Ahojte žienky,
Mám na vás otázku. Ako sa obliekate na rodičovskej dovolenke? Ja mám pocit, že moje outfity (všade) sú len legíny, dlhé tričko, prípadne mikina a tmavé rifle. Už sa ani príliš nemaľujem, cítim sa strašne tak.. zanedbane. Chcela by som sa zas cítiť pekná, namaľovať sa, ale mi to príde odveci si dať sukňu, blúzku a výraznejší make up na ihrisko.. 😂
Ja si napriklad na obleceni velmi zakladam, cítim sa upravena vyborne. Nikdy za nic na svete by som nesla von v leginach a mikine😊 leginy mam jedny jedine, imitáciu koze, nosím k nim dlhy sveter, alebo košelove saty a vyzerá to bohovsky. Moj styl ked nemam cas pri deťoch su dobre padnuce rifle, mokasiny alebo tenisky nejake pekne farebne, zladené s opaskom popripade koselou, bluzkou, uz ked obycajne tričko tak nejake zaujimave. Na vrch zvacsa nosim sako, ale taky športový tričkovy material, je pohodlne a štýlové. Makeup nenosím, staci mi BB krem, riasenka, farebný balzam na pery a hned si pripadam ako clovek.
nie je nic medzi leginami a vytahanym trickom a kostymom s vyraznym mejkapom? 🙂 aj na ihrisko sa da obliect 'nezanedbane'
@reanda určite je, len ja mám pocit, že mne nič nesadne 🙈 kedysi som nosila rifle napríklad, teraz mám takú neforemnú postavu, chcem začať cvičiť.. ale, mám 172 cm a 65 kg, trocha brucho, širšie stehná, úzky pás.. keď si dám svetlé boyfriendky a biele tričko napríklad, outfit pekný, ale ja sa v ňom cítim taká neforemná,..
@luciaruz ja sa tiež necítim dobre, keď všade idem v legínach, kedysi by som v nich nešla ani smeti vyhodiť, ale nejako som sa "zhovadila" a neviem sa dostať do toho, aby som sa pekne pohodlne obliekla. Vieš poradiť značku riflí?
@thirstymonk toto potešilo 😅 mne môj furt hovorí, že som krásna aj v teplákoch, ale povedzme si určite by som sa mu viac páčila keby patrím do sekcie sexice namiesto zanedbané. Kleopatry nikdy, to je hádam ešte horšie ako zanedbané niekedy 😅
Znacku rifli vobec nemam oblubenu, nakupujem naslepo cez aboutyou alebo zalando, lebo tam je zadarmo doprava aj vratenie. Vsetky rifle mam cez nich. Pozri. Zacni pomaličky, po krokoch. Ako prvé, na leginy a teplaky sa vyser, to nepatri na ulicu ale na gauč. K tomu nejake jednofarebné cierne sako alebo pekny sveter, bunda, proste nieco na vrch, aby si nenosila furt mikiny. Potom nejake otrasne tenisky vymenis za krajsie, alebo za mokasiny, baleriny a budeš kočka.
Veď teraz ide leto, to je dokonalé na pekné obliekanie. Letné šaty, sukne s tričkami.. na ihriskách v mojom okolí úplne bežné. Okrem toho poobede pribudnú mamy, ktoré idú z práce, tak to by si ani v blúzke a lodičkách extra nevyčnievala. Osobne v zime sa skôr opustím a len na seba hodím kabát, aj tak nevidno, čo je pod ním. Make-up mám vždy, podľa nálady viac alebo menej.
