Ako sa obliecť moderne, lacno a tak, aby mi to sedelo?

8. dec 2023

Nikdy som nevedela nejak zvlášť pekne sa obliecť. Mám 27, 165cm, 64kg, potrebujem oblečenie, ktoré mi pomôže zakryť nedostatky a bude mi sedieť. Nemám kamošku, ktorá by so mnou išla nakupovať, skôr známe, ktoré vyzerajú super, majú o 20kg menej a asi by mi úprimne v obchode nepovedali, že toto nie.. hlavne by som sa hanbila ich požiadať o pomoc 😁😁 manžela tiež nebaví chodiť po nákupoch, a keď som sa ho pýtala povedal, že by sa mu páčil štýl, ktorý "vyžaruje auru som fit girl, mladá, plná energie" a že sa mu páčia mikiny s kapucňami 😁 a mne tiež vyhovuje skôr športovejšie oblečenie, ideálne do 10€/ks, tieto oversized, crop topy a čudné farby, ktoré teraz mladí nosia nie sú môj štýl.
Mám 3 možnosti:
1.) Bazárik/second hand - ceny perfektné, ale ak si niečo objednám a nesadne to, mám smolu.
2.) Ísť do obchodov - cenovo a časovo horšie, ale môžem si všetko skúsiť
3.) E-shopy - objednám, vyskúšam a čo sa mi nebude páčiť bezplatne vrátim .

Ako to riešite vy? Kde mám nájsť nejakú konkrétnu inšpiráciu a kúsky?

Ďakujem.

zmrzlinka2021
8. dec 2023

Môžem sa spýtať, prečo máš limit 10 eur na kus?

struhanka
8. dec 2023

Popýtať sa niekoho, kto sa v tom vyzná, aký typ postavy máte a aký ste farebný typ. Podľa toho následne nájsť známu ženu, ktorá je vám typovo podobná a inšpirovať sa jej šatníkom - aké šaty, strihy, farby, štýl nosí. Oblečenie treba skúšať s niekým, kto úprimne povie: super, toto ti pristane, nie, v tomto nie si výrazná a podobne. Šatník si treba budovať na overených kúskoch, ktoré štýlom, farebne, strihovo sedia.

autor
8. dec 2023

@zmrzlinka2021 len tak, lebo som škrob 😁😁 ale nie, ja sa ozaj snažím nerozhadzovať zbytočne peniaze, a je mi blbé dať 50€ za rifle, keď viem, že sa dá aj lacnejšie.

anjelicek26
8. dec 2023

Tak na nove veci je to uplne nizky limit :( Neviem, ci nechodis casto do obchodov, ale tie ceny oblecenia su posledne roky uplne volakde inde... pozri si kapsulovy satnik, zainvestuj do kvality a budes sa vzdy vediet pekne zladit... sekace su tiez moznost, ale to chce najst si cas ist hladat...

autor
8. dec 2023

@struhanka vraj mám niečo ako presýpacie hodiny.. mám prsia aj boky trošku ale zase to brucho nie je ideál no..

autor
8. dec 2023

@anjelicek26 no napríklad cez aplikáciu, ktorej meno sa tu nehovorí som si kúpila ozaj neopotrebované Adidas tričko za 2€... Tak keď viem, že je taká možnosť, tak ozaj je mi blbé dať za neho v obchode 30€... Proste som šetrná

autor
8. dec 2023

@anjelicek26 teóriu kapulového poznám.. také farby, toto s tým bude sedieť a tak.. ale kde už nájsť ten konkrétny kúsok, o to mi ide

anjelicek26
8. dec 2023

Takze chces, aby ti vlastne niekto obehal vsetky blsaky a platformy a zostavil zadarmo kapsulovy satnik presne na tvoju postavu... to nepojde 😂 Pockaj teda na povianocne zlavy, ked ide o tu cenu...bez skusania nic nevymyslis aj tak...

