Ako sa má obliekať učiteľka na strednej škole?

jsbb
12. sep 2023

Ahojte, chcem sa spýtať, ako sa ma obliekať ucitelka na strednej škole, ci môže nosiť tricka trochu s vystrihom, alebo je to už cez čiaru. Pýtam sa preto, lebo nosím takéto tricka, je to môj štýl a vždy si len také kupujem. Blúzky tiež preferujem s výstrihom. V budúcnosti by som mala učiť, tak preto sa pýtam.

anjelicek26
12. sep 2023

Vyskusas a uvidis podla reakcii kolegov a pubertiakov na skole... kazdy kolektiv ina dynamika...

bolarazjedna
12. sep 2023

Podľa mňa takýto výstrih je už cez čiaru, vidno ti prsia. Aj keď verím tomu, že mnoho dievčat, ktorých budeš učiť, budú nosiť práve taký výstrih, ale predsa ty ako učiteľka by si mala byť vzorom a predstavovať nejaké morálne hodnoty, nielen správaním, sle aj obliekaní, takže ja by som zvolila niečo iné.
Ak rada nosíš takéto tričká, tak môžeš sa obliecť na cestu do práce a domov a v skole vymeniť tričko na niečo s menším výstrihom.

dskjhfdlkdjhl
12. sep 2023

@jsbb A toto myslis vazne, alebo je to len dalsi z Tvojich "prieskumov" na MK?

nikpa
12. sep 2023

@jsbb toto do školy nie, neviem či budeš učiť na SŠ ale aj keď len na ZŠ, pozrela by som si reakcie žiakov v posledných ročníkoch 😄

thoughtfulweirdo
12. sep 2023

Na druhom stupni ZŠ nás učila jedna učiteľka, ktorá obľubovala výstrihy. Nič vulgárne, možno ako tvoj obrázok, ale bola za to terčom vtipov medzi deckami aj rodičmi. Ale možno šla medzičasom doba dopredu aj v tomto a nikto to riešiť nebude. Vyskúšaš- uvidíš 🙂

bajka16
12. sep 2023

Podľa mňa veľa záleží aj na prsiach a celkovom tvojom vzhľade. Ak máš štvorky ako slečna na fotke, samozrejme to nie je vhodné medzi pubertiakov. Chápeme sa. Záleží celkovo ako v tom vyzeráš ty, nejde o tričko.

ckocka
12. sep 2023

Žiakov by škola mala baviť, a toto by ich určite zaujať mohlo, aspoň tú pánsku časť.

siska53
12. sep 2023

@jsbb podla mna je to uplne v pohode, na strednej sme mali jednu, ktora sa velmi pekne obliekala, aj slusne, aj sexi, tak rozne a teda z mojho zenskeho vtedajsieho pohladu, aj co som sa bavila so spoluziackami, bol na nu pekny pohlad, vzdy mala daco ine a bola ja pekna, aj sexi dost za nas a robila nam vlastne taku modnu prehliadku. Ako to vnimali chalani, to uplne neviem, len, ze sa im pacila. Ak to nebude priserne vulgarne, preco nie.. bezne ucitelky nosia aj minisukne..

mimi3008
12. sep 2023

@jsbb tak toto je uz na moj vkus na ucitelku prilis. Ale cakala by som, ze niekto, ako ucitelka bude mat tu sudnost si to uvedomit a nie pytat sa to na fore...

2006_1211
12. sep 2023

@jsbb myslím ze výstrih není vhodný do školy ani pre žiačky ani pre učiteľky aj keď viem ze veľa ziacok si výstrih určite dávať budú

denithestrange1993
12. sep 2023

@jsbb jeden vystudovany pedagog by mal mat uplne ine otazky ako to co si moze obliect 🤔 Hadam si dospela a vies co sa ti paci,co ti sedi,v com sa citis dobre. Osobne som za to nech si ucitelky obliekaju co chcu. Hadam si nenakupis rolaky a vytahane svetre, len preto ze si ucitelka.

fotoportret
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
evaachesa
12. sep 2023

Prečítaj si školský poriadok. 🤷😅
Ak chceš aby sa tvoji žiaci sústredili na učivo a nie na tvoj výstrih, zvoľ iný typ oblečenia. 😏

bajka16
12. sep 2023

@ckocka zaujme ich to určite, otázne je ale v akom smere.. na učivo sa asi moc nesústredia.

anonymanonym
12. sep 2023

Podla mna zalezi na vela inych veciach. Velkost prs, spodna cast outfitu, licenie, celkovy imidz... Viem si predstavit, ze to pri celkovom vzhlade moze posobit vulgarne, ale aj tak, ze to moze posobit uplne v pohode 🙂 ... Vo vseobecnosti takyto vystrih nepovazujem za vulgarny a prilis velky...

kristiii
13. sep 2023

@jsbb tak záleží ako chceš pôsobiť. My sme mali triednu, ktorá tiež nosila rada väčšie výstrihy alebo napríklad biele priesvitné nohavice a tangáče, ktoré samozrejme riadne presvitali. Chalani z toho boli dobre rozkokošení a my sme sa rehotali na ich reakciách a poznámkach. Čiže pre nás ako puberťákov žiadny problém, ale z nemčiny toho nikto veľa nevedel 🤣.

nelca0510
13. sep 2023

@jsbb to už vieš teraz,že budeš učiť na SS? Nie,nie sú vhodné tričká s výstrihom. Nikdy som sa ani len nezamýšľala nad tým.

moonlight1210
13. sep 2023

Drz sa zlateho pravidla, ze nikdy neukazes vsetko naraz.

