Aký máte nazor na štýl/vkus ľudí, ktorí majú deti?

10. jún 2024

Zdravim,
Myslite že človek by sa mal stat viacej konzervatívnym čo sa týka napr obliekania a vkusu všeobecne keď sa stane rodičom? Ja som dnes totiz videla fakt neuveriteľný nevkus (netýkalo sa to len oblecenia) a potom som si všimla že žena ma so sebou ešte aj dieťa.. prišlo mi to nefér aj voci dieťaťu - škôlka čo si myslia rodičia a tak všeobecne ma zaujima či beriete ohľad aj na toto..

enmery
10. jún 2024

Ak budeš tučná, určite sa prežieraš, ak budeš vychudnutá, určite si chorá. Ak máš veľa peňazí, určite si ich nakradla alebo si arogantná. Ak máš málo peňazí, si určite lenivá. A tak by sa dalo pokračovať do nekonečna. Pointa je v tom, že aj keby si bola ten najlepší človek na svete, stále sa nájde niekto, kto Ťa nebude mať rád a niečo "zlé" si na Tebe nájde. O človeku nehovorí nič jeho oblečenie, ale ako sa správa a jeho činy. To správanie a činy odkuká aj dieťa. Bude to preňho štandard. Preto je mi jedno, kto čo má oblečené sám alebo s dieťaťom, všetko o ňom povie jeho správanie.

wolf_
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
simona20201309
11. jún 2024

Neviem si predstaviť co také hrozné mohla mať oblečené ta žena, ze ta to až tak pohoršilo.
Predstavím si vulgárne oblečenú ženskú ktorá vyzerá akoby vyšla z bordelu - tak áno, takto by sa matka určite nemala obliekať. Neviem čo si videla ty?
Šaty už od pradávna robia človeka takže nesúhlasím s tým, že je úplne jedno ako človek vyjde von. Popravde nepamätám kedy naposledy som videla niekoho tak obleceneho, aby som sa nad tým musela zamyslieť. Skôr si všimnem ak je niekto oblečený veľmi pekne.
Neviem co ma vkus/nevkus s príchodom dieťaťa? To je nezmysel. Ak raz niekto nemá vzťah k mode tak ho mat nebude ani potom. A ak sa chce žena obliekať vyzývavo aj po pôrode, tak je to jej vec... aj keď na to nemá postavu.
Mohla by si konkretizovať čím ta tak mamička šokovala?

duppka13
11. jún 2024

Nie nechcela som menit styl obliekania po porode. Lenze teraz som cely den na nohach, uz nenosim vysoke topanky. K teniskam sa uz nehodi take oblecenie ako k podpatkom. Pribudli mi aj krcove zily tak uz nenosim kratke sukne nad kolena ale dam si po/pod kolena. Mam skarede svaly na rukach aj ked zdviham vela dieta, velku vahu teda posilujem aj tak je to mlandrave, namiesto tielka si uz dam radsej kratky rukav. Ano su aj zeny co vyzeraju po porode rovnako alebo lepsie ako pred nim ale ja k nim bohuzial nepatrim. Ty si matka? Vies o com hovorim? Snazim sa obliekat sa vkusne ale niekedy som rada ze si stihnem aspon umyt vlasy 🤷‍♀️
A teda vo vseobecnosti si oblecenie inych moc nevsimam ani moc nehodnotim. Ja sa obliekam tak aby som sa citila pohodlne nie aby som potesila niekoho cudzieho na ulici.

nika3136
11. jún 2024

Mna vobec nezaujima vkus inych a inych nech nezaujimam ja a moje deti 😊 takto si zijem. Aj ked nie som vystredna a aktualne sa obliekam fakt az extra slusne, i keby to bolo naopak, je to len moja vec. Nevies si predstavit, ako dobre sa mi tak dycha 😃 pokial niekto nechodi vyslovene nahi alebo roztrhany, extra spinavy a pod, na 99% si ho ani nevsimnem... teda ak nema na sebe reflexne farby 😃

miadi
11. jún 2024

Ja zas mam pocit ze temy tu uz su stale horsie a horsie . Co ked je problem v tebe ? Si moc konzervativna a moc sa zaoberas vecami co sa ta netykaju. Pre dieta je jeho mama ta najkrajsia nech mà na sebe teplaky ci mini saty ci mà bad hair day alebo vyzehlene vlasy , Aj matka je stale zena a oblieka sa Podla svojho vkusu. Pomysliet si mozes co chces ale potreba dalej to riesit je uz trochu prehnana.