Doma tepláky, legíny, tričká, co sa inde nosiť nedaju. Ale patrím k ženám, co ani kos nevynesu bez spiraly... Akonáhle opúšťam náš dom, dám si denne, jemne líčenie a oblečiem sa podľa toho, kam a s kým idem. Ak na kávu, tak opatky, ak s deťmi niekam, tak tenisky. Nosím šaty, rifle, široké nohavice, košele, blúzky, topy,proste čokoľvek, len nie legíny a teplaky 😊
Ja patrim k zenam, co nevysli z domu bez mejkapu ani smeti vysypat a nosila som vacsinou sukne, opatky a podobne. Leginy som pred materskou asi ani nevlastnila. Ale teda naozaj na ihrisko neviem co je na leginach zle. Samozrejme, nie vyplantane, vytahane a priesvitne leginy z New Yorkeru, ale normalne pevne a kvalitne leginy s vysokym pasom, tricko, tenisky a mikina boli a budu moj jediny outfit na ihrisko. Ked si predstavim ten piesok, strk, zdvihanie dietata na ruky, kocik, kolkokrat sadanie si na zem a podobne, tak naozaj nemam najmensiu potrebu nosit tam rifle, sako ci mokasiny. Ja si v ciernych leginach a peknej mikine pripadam uplne v pohode 🤷♀️
@lucilaines ale ona práveže pise v príspevku, že si tak pripada strasne a zanedbane.
@luciaruz preto pisem, ze podla mna naozaj nie je potrebne chodit na ihrisko v satach, aby si nepripadala/nevyzerala zanedbane. Aj v leginach a tricku sa da vyzerat dobre a upravene. Neviem teda autorka teda ci nosis vytahane, sprate leginy a tricka. Ak hej, tak si proste kup nejake kvalitnejsie, uprav si vlasy, nechty, pripadne sa trocha namaluj, kup si pekne tenisky a ruksak/tasku alebo co nosis, nech to cele spolu nejak vyzera.
Ja som sa celú RD zvykla obliekať tak ako som sa obliekala aj do práce t.j. hlavne saty, sukne, blúzky, sako atď. Mne sa to páči, cítila som sa v tom dobre a chodila som tak aj na ihrisko. Aj make up som mala, aj upravené vlasy.
Ja som vzdy aj dceru obliekala pekne tak ako seba a asi sme obcas vyzerali divne ked sme obe v bielych satach sedeli v piesku, usudzujem podla pohladov a komentárov čo sa nám občas ušli 😀
Ja sa na materskej obliekam hlavne pohodlne a prakticky, aby sme napriklad mohli rychlo vyrazit von - cize na prechadzku po sidlisku idem v teplakoch co mam doma, alebo leginach, teraz ked je teplo obcas hodim dlhu suknu. A je mi uplne jedno co by si kto pomyslel, ale vacsina maminiek ako tak pozeram okolo seba na tych prechadzkach skutocne taketo malichernosti neriesi a su oblecene podobne 😁 A ano, potom sa tam najdu take tie ja ich volam “pretrcacie typy”, ale to hned vidis podla kocika, kabelky, makeupu a stylingu babatka a absolutnej nepraktickosti na prechadzku.
Legíny, tričko, mikina a rifle sú normálne kusy oblečenia, ak nie sú zmolkove, vyblednuté, roztrhané, deravé 🤷 vôbec si nerob ťažkú hlavu z oblečenia ..
@lelelienka prepac, ale ide z Teba akurat tak zavist, smutne, ze, ak sa niekto pekne oblecie je pre Teba "pretrcaci typ"
Chapem ta 😁 ja som bola aj som človek co sa veľmi rád pekne oblečie, upraví, na maľuje atď.. Ale momentálne sa to nedá až tak podľa mojich predstáv, tak som si to poupravila aby som sa cítila dobre.
Najdôležitejšie pre mňa je mať peknú čistú pleť, upravené nechty a vlasy. Vlasy riešim sleek copom alebo si dám sleek bun aby nezavadzali. A čo sa týka oblečenia, ja nevidím nič zlé na biker shorts alebo kvalitných leginach s oversize topom, kvalitnu teplákovu súpravu, teraz dlhé tenké volne nohavice plus top.. Ja rifle moc nemusím a na ihrisko by som si ich neobliekla už vôbec.. Podľa mňa sa netráp, ak sa necítiš dobre tak sa to pokus zmeniť ale za mňa sú legíny úplne v pohode.
