Ahojte,
Aký máte názor na čierne oblečenie hostí na svadbe ?
Nevesta a ženích v bielom a všetci v čiernom ? Myslite, že to prinesie smolu? Povedala som to mojej mamine, a nepáči sa jej to. 😂
Kus divné mi to príde ... a keby som bola hosťom, neoblečiem sa celá do čierneho.
Pokial nevesta a zenich daju takyto dresscode, tak by som sa prisposobila. Aj ked celocierne outfity nosim iba na pohreby.
Farba smolu neprinesie. Nie sme v stredoveku. Smolu do vzťahu si prinesiete sami, ak sa nebudete počúvať, tolerovať a budete sa správať sebecky, podvádzať a pod.
Keď sa oblečiete aj ako papagáje alebo mimozemšťania, je to vaša svadba a vaša vec.
akože čierny oblek biela košeľa je nejaký problém?
Stale nemozem prist na chut tejto mode, kde mladomanzelia urcuju este aj to, co si kto moze obliect. Lebo je to ich den. Mne to pride scestne a myslim, ze skromni, obycajni ludia, ktori sa idu zosobasit prezivaju radost z toho, ze su svoji a nie z toho, ze buzeruju vsetkych hosti. Tym ide hlavne o pekne fotky, na instagram, aby vsetko farebne ladilo.
@faasx ja som niektorým hosťom povedala, že nechcem, aby si obliekli niečo extravagantné, farby podobné ako má/ môže mať nevesta a čiernu som im neodporučila, pretože bude leto.
Mojim družičkám som povedala, ze nech si kúpia pekné spoločenské šaty vo farbách a strihu aký budú ony chcieť.
A to mam tiez ciernu rada. Ale keď ju niekto rad nema a ma v skrini pekne ruzove/zelene/ zlate saty vhodne na svadbu a napriek tomu si musi ist kupit cierne, ktore uz nozno neoblecie a neciti sa v nich dobre, len aby mala nevesta podla nej peknu fotku 🤦🤦
Na svadbu, kde by mi predpisali akekolvek oblecenie by som pozvanie odmietla. Novodoby hlupy zvyk a obmedzovanie osobnej slobody.
@oli18 ja som takto kedysi svadbu odmietla. Prave z tohoto dovodu ze tam bol urceny presny dresscode a ja som nemala financie kupovat si alebo poziciavat nakladne vecerne saty a k tomu si pokupovat dalsie veci ako topanky a pod. Nemusim asi ani pisat, ze nakoniec to dopadlo fiaskom, lebo polovica ludi nepochopila co si maju obliect.
Smolu nosia iné veci, nie čierna farba😂. Napr. Ako nevydarená svokra, svokor, ženich a nevesta🤣
Smolu nenosí nič čomu takú silu nepripíšu ľudia. Ak by to bol niekto blízky prispôsobila by som sa ale nadšená by som teda nebola. Keď máš rada čiernu farbu obleč si ju ty a nenúť ju ľuďom, ktorí ju v šatníku mať nemusia. Kúpiť šaty len kvôli tebe je dosť sebecké. Kam ich majú potom nosiť? Na pohreb?
Za mojich cias sa veru toto vobec neriesilo. Nikomu sme neprikazovali ako maju prist obleceni, ci maju, ci nemaju doniest kvety a podobne.
Koľko máte hostí? Videla som svadbu, kde boli všetci v modrom, ale boli to iba najbližší, okolo 20 ľudí.
To musi na takej svadbe vyzerat, ako na kare 😃
Aj mne to pride drze urcovat ostatnym, co si maju obliect. Okrem toho cierna nie kazdemu pristane.
@muchotrafka298 tiež som raz na takú riadenú svadbu odmietla pozvanie.
Znama bola na svadbe kde hostia boli v bielom a ne esta so zenichom v ciernom 😄
@faasx smolu to prinesie, len ak ste povercivi.
O ciernom obleceni hosti na svadbe si myslim, ze je to nuda a nechcela by som to tak. Ale ja by som nechcela ani tie "tematicke" svadby, nech si kazdy oblecie, co mu pristane. Mne sa cierna napriklad nehodi, vyzeram jak mrtvola.
A este aj muzi - nie vsetci maju cierny oblek. Mojho by ani nehlo novy kupovat, ak by mu bol stary dobry.
cierna je na pohreb
@faasx ako nevesta som poradila so šatami, len ak sa má nejaký hosť opýtal(a) a chcel(a) poznať môj názor. Ako hosť som si raz nebola istá výberom šiat a tak som sa s budúcimi mladomanželmi poradila a rešpektovala ich názor. Ak by mi však niekto chcel diktovať, čo si obliecť, tak by som asi očakávala aj finančný príspevok. Ak to vaši hostia budú rešpektovať a prídu v čiernom, smolu to neprinesie. Ak sa však niečo neskôr stane, podvedome to budeš pripisovať tomu. Ak sa nič nestane, ani si to neuvedomíš, že smola neprišla. Rovnako ti šťastie nezaručí to, že všetci prídu v červenej, zelenej, či v akomkoľvek odtieni, alebo svadba bude hýriť farbami.
@faasx ja osobne by som s tým problém vôbec nemala.
Ty chceš ostatným určovať, čo si obliecť? Kus drzé. Tvoja svadba ich tiež bude niečo stať. A ak nemajú oblečenie podľa tvojej FARBY, budú si ho musiet kúpiť. pri 4 clennej rodine ďakujem pekne. By som ti kašľala na tvoju svadbu.
ja nemám rada čiernu, ja by som si ju neobliekla, ale ak všetci ktorí na svadbu prídu majú túto farbu radi a nemajú s tým problém tak prečo nie, ale už mame sa to vlastne nepáči