btus
11. jún 2024

môžem sa opýtať, čo mala oblečené? Pretože to, čo je pre jedného nevkus , tak pre druhého je to naj oblečenie.

galganka
11. jún 2024

Kúp si klapky na oči, ty konzerva. Tá podľa teba nevkusná osoba mohla byť jedna milujúca matka, ktorú jej dieťa zbožňuje a travili krásny deň. Zato ty, v pozadí, s výrazom "ach, ty chúďa dieťa a ble ty nevkusná žena"... 🤷🏼‍♀️

heln
11. jún 2024

nie, preco?
myslim si, ze clovek by si mal zachovat individualitu a byt sam sebou, aj ked uz ma deti.
u nas na ihrisku chodi s detmi typek, mlady chlap, potetovany, s ruzovymi vlasmi a piersingom.
absolutne som nikdy neriesila, ci by nemal byt konzervativnejsi. iba ziram na tu jeho ruzovu.

beronsche
11. jún 2024

A to ľudia, ktorí majú deti, sú nejaká konzistentna homogénna skupina, či prečo sa pýtaš tak hlúpo?
Kto nemá vkus, s dieťaťom sa zázračne neobjaví. A kto má, ten on dieťaťom zázračne nepríde.. to má s rodicovstvom pramálo spoločne.
A či na to beriem ohľad? Aký ohľad? Človeka nerobí to, ako sa vie obliect. Dôležité sú úplne iné veci!

dadka1997
11. jún 2024

Netreba sa do druhych starať, mať tvoje problémy 🫣 ... čo závidiš? Čo je podľa teba vhodné obliekanie? Pokym este ludia nebehajh po ulici nahý je mi to fuk

jamimo
11. jún 2024

deti- (ne) deti, vkus, štýl buď máš alebo nie. Niektoré ženy chodia vyobliekané ako z cirkusovej maringotky, alebo E 55, chlapi vyzerajú ako vyrastení študenti, alebo a lá Carlos Vémola a je úplne jedno koľko majú rokov 🤷.... a počet detí...

tetapetra
11. jún 2024

Koľko máš rokov? Lebo otázky máš ako stará žena.

svetlonos
11. jún 2024

Prestahuj sa do luxusnej štvrte a budeš mat na očiach iba krásnych a bohatých ľudí. Len aby ta peprekvapili a neposlali do teplých krajín za tvoju povrchnost.
Pokial ma matka oblečené prikratke saty/suknu, k tomu opätky aspom 12 cm a ide s dietatom na piesok, je to cez! A ešte lepšie, keď to urobí babka. Vyobliekane ako na kavu a neexist sa zohnať k detom lebo sukňa krátka 🙉
To už nie je o vkuse ale o (ne)rozume! To je jediné čo mi vadi.
Ale ty musíš mat fakt veľké problémy sama so sebou, keď odputavas radšej od nich pozornosť a riesis obliekanie sa rodicov. Pozametaj pred vlastnym prahom ty dokonalosť sama.