Na materskej som sa obliekala tak ako pred materskou a teraz do práce (tam si aj tak dám uniformu) a na voľný čas sa obliekam rovnako.. keď je chladno, tak rifle, tričko, tenisky a keď je teplo tak zväčša šaty.. aj sa maľujem - kedysi som sa maľovala len keď som mala chuť, teraz denne.. nemám pocit že som zanedbaná, nikdy som sa neobliekala elegantne, ja sa v Tom jednoducho necítim dobre a obelciem sa tak len keď je vhodná príležitosť.. nosím čisté a pekné veci, len nie sú elegantné a sú často tmavé - tak ako vždy boli.. málokedy nosím žiarivé farby, ja mám rada tmavomodrú, čiernu, tmavozelenu..
Šaty mám tiež skôr trickove a tmavé a niektoré kúsky aj farebné, ale tie si obliekam malo..
@mk1111111111 nemam im skutocne co zavidiet to sa neboj a prepac, ak si sa v tom nasla 😉 A nechapem, preco iny nazor je hned zavist. A nepisem o tych, co sa normalne pekne oblecu, ale o tych, co sa viditelne pretrcaju - to je totiz vidiet na prvy pohlad presne podla toho co som napisala. Inak je mi naozaj srdecne jedno co si kto oblecie, len niekedy sa v duchu pousmejem, pretoze pre mna su ovela dolezitejsie ine veci, to je cele. Rovnako ako sa niekomu nepacia moje teplaky a pousmeje sa nad nimi.
@lelelienka v com som sa ja nasla, tak, to Tebe moze byt skutocne jedno, aj pre mna su dolezitejsie veci, ale tato Tvoja poznamka svedci o tom, aka si nevyzreta. A nezaobaluj to do omacok o dolezitejsich veciach.
Mne nevadia ani Tvoje teplaky ale, ani ich nebudem prepierat a pisat v uvodzovkach komenty
Napr v leginach by som ja z domu nevyšla. Beriem ich ako oblečenie na sport, maximálne doma. Ja milujem nosit saty, takze som väčšinou chodila v šatách. Ale vždy aspoň rifle a pekne tričko/blúzku.
Maľovať sa veľmi nemaľujm, ale obočie musím mať upravené a aspoň BB krem
@luciaruz aj to co menujes, je mejkap. Len nie kryci krem, ktory sa tak casto oznacuje.
Make-up - úprava tváre.
Tak makeup je must have. Bez toho sa aj ja citim ako stromak ked idem von :D za mna su praveze leginy top na aktivity s dietatom von, dcerka ma niekolko takych istych legin ako ja tak sa vzdy tesi. Ale ak este len kocikujes, tak tam saty nie su problem, to sa da nastylovat tak ako keby si ani dieta nemala :D
@lelelienka Presne som čakala podobné reakcie na tvoj príspevok - že z toho hneď urobia závisť. 😂😂😂 Na MK každá chodí s komplet make-upom, upravenými vlasmi v šatách na ihriská. Len ani jednu takú som nikdy nestretla 😂
Obliekala som sa pekne, ako aj predtym a potom, bavi ma to. Akurat som nenosila vysoke podpatky, ihriska su pokryte strkom, korou alebo som isla do piesku po dieta. Mam akcnych chlapcov, takze som musela byt stale pripravena bezat. Ale kludne som si dala aj biele kosele, zaviazane na pase aby to bolo neformalnejsie, aj blede saty, tak ci tak sa to perie po celom dni na sebe, takze je jedno, ci zaspinim ciernu alebo bielu vec.
Nosila som aj farebne rifle, vtedy boli dostat lebo boli v mode, vyzeralo to veselo, napriklad biela kosela,, sportove sako, tmavoružové 7/8 nohavice a bud tenisky alebo nizke mokasiny.
Leginy nosim az po operacii, ked ma rifle tlacili, ale vzdy s dlhym vrchnym dielom, nikdy nie holy zadok, hoci podla kriterii postavy by som si to dovolit mohla.
A su jemne a kvalitne, nepresvitaju.
Obleč sa tak aby si sa cítila dobre a pokiaľ sa cítiš dobre v tričku a v legínach je to ok. Ja chodím ako kedy. Raz nahodená, namaľovaná a raz ako posledný bezdomovec.
