Aké topánky nosíte do práce?

12. dec 2024

Ahojte, pracujem v kancelárii, takže nejaké to pekné a slušné oblečenie nosím. No som zvyknutá nosiť lodičky. Dochádzala som vždy autom, takže som zimu neriešila. Ale! Auto mám rozbité, oprava bude trvať dlhšie, nakoľko treba objednať diely a idú sviatky. Prosím aké vhodné topánky nosíte v tomto období do práce? Jasné, že sa prezujem, no nechcem cestou do práce zmrznúť. Inak bežne nosím silónky a sukne. Sú nejaké termo pančuchy aspoň? Normálne sa cítim stratená v zime a bez auta.

ella1234
12. dec 2024

Ja uz niekedy neverim tomu co tu citam. Ze sa dospela pracujuca zena nevie vhodne obliect pretoze sa jej pokazilo auto.
“Ludia otupievavaju”

Btw nechodis do obchodu?na prechadzky? Von medzi ludi? Ci len v lodickach do auta do roboty a naspat?

autor
12. dec 2024

@ella1234 na von nosím normálne teple čižmy ale do práce sa to nehodí. A na nákupy autom však nebudem tašky vláčiť. Ale tu sa niečo pýtať.

ella1234
12. dec 2024

Tak ja potom neviem co by som nosila v decembri do roboty….zeby cizmy? 🤔🤔🤔 hmmm asi nie…
Daj sa na pnku kym ti neopravia auto nech nemas taketo starosti. Nahodou by si aj kabelku vlacila v MHD ked tie tasky z obchodu su ti zatazko 🫠

gab1sol
12. dec 2024

Ak nosíš von normálne teplé čižmy, tak aj do roboty tak choď. Prečo by to nebolo vhodné. A v kancelárii si obuj lodičky. Ja robím v banke a koľkokrát mám v zime na nohách aj snehule, ale v office sa potom prezujem do lodičiek. 🤷‍♀️

biba_18
12. dec 2024

vieš mi prosím vysvetliť, prečo sa nehodí prísť do práce v čižmách? abolutne neviem pochopiť tento argument…

autor
12. dec 2024

@ella1234 ale však sa iba pýtam, nepovyšuj sa hneď... A čo je na tom, že som fajnová chodiť MHD... A čižmy sa mi proste veľmi k sukni nehodia, sú skôr také športovejšie... Ale to je jedno, ty ma nepochopíš a ja sa na tvoju úroveň myslenia a štýlu kto som, čo som veru nedám... Tak maj krásnu noc kočka...

autor
12. dec 2024

@gab1sol
@biba_18 Lebo sú to také čižmy športové, niečo ako snehule... Nosím ich keď idem s dcérkou von, proste sa mi nehodia k šatám ani k sukni... Ale už som si objednala pekné a vkusné čižmičky, nech mám aj do budúcna... Inak ja lodičky milujem, tie mám v šatníku asi 40, možno aj viac... keby u nás neexistovala zima tak to mám ako celoročnú obuv...

lasona
13. dec 2024

A nebojís sa ze z kazdodenneho nosenia lodičiek budeš mat deformované nohy? Halux valgus, kladivkove prsty, skratene šľachy, to su sialene bolesti...takisto pancuchy príliš sťahujú chodidlo...nevyryvam. iba ma to zaujíma...

autor
13. dec 2024

@lasona Viem o týchto rizikách, ale niektoré lodičky mám aj na nízkom podpätku, mám úzku nohu, čiže netlačia ma ozaj nikde. A kupujem si výhrade kožené, mäkké, pohodlné lodičky. Nemám ani nadváhu, že by mi robili problém aj kilá navyše pri chodení, aktívne behávam (áno mám aj tenisky) a celkovo mám zatiaľ nohy a chodidlá v poriadku. Skrátené šľachy mi dúfam nehrozia, chodievam aj do fitka 2-3x do týždňa. A mama nosí celý život lodičky, nemá tieto problémy a to už má 60+.

gab1sol
13. dec 2024

Už máš objednané, ale do budúcna, vôbec sa nemusíš obávať toho, že by si si na cestu/presun obula aj k šatám, či sukni snehule. Sukňu/šaty máš predpokladám aj tak zakryté kabátom a vhodná obuv je pohodlnejšia a často aj bezpečnejšia na presun. A prezuť sa v office je vhodné aj pri zimných elegantných čižmičkách. Predsa tá noha potom viac dýcha. 😉

katarinaba
13. dec 2024

Milujes lodicky? A preco nemas k sukni aj cizmy? Ved je ich mrte peknych, elegantnych. Ja tiez chodim z domu do auta a z auta do kancelarie, jar, leto a jesen beham v 12 cm lodicach, ale na zimu mam aj sest ciziem. Prepac, ale @ella1234 ma absolutnu pravdu, je prinajmensom nepochopitelne, ze dospela zena nevie, co si ma obut. Ked sa ti nepaci co mas doma, tak chod a kup si, co sa ti bude pacit. Niekto nosi tenisky aj k obleku.
Mne to proste hlava neberie, ak zena, ktora zije v koncinach so 4 rocnymi obdobiami nema vhodnu obuv na kazde rocne obdobie.

