Aku velkost podprsenky by ste si kupili pri rozmeroch 85cm pod prsiami a 101-102 cm cez prsia? Mam normalne ciarku medzi prsiami, dolu su plnsie a idu trochu do stran.
Chapem,ze kazdy ma inu postavu a najlepsie je ist k profesionalom. Ale pytam sa vo vseobecnosti, aka je to podla vas velkost kosika.
Niekde pisu, ze treba 5cm odratat z obvodu. Cize potom 80C by to bolo? Vsade je v tabulkach iny kosik podla rozmerov, tak ja som uz asi vazne blba 👎
Zadaj si vsetko do astratexu a tam ti navrhnu spravnu velkost. Po porode som tiez nevedela ako som na tom, tam mi odporucili velkost aj strih a fakt sadla.
Daj si údaje do kalkulačky na Astratex a tam ti vypočíta veľkosť a aj podľa postavy a typu pŕs ti navrhne nejaké tipy podprseniek. Ide o to, ze áno, mala by si odpočítať 5cm z obvodu pod prsiami, nakoľko najväčšiu váhu pŕs má absorvovať práve obvod podprsenky a ten zvyšok váhy nesú ramienka. Alebo pri bezramienkovej podprsenke len ten obvod. Cize ak by si chcela bezramienkovú, tak pri 85cm by ti padala a nedržala.
Ide o to, ze napriklad, ak ti kalkulacka vypočíta napriklad 80E, ale ty si chceš dať predsa len rozmer 85, tak musíš košíček zmenšiť na 85D.
Ja mám obvod 75 a najlepšie mi drží podprsenka 70E, mam aj podprsenky 75D, ale tie sú už veľmi voľné na obvode.
no mne 80 tiez lepsie drzi ako 85. Len neviem co s kosikom, ci teda C alebo D.
Keď máš trochu padnuté prsia a stiahnes obvod, tak prsia zdvihnes vyššie a tým vyplnis aj ten väčší košík. Ale ak ich máš pekné pevné aj bez podprsenky, nešla by som do väčšieho košíka.
Vyskúšaj ten astratex hlavne čo sa strihu týka. Veľa báb to chváli. Mne to síce nesedelo, ale ja mám mega malé prsia. A s vrátením nie je problém.
to bude nejaka blbost ta poradna. Dala som rozmery a vyslo mi 80F. Do kosika F vopcham aj kolena. Ved v tom by som plavala.
Nie neplávala. Tiez ked niekomu poviem, ze mam veľkosť košíka E, tak pozerajú po mne ci som normálna. Ale pri tom obvode je to proste tak. Daj si nejaké tipy podprseniek, co ti tam navrhne, objednaj zo 2-3 v tej veľkosti. Ak nebudú sedieť, tak ich vrátiš.
Ak ti vyšlo 80F, a chceš väčší obvod, tak budeš mať 85E
Ok tak 5 ludi ti tu napisalo ze im to funguje a tebe akurat vysla blbost. Mozno ty si zadala nejaku blbost.
praveze nechcem obvod 85 lebo uz som 85 kupovala a je mi to velmi volne a neplni to funkciu skor riesim velkost kosikov ale to viem urcite ze kosik 80F je brutal velky ved uz Dckove su mi niektore strihy velke tak si neviem predstavit nosit F
ked uz niektore Dcka mi odstavaju tak F to asi tazko vyriesi preto nechapem
Ja mam veľkosť 75 H a jednu dokonca 70 I a keby si ma videla tak neveríš, pretože nemám tak veľké prsia ako sa podľa veľkosti košíkov moze zdat
dala som o 1cm menej v pase a uz mam len E
A keby si to aspon skusila?
Čím menší obvod , tým väčší košík...a nie je D ako D. Je úplný rozdiel napríklad keď máš veľkosť 75 D ako 85D. Ja nosím 70 F. Ale.zase ten košík nie je taky obrovský ako sa ľudia čudujú. Radšej by som zasla do speci obchodu kde sa veľkosti rozumejú a poradia ti. Obvod a ramienka je to, čo drží prsia. To musí byť pevné. Ja napr v obyčajnom obchode ako reserved, hm, new Yorker si spodné prádlo neviem kúpiť, tie veľkosti majú z brucha. Aj chudé zeny môžu mať väčšie prsia.