@cyberk šprinty za dieťaťom na odrážadle dolu kopcom prídu az neskôr 👍😃
Ja chodim ako stoka, leginy/teplaky a vytahane tricko su moja uniforma a povysila som ich crocsami celorocne😂 nuz, pohodlnost nadovsetko
@lelelienka ono, povedať si svoj názor je jedna vec. Pokojne pri otázke, čo si obliekate, si mohla uviesť, ako sa obliekáš/obliekala počas MD/RD, ale mohla si si odpustiť ten dôvetok o “pretŕčajúcich sa typoch”. Ako ty môžeš posúdiť, čo je pre koho praktické, nepraktické? Chceš, aby bol tvoj názor rešpektovaný, ale ty nerešpektuješ iných a musíš ich urážať a zhadzovať. A ak ti to je tak jedno, tak je zaujímavé, ako sleduješ, ako sa kto oblieka a súdiš iných. Mne je šum a fuk, ako chodí kto s deťmi von, nech si oblečie kto chce, čo chce. Ale nesledujem iných a nesúdim ich, čo majú na sebe a či je to pre nich praktické. Je to ich štýl, ich život.
A autorke - nalíčiť sa môžeš aj každý deň, aj na ihrisko, ja som čo sa týka líčenia nič nezmenila. Obsah skrine sa mi časom zmenil, ale stále som si kupovala to, čo sa mi páčilo a v čom som sa cítila dobre a pekne. Najmä v lete som často chodila v pekných letných šatách aj na prechádzky, či ihrisko… Jedinú silnú zmenu vnímam to, že sa mi zmenilo zloženie topánok - stále boli príležitosti ma opätky, ale už som ich nenosila tak často. Prešla som na tenisky a balerínky. Neboj sa toho, pokojne si obleč niečo v čom sa cítiš dobre. 😉
@babulkomale presne 😂 neviem kto je viac z prechadzky unaveny 😂😂
Ja chodim tak vseliako, podla momentalneho nastavenia. Full make up som nenosila ani do prace, len zaklad, obocko, ruz a maskara, sem tam puder.
Ale v bezny den si robim len obocie. Dolezite je citit sa dobre, ci uz potrebujes celkovy, ciastocny alebo ziadny make up. Ja sa v celkovom male upe necitim dobre, mne to vadi, no ak to tebe chyba, zacni s niecim jednoduchym co mas doslova za par minut a postupne pridavaj.
Oblecenie mam vsetko mozne, ale nosim aj take trickove saty, pod to sortky (cyklisticke), aby ked si sadnem do piesku s malou mi nebolo vidno gatky 😂
Aj leginy s dlhou mikinou si dam, preco nie. Ale aj chino nohavice s "peknym trickom", rifle ci suknu.
Mne tiez vadilo, ze chodim v "domacom" obleceni, ved to, ze idem "len" na dedinske ihrisko, neznamena, ze tam nemozem ist v satach.
A patrim k aktivnejsim mamam, vyleziem aj na preliezky, poohadzuj sa s pieskom a nemam to problem robit v akomkolvek obleceni, len teda predvidam, ako som uz pisala s tymi satami.
Ja si skor myslim, ze v tvojom pripade sa nevies zmierit s novou postavou a preto sa ti tvoje oblecenie nepaci, siahas tak po overenych leginach a trickach. Nuz treba sa prestavit, kym sa k povodnej postave nevratis (ak vobec). Niektore zeny nech sa snazia ako chcu, povodna postava sa niekedy nevrati. (Diastaza, rozsireny hrudny kos ci panva po porode).
Síce nie som žienka. Ale moja žienka práve na materskej začala žiariť. Všetko to začalo tým, že som jej sám pokúpil nejaké háby. Farebné, žiarivé. Obliekla si to a bola spokojná. Dovtedy tiež len sivá myš, zanedbaná. Čo tak chodím s deťmi kade-tade po ihriskách a zábavných centrách, tak vždy tam vidno aj nejaké sexice, zanedbané matky, ale aj vyslovené kleopatry (akože premaľované). Každopádne podstatné je, aby si sa ty cítila dobre.