Takze ked si das hlbsi vystrih, alebo odhaleny chrbat, zvol dlhsiu suknu po, alebo az pod kolena, alebo dlhe nohavice. Ak si das mini suknu, alebo sortky, tak maj top viac ku krku so ziadnym, alebo decentnym vystrihom.

Mala by si sa vyhnut tielkam s uzkymi ramienkami a spagetovym ramienkam. Ak take nosis, tie si nechaj na navstevy, do mesta, na vecierky, proste na chvile osobneho volna.
Ak ich chces do prace, zvol ich skor na neskoru jar/skoru jesen a daj si k nim tensi svetrik, alebo sako a v triede ho nedavaj dole.

A rovnako treba rozumne volit vysoke opatky k obleceniu do prace. Mozes ich nosit, len daj pozor, aby si nevytvarala zbytocne lacny vzhlad v kombinacii s oblecenim.

Obliekat sa mozes samozrejme ako chces. Usmerni ta urcite to, ako budes vnimana, hlavne z chovania ziakov.
Ak ta budu vnimat hlavne ako telo, budes si tazsie zjednavat autoritu. Darmo si rozpravame, ze dusa je prednejsia, v tom veku hormony su hormony.
Plus to, ze si mlada. Od takych SS studentov budes na zaciatku kariery starsia iba o par rokov.
Potom budes musiet byt na nich prisnejsia, aby si si zjednala poriadok, to sa zas ziakom tiez nelubi, stracaju k ucitelovi uprimny respekt (vztah potom funguje na baze toho, ze sa ta skor boja) a zvyknu sa proti tomu rozne burit.

Takze kludne nos, co chces. Zalezi, ako to skombinujes. Na vyslednom vzhlade.

simsalabim
13. sep 2023

Nie je to vhodne. Navyse, ak chces ucit moderne, predpokladam, ze eliminujes frontalne ucenie a budes davat doraz na pracu v skupinach, cize budes chodit medzi nimi, sklanat sa k nim a s takym vystrihom im das super vyhlad 🙈

katka700
13. sep 2023

@jsbb Nech si každý nosí čo chce. Super by bolo keby sa ľudia trochu snažili prispôsobiť oblečenie príležitosti, postave a kupovali veci čo vydržia dlhšie. Tričko na fotke je ušité z tej najlacnejšej najtensej bavlny s prímesou elastanu, už nové riadne presvita, po troch praniach z neho bude handra na podlahu. Je skôr vhodné ako voľnočasový odev ak vôbec. Do školy radšej zvoľ iný top. Ak sa nevieš vzdať tričiek daj si ich ušiť z kvalitnej látky vyššej gramáže. Ušetríš si ohováranie od kolegýň aj životné prostredie.

avonladyba
13. sep 2023

Za mňa je toto v pohode, veď vlastne výstrih je hlavne tam, kde nie sú ani prsia...

monkabohdalova
13. sep 2023

@jsbb robím na strednej škole a ani jedna nenosí takéto hlboké výstrihy 🙂 ale ani by mi nenapadlo pozastavovať sa nad tým, keby má niektorá takýto výstrih :D

ankare
13. sep 2023

@jsbb toto je príliš, podľa mňa

sara07
13. sep 2023

prejdi sa občas ked čakajú sš pred školou v takom tričku a uvidíš a myslíšm že siahneš po tričku bez vystrihu
za mna vyzyvavé, vystrihy minisukna na zš ani strednu proste nepatria
a to teda nie som žiadna mravna policia

jaskolka
13. sep 2023

@jsbb nie, je to nevhodné. Jednoducho je tam určitý bonton v obliekaní a takýto výstrih určite vhodný pre učiteľku nie je.
Takéto tričká si kľudne daj cez víkend, keď pôjdeš po práci niekde na kávu s kamoškou ci priateľom, ale do školy, kde budeš učiť, to nepatrí

macekovam
13. sep 2023

@jsbb takto nie.

ena1903
23. apr 2024

Kedysi som mala kolegynu na 2.stupni ZS, ktora mala tak 25 rokov, blond vlasy po pas a uzasnu postavu. Aaa rada ju ukazovala. Nosila obtiahnute saticky tesne pod zadok a chlapci si robili sport z toho, ze stali pri schodoch a snazili sa zistit, akej farby ma gatky 🤦 Ano, bola velmi oblubena, zvlast u muzskej populacie, len mi to prislo smiesne, ze dospela osoba ma potrebu rajcovat pubertakov...

lapersefona
23. apr 2024

Ako atraktívna mlada zena v pozícii učiteľky by som nechcela vzrusovat mladých študentov. Do prace nie