mikadooo
8. dec 2023

Ísť osobne do sekáča, vyskúšať a kúpiť čo ti sedí. Ja mám zo sekáča parádne kúsky 👌.

bluka2
8. dec 2023

Ja by som začala zmenou toho limitu, lebo ak ti to možno aj sadne, vyperies 3 krát a môžeš hľadaj odznovu. Jedine v sekaci nájdeš možno staršie (kvalitnejšie) kusy v tejto cene

lauriik
8. dec 2023

Ono je super nakupovat lacno cez tu aplikaciu, ktoru nemozeme menovat ale zase to ma jednu velku nevyhodu - nemozes si to vyskusat. A naozaj najlepsie sa vybera ked pobehas obchody (kludne aj sekace) veci si poskusas a vidis ci ti sedia alebo nie. Ci sa v nich citis dobre. Za mna - pozri pinterest, vytipuj si outfity ktore sa ti pacia a potom hladaj take veci v obchodoch.

eebee
8. dec 2023

Mám známu stylistku a bola som s ňou raz nakupovať a čo ma zaujalo,že mi dávala skúšať veci,ktoré by som sa sama neodvážila a všetko sme fotili. A úplne som tým pochopila,čo mi ide a čo nie. A teraz už môžem objednávať e-shopy/bazáre,keď presne viem,že tak v tomto budem dobre vyzerať. Takže odporúčam nájsť si čas, ísť do obchodov a skúšať a skúšať kľudne outfity z netu/figuríny a fotiť sa a skúmať,čo ti sedí,čo nie. A potom keď budeš vedieť, kúpiš kdekoľvek.

irusa
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
duppka13
8. dec 2023

Ja som casom a skusanim vela vela veci pochopila akt strih mi sadne a v com nevyzeram dobre. Potom uz tie veci co sa mi nehodia nekupujem a da sa mi nakupit aj bez skusania. Vytvorenie kapsuloveho satnika moze trvat trochu dlhsie hlavne ked si obmedzena budgetom. Ja sa tiez snazim teraz o kapsulovy satnik a uz ho budujem skoro rok. Spominali aplikaciu ktorej meno sa tu nevyslovuje - niektore veci v pohode skysim v obchode a potom si ich vyhladam tam. Alebo viem ze z nejakej znacky vacsinou mi sedi taka velkost tak ked uz poznam znacku objednam taku. Vies vela usetrit. A minule som v sekaci kupila pekny kusok za 2€. Inspiracie hladaj na modnych blogoch, davaju tam aj tipy na kapsulovy satnik ale aj prakticke info kde co kupit a ako sa nedogabat. Je ich milion, najsi aky ti vyhovuje. Ja mam rada napriklad tento https://www.puttingmetogether.com

masandra
8. dec 2023

Ak chceš napíš mi správu🙂

majamat
8. dec 2023

uplne suhlasim s babami.
satnik si musis budovat, sama na sebe odpozorovatl co ti sedi. ako ano, na to su aj kamosky,a le nei vzdy natrafis na taku,c o ti otvorene povie, alebo ak ti neico nebude sediet, ci bude vediet poradit, co skusit. ono to nei je jednoduche. vies, ak kamsoka ide s tebpu na ankup a na 10 veci povie nie, tak uz jej to je blbe,s tale hovorit.
preto je lepsie, ked si toto odpozorujees a naucis sa zhodnotit sama.

len pre upozornenie, kazdy mame inu postavu a kazda vec ma svoj strih a preto ani tie najlepsie kusky/ najdrahsie kusky ti uplne sediet nemusia. musela by si ich amt site na mieru a to dobrou krajcirkou.

co sa tyka cenoveho limitu 10e za kus - zalostne malo.