autor
13. dec 2024

@katarinaba ale ja mám aj iné topánky ako sú lodičky... Aj prechodné topánky, tenisky ... Len teda auto mám doma v garáži a v práci tiež parkujem v garáži čiže nemám potrebu mať čižmy hodiace sa k sukni a na zimu... V snehulkach a chlpatých čižmách ktoré nosím von k rifliam sa mi to ozaj nehodí proste... Prechodné topánky mám, tiež sa mi to veľmi nehodí k sukni a k nášmu dress code do práce... Normálne som sa spýtala, no ťažko tu niekedy chcieť niečo .... Možno niekto si dá aj tenisky k sukni, no za mňa toto nie na vyššiu pozíciu... Tiež mám kožené jesenné čižmy až po kolená ale toto nosím napríklad na rande s manželom a k tomu minisuknu... ale nie do prace... Ale už mám objednané, dnes ešte ideme s kamoškou povymetať nákupné centrá, niečo sa nájde...

katarinaba
13. dec 2024

A co chces teraz pocut? Tenisky nie (i ked sa mozes kludne v robote prezut), elegantne cizmy nie, lebo tie nosis len na rande. Snehule a chlpate cizmy nie. Lodicky nie, espadriliky nie, balerinky nie. Sandalky a slapky predpokladam, ze tiez nie. Tak mi potom povedz, co chces poradit? Ved uz iny druh obuvy ani neexistuje. Kde je problem si obut cizmy co nosis na radne? Maju nejaku nalepku, ze LEN NA RANDE? Alebo cokolvek a v robote sa prezut? Alebo si vezmi taxik a obuj to co by si obula, keby ides svojim autom.
Obchodne centra su plne roznych topanok, ale ty budes mat isto aj tak problem.

som_realistka
13. dec 2024

Nosím kostým a bezne tenisky, keď šoférujem, v práci sa prezujem. Keď som chodila MHD, tak čižmy, snehule, tenisky podľa počasia.

kathhii
13. dec 2024

Keby si si dala nohavice a sukňu s lodičkami nechala v robote na prezlečenie?
Existujú aj pančuchy, čo majú vo vnútri baránka a zvonka vyzerajú ako silonky...

simsalabim
13. dec 2024

@lasona ja preto nosim o dvojcislo vacsie pancuchy a v zime radsej pletene (vlna, viakoza, bavlna). Tie nestahuju. A obuv teda nosim neelegantnu zo zdravotnych dovodov…

kathhii
13. dec 2024

Sklamem ťa, ale hocijaké čižmy nikdy nebudú tak formálne pôsobiť ako klasické lodičky, čiže tak či tak sa budeš prezúvať.

tilly
13. dec 2024

Teraz je na trhu kopec krásnych termo pančúch, len v robote v nich zhoris. Sú fakt hrozne teplé. Ideálne dať si tenké, na to termo alebo legíny a tie potom v robote dáš dole. Prídeš v čižmách a v kancli dáš lodičky.

tilly
13. dec 2024

@kathhii hej, tie pančuchy sú super. Mám ich, ale sú fakt do zimy, už v obchode sa v nich potim

margotka17
13. dec 2024

@biba_18 tiež som sa nad tým pozastavila. Veď každý v zime obuje zimnú obuv a v práci sa prezuje, ak mu to pracovné podmienky dovoľujú. Veď nebude sestrička u lekara v snehuliach či čižmách. Ja chodím v zimných topánkach, cizmickach a v práci sa prezuvam. Chodíme autom spred dverí a v práci parkujeme pred dverami. No zimnú obuv máme obaja vždy na nohách v zime.

margotka17
13. dec 2024

@tilly veď aj legínky sú vhodné k sukničke či šatkami.

apolka77
14. dec 2024

Ja si ani autom neviem predstaviť v tejto zime v lodičkách . Aj keby idem z garáže do garáže. Veď sa po ceste hoc čo môže stať , auto sa pokazí či niekto do teba buchne a bude treba riešiť . To vonku potom budeš mrznúť v lodičkách?
A su aj elegantné čižmičky ktoré zahrejú ...tiež sa čudujem že keď máš 40 lodičiek nevieš si kúpiť jedny elegantné čižmy trebárs kotníkové ktoré majú zvnútra vlnu. Zvlášť keď si na vysokej pozicii toto nemôže byť extra hlavolam .
Príspevkom si vyznela ako Cuky-Luky 😃 bez urážky .
Čižmy sú smrť ....a MHD má zabije , boooozenku.
Ako sa hovorí mať tvoje problémy a asi aj tvoj plat keď si taká HIGH...
Akokoľvek to škaredo teraz vyznelo odo mňa nemyslím to v zlom...tak šťastnú ruku pri nákupoch.

mell27
14. dec 2024

Čižmy sú športové? 😏