som v zahranici a neviem ci posielaju sem ale to je jedno, tak si kupim kosik C aj D a vyberiem si podla pohodlnosti.
lasona ja rozumiem systemu ako funguju velkosti a obvody, mam len problem si najst pre seba lebo podla rozmerov mam mat az F no teraz uz len E lebo mam o cm menej v pase ale realne ked si kupim D castokrat mi je uz velka preto viem ze F je uplny nezmysel. predsa to ze mam v pase o 1 ci 2cm menej neznamena hned ze mam F kosik. Mohla som sa len trochu viac najest. Mne to cele pripada ako blbost a F nemam urcite
@lasona ak nosis napriklad 70F tak aky mas rozmer cez prsia a pod prsiami?
@janka_23 a aky mas teda rozmer pod prsiami a cez prsia ak ti to nevadi napisat?
ja mam napriklad cez prsia tak ako ty, mozno dokonca trosku menej, akurat obvod pod prsiami 75 a kosik mam H-I. Vacsina zien nosi mensie kosicky ako potrebuju. Len musis tam ten prsnik spravne ulozit a poriadne si podprsenku nastavit.
obliekla som si 80D a fakt mam pocit ze lepsie sedi ako C lebo C ma tlaci
Pod prsiami 77 a cez prsia 101 cm
Napisem to sprosto ale na rovinu hoci sa hanbim.Moja matka sa o mna nestarala a nezaujimala sa o mna nikdy ked som zacala dospievat tak som si musela vynucovat nejake tielko aspon pod tricko lebo som sa hanbila na telesnej sa prezliect a velkost podprsenky so mnou neriesila.Ona si kupovala 80 ci 85B uz neviem a ked mne uz trebalo nieco na strednej tak kupila to co sebe lebo ked jej dobre tak aj mne a co vymyslam aj tak som plocha ako doska.Dospelo to do stadia ze som si kupovala Bckove kosiky uz aj v dospelosti lebo mi vzdy prizvukovala ze som doska a nemam tam nic ako ani ona a naco mi vobec podprsenku.Az asi pred 3rokmi prvykrat som si vsimla ze ma Bckovy kosik tlaci a zacala som riesit velkost.Takze ano,som zahanbena ze tu citam E a F kosik.Mne mama prizvukovala vzdy ze som doska a nemam tam nic. Ale pri tych rozmeroch co mam sa mi zda, ze je Bcko male.Nech je to hocijak trapne napisat to,ale je to tak.Ona sa mi vzdy posmievala pre prsia.Tak nejako sa hanbim riesit to.
to ma mrzi s tou mamou. Teraz je dobre ze uz si sama vlastnou panou a mozes sa rozhodnut aku velkost podprsenky si kupis.
https://www.abrathatfits.org/calculator.php
+ prejdi si https://www.reddit.com/r/ABraThatFits/wiki/shap... - strasne zalezi na tvare prs (a podprsenky), nie len na obvodoch, maju to tam krasne povysvetlovane
vyskúšaj viac variantov a uvidíš, ktoré sú pohodlné
Ja mam pod prsiami 87 cm, cez prsia cca 107, tazko sa to meria, nosim 80F-G, teraz skor G, tie F-ka uz ma tlacia zboku, co mam. Pribrala som. Tak preto. Najnovsiu mam Gorseniu 80G nevystuzenu. Aleee...vystuzene z tejto znacky su 80F priserne male v porovnani s Ava napriklad, aj 80G mi bola mala, a 80H uz velka. Model Alicante. Krasna, ale strihovo mi nesedi a velkosti su divne.
Takze treba skusat. Znacka od znacky moze byt ina, model od modelu, hoci aj jedna znacka...
Co som sa ja naobjednavala a navracala. V 1 kuse...☹
ALE a to je veľké ALE, ty nemôžeš porovnávať veľkosti košíkov pri rôznom obvode. Veľkosť košíka D pri obvode 70 je iná ako veľkosť košíka D pri obvode 80! To si musíš uvedomiť.
V kľude sa môže stať, že áno, keď vyskúšaš podprsenky,
tak budeš mať správnu veľkosť 80E, ale pri obvode 85 je to už košík D, čiže 85D.
Ked zväčšuješ obvod, tak zmensuješ košík. Ak obvod zmensuješ, tak košík musiš zväčšiť.
80-85 C by to mohlo byt .