ja som kedysi bola zastancom toho, ze radsej kupimlacnejsie a budem mat toho via,c castejsie vsytriedam podla mody. no smaozrejme bola som mlada.
teraz som o dost starsia a mam ovela tradsej praktickost, vsestrannost. kapsulovy satnik je v tomto fajn. dokonca ja farby mi imponuju,a j ked ma obcas zlaka aj neico farbenejsie, co ej v pohode. do takeho satnika sa to zakomponuje lahko.
no co sa tyka ceny, teraz nekupujem uplne najlacnejsie, aj ked sa urcite kusky lacne najdu, ktore kupim. no drahe aj tak nekupujem. sem tam nieco,a le nikdy nie tak drahe, ako tu obcas vidim. to mi pride moc. castokrat sa stava, ze neico prestanem nosit a zda sa mi zbytocne vyhadzovat tolko za handry. takze sa snazim skombinovat praktickost, neutralne farby a nie moc vysoku cenu. no aj napriek tomu, 10e za kus mi pride fakt malo. za to tak obycajne tricka kupis.
ani teplaky v lacnejsich obchodoch za to nezozenies.

majamat
8. dec 2023

na toto som nahodou teraz narazila sice to nie je lacne, je to skor sportovejsie oblecenie, ale ako baby radia, je celkom dobre investovat a mat na dlhsie. este len som zacala pozerat, ale vyzera to byt fajn https://www.lull.sk/calm-edicia/

struhanka
8. dec 2023
slavomira236
8. dec 2023

Ja mam 20 ks rifli za max 3eura vsetko zo sekaca znackove

ivangeline
8. dec 2023

Mam kamosku,kt to za teba spravi. Mozem dat kontakt do spravy,ked si blizko KE ale zadarmo to nebude. ;)

marcellka32
8. dec 2023

Pod 10/ks? Sekáče....už Takko, New Yorker, má od 20-25/ks za mikinu, počkať na medzivianocne výpredaje, január budú zľavy, Tesco kupujem vydržia mi dlho veci a je teraz 50%zlava na F&F veci

lienka9
8. dec 2023

Ja by som ti mozno odporucila najat si na hodinku modneho poradcu,poskytuju to niektore shoppingy pre zakaznikov.sice zaplatis cca 30 eur na hodku,ale obeha s tebou obchody,povie ti na rovinu,odporuci ti .zorientujes sa tak co si sa ti hodi a co nie a budes vediet uz co hladat aj v lacnejsej alternative..

klip0
8. dec 2023

Baby a prečo sa tá aplikácia nesmie menovať ? Čo je to VintVoldenort ? 😅

tamitamitami
8. dec 2023

Najlepšia cesta pre začiatok bude ísť do obchodu a skúšať. Sprav si v tom systém. Kúp si 3-4 kusy nohavíc (rôzne typy) a potom k tomu hľadaj vrch (na jedny nohavice kľudne aj 2-3 topy tričká). Pre začiatok si kúp peknú jednoduchú čiernu/sivú mikinu to sa hodí k akému kolvek športovému oblečeniu, čierny/krémový/hnedý kardigan to je zase super kúsok na bežné nosenie.
Šaty tam by som sa pozerala v tvojom prípade po kúskoch ktoré majú v páse opasok.
A potom taký základ čierna kožená bunda, sivý/čierny kabát, čierna predĺžená bunda....to sú kúsky ktoré sa dajú dobre kombinovať a vieš ich obliecť k všetkému.

Takto sa vieš obliecť pekne a keď budeš mať veci spolu dobre kombinovateľné tak ich nemusíš kupovať ani vedela (tým pádom aj keď kúpiš drahšie kúsky tak to zvládneš v normálnej cenovej relácii).