zuzinka888
11. jún 2024

@btus no ved urcite skinny jeans a baleriny, alebo leginy a mamicka si ich zabudla zarezat do riťky🤣🤣🤣

btus
11. jún 2024

@zuzinka888 😅😅😅

ivik4
11. jún 2024

Moja zlata keby si videla mna tak sa prezehnas
Dieta/nedieta

sense
11. jún 2024

A čože také nevkusne mala ta žena oblečené? Ak crop top à legíny s ta im kopytom a pritom mala 100kg tak áno to mi príde trochu nevkusne ale zrejme to jej nevadi

tamitamitami
11. jún 2024

Ja som názoru že nech každý chodí ako chce, kým je oblečenie čisté a nie je vulgárne tak si o nemyslím naozaj nič.
Ja mám napríklad dni kedy chodím dokonale upravená a mám aj také dni kedy idem v legínach a mikine do Lidla na nákup 😅🙈.
Moje dieťa ma má vždy rovnako rado a väčšinou mi aj povie že som krásna (hovorím to aj ja jej tak asi preto 🙈). Nemyslím si že by sa práve pre takúto vec muselo dieťa za rodiča hanbiť. Iné veci sú na hanbu nie to ako je človek oblečený (ak to nie je extrém).

lucia147852
11. jún 2024

A čo keby sa konečne staral každý sám o seba a neposudzoval ľudí čo vidí na ulici? To by bol život krásny….

h2
11. jún 2024

No daj, autorka, čo ťa tak pobúrilo?

jesenzima
11. jún 2024

🙄🙄🙄 pre mňa sú ľudia, ktorí sa pozerajú na ľudí optikou ako ty, povrchní, a skôr mi je ľúto teba a od teba by som si držala odstup.
Je každého vec, ako sa oblieka, a čo nosí ...

danica2711
11. jún 2024

napíš návrh zákona o tom, ako by sa matky mali obliekať, prehovor nejakého poslanca, aby ho dal do parlamentu a budeš šťastná, čo si urobila pre skultivovanie spoločnosti. Pri tom hnoji, čo tam prerokovávajú, by aj táto sprostosť mala šancu

basulaak
11. jún 2024

Nefer si ty ze tu vypisujes pizzoviny o cudzich ludoch

mamamasama
11. jún 2024

Mám 3 deti a fakt vydretú postavu. Nie je ľahké dostať sa po 3 tehotenstvách do formy, ak nemáš genetické predpoklady. Som na svoje úžasné telo patrične hrdá a rada ho ukazujem. A je mi jedno, čo si kto pomyslí. Toto telo stvorilo 3 ľudské bytosti a trikrát sa pretransformovalo do tejto podoby. Makať na sebe je drina a keď niekto napíše to, čo ty, akurát projektuje svoje komplexy a svoju nespokojnosť so sebou.

katkaseiner
11. jún 2024

ja sa tu tiez zastanem vsetkych zien... pokial nebola spinava/smradlava tak preco to vlastne riesis? Poznam zeny s kilami ktore ich radi ukazu a poznam zienky chude ktore si mozu obliect aj vrece a budu krasne... hlavne kazdy clovek je jedinecny... cize zi a nechaj zit...

macekovam
11. jún 2024

@jamimo mať tak tvoje povrchné problémy...

luccija
11. jún 2024

Načo ja mám brať ohľad?nech si každý oblečie čo chce vôbec ma také veci nezaujimaju nech ma aj dredy, piercing atď...nesúd druhých ľudí máš málo svojich starosti?

tiezjedna
11. jún 2024

Mňa všeobecne nezaujíma názor druhých, už vôbec čo sa týka takých malicherností ako je oblečenie, farba vlasov alebo podobné somariny - ani mňa nezaujíma, čo si kto na seba natiahne. Sú kombinácie, ktoré mi zdvihnú kútik, ale nikdy sa nad tým nezamýšľam, ani si podľa toho nevytváram na niekoho názor. To je hlúpe. Na druhú stranu, ja som súdna, obliekam sa tak, ako sa páči a vyhovuje mne, ale pristupujem k tomu s notnou dávkou rozumu, čo znamená, že keby som mala 100 kíl, nenatiahnem riť do polopriesvitných legín a kropnutého topu...

marth16
11. jún 2024

Myslím si o tom to, že žena, ktorú si videla sa obliekla tak ako sa jej to páči, cíti sa v tom pohodlne a komfortne. Z toho vyplýva že je to jej vec a nikto ju nemá právo za to odsudzovať a riešiť ju. Rozmýšľam že čo je akože nefér voči dieťaťu.