📍📌📌📌📌