simca06022011
8. dec 2023

TREBA ist do riadnych obchodov, poskusat si vela druhov veci, kombinacie.. a najst si obchdo naozaj s dobrou obsluhou je na nezaplatenie. Povedat, ze si nevies vybrat, nech ti poradia.. my sme tak chodili s chlapom, aj mna aj jeho poobliekali vzdy od hlavy po paty.
A ja ti odporucam kupit si raidne veci, napr. dva bezne outfity, kombinovatelne PORIADNE. Ziadne Takko a haraburdy, co vyhodis za pol roka. A k tomu si uz podla toho co ti pristane, dokupis trendy veci ake sa ti pacia, ci topy, tricka..
U mna v tvojom veku (robila som v office) zaklad 2 riadnych nohavic, 1 rifle, tricka dlhe rukavy, elegantne topy, sako, kabat.. a potom sportove veci. A sezonne som si uz len kupovala somariny k tomu.
Ty ked mas pocit ze potrebujes sporotovo sa obliekat, zabudni na riflove haraburdy za 10EUR, ver ci nie, nie je nad poriadne rifle, ktore sadnu ako rit na serbel, k tomu kvalitne tricka, a kvalitna mikina. Teraz nemyslim, platit za nalepku, ale ked to chytis do ruky, po 10 praniach sa to nezozmolkuje, nevybledne, je to stale super matros = je to na nezaplatenie. A hlavne vyzera to lepsie ako vyprate mikiny. A ani nerazim cestu kupit si xy nohavic, ak si v obchode jednom vyskusat 6druhov rifiel tak vidis hned v com ti je dobre a co ti pristane... kupuj len to v com sa NAOZAJ dobre citis a hned by si v tom z obchdou odisla. Nie si si ista = nekupuj, kludne s atam potom vrat.
Pre priklad (akurat dcera dostavala tyzden prednasky o fast fashion, ne/udrzatelnosti) teraz tak ospevovany shein, mikiny a tricka su take haraburdy, ze mikina vydrzi tak par mesiacov, potom je cela zgulickovana. Pripadne su to totalne umeliny. Ale super lacne... nohavice jej nesedia ani jedny, ked som s nou vbehla v shoppingu do riadneho obchdou, nasla jej nohavice na jej sirku pasu, a dlzku noh, ochkala blahom.. a nie nestali 12eur ako tie gajdy zo sheinu, ani smradlave oblecenie z takko pofarbene ani neviem cim.

n3la
8. dec 2023

Trochu nechápem tomu zakryť nedostatky, mám presne rovnaké miery a teda nemám pocit že by som mala zakrývať nedostatky 😄 ale k veci, presne ako ti radia žiadne pepco, kik a podobné lacné obchody. Našetri si na normálne kvalitné základne kúsky, ktoré môžeš nosiť viac rokov a stále dookola kombinovať, pripadne no skús tie veci z druhej ruky ale tiež pozeraj na materiál pripadne aj značku nech nekúpiš nosené legíny shein cele vyprané žmolkové

luckajozko21
8. dec 2023

@klip0 pretoze ked 'Tu' aplikaciu spomenies, tak ti zmazu prispevok :D

julish
8. dec 2023

Ak chceš kvalitu za nízku cenu, tak obiehať secondhandy. Lacné veci vždy vyzerajú lacno

simca06022011
8. dec 2023

a k sekacom.. ja som ze... idem byt eko a "in" a ideme do sekacov .. v BB som vbehla do dvoch, o viacerych neviem... a to boli take handry, ze ani okna by osm do toho neumyla... takze fakt, neviem ako si tam niekto nieco moze kupit... alebo som neobjavila ten "spravny" este :D

majamat
8. dec 2023

@simca06022011 ja moc sekace nemam rada, bud je tam vela ludi, asi ked je tovar, alebo vyhodne ceny, alebo tam nic nemaju. ako pises, handry. no podarilo sa mi parkrat kupit naozaj dobre veci. a ked to tak poratam, tak uspesnost vysoka, lebo idem do sekaca 3x za rok a 2xnatrafim. asi tak.

naposledy som vzala pekne cervene sako, mala som uplne nove trisko, tiez pekny a naozaj kvalitny rolak. doteraz ho mam. a neviem. mala by som castejsie zajst. no nechce sa mi to tam skusat.