Aká farba dioptrických okuliarov je ideálna?

filipjohns
20. dec 2024

Rozmýšľam aku farbu dioptrických okuliarov si vybrať. Pred rokom som si kupoval rám bielej farby pretože sa mi neskutočne páčil a vyzeral dobre. Teraz sa mi úplne hnusi. A keďže som hnedovlasy s modrými očami neviem sám či sa mi vôbec hodí.😂🤔

rozculena
20. dec 2024

to ťažko takto povedať,ja napríklad musím mať výrazné farby,lebo som bledá,v bielom ráme by som vyzerala ako vygrcaná.Môžem mať červený,ten mám najčastejšie,modrý,čierny....záleží od farby tvojej pokožky aj vlasov....zober nejakú ženu so sebou do optiky a never predavačke v optike😀

minka201
20. dec 2024

Ja by som určite volila neutrálnu farbu - čiernu alebo hnedú. Ale ťažko povedať, čo konkrétne sa hodí tebe. Skús sa poradiť s niekým, kto ťa pozná.

filipjohns
autor
20. dec 2024

@rozculena tak mám hnedé/tmavšie vlasy. Som málinko opalenejsi ale tvár mám bielu😂. To ta chápem. To mi povedal chalan v optike že to sa ti hodia.

filipjohns
autor
20. dec 2024

@minka201 verím. To každý ale povie že to sa ti hodia bože to je móda 😂

rozculena
20. dec 2024

@filipjohns tak ja si viem vybrať pre seba aj tvar aj farbu,lebo sa poznám a vidím,či mi to pristane...Nejdem podľa módy,lebo čo keď to je módne,ale ja v tom vyzerám ako blbec

euka210
20. dec 2024

neutralna je cierna...ta ide asi kazdemu a vela ludi ma cierne ramy, aj deti. 11r Syn ma cierny...tym nic nepokazis.

minka201
20. dec 2024

@filipjohns Keď už si kúpiš, tak ti radšej každý pochváli, ale keď si vyberáš v optike, tak kamarát/sestra/mama ťa majú radi a povedia, že toto radšej nie :D Ako píše rozculena, predavačkám never.

minka201
20. dec 2024

@filipjohns A hlavne nekupuj prvoplánovo. Ja si zvyknem skúsiť viacero rámov, odfotím sa v nich a keď sa neviem rozhodnúť, poukazujem to rodine, kamarátkam a kúpim až o pár dní.

filipjohns
autor
Včera o 01:55

@minka201 ja som len prišiel a chalan že tieto druhé sa ti hodia viac a kúpil biely rám 😂ale to nebol že doslova celý biely ale taký tenký skôr.
Inak oplatí sa tam dať normálne skla alebo tie proti modrému svetlu?

miadi
Včera o 03:43

Osobne mam najradsej bezramove. Stoja viac ako obycajne ale su lahucke nerobia tlaky na hlavu nos. Ale ty si kup ake sa pacia tebe. 🤓

januska12323
Včera o 07:51

Choď do optiky, narob fotky a doma sa rozhodni.

filipjohns
autor
Včera o 08:02

@miadi áno tak to zas nie. Každému sa niečo iné páči. Mňa zaujímali že aký výber skiel máte či klasické, z modrým svetlom alebo?

cimage
Včera o 08:22

To je individualne. Ja idem v nejakou predstavou do optiky a vzdy mam uplne iny ram, ci uz tvarovo, alebo farebne.

abcabcada
Včera o 09:12

Ja som mala čierne, teraz mám zlaté (nosím len zlato, takže sa to hodí).

sabina230
Včera o 09:21

@filipjohns ja keď som začínala nosiť okuliare, moje prvé boli take tie malé obdĺžnikové 😂😂 keď si na to teraz spomeniem tak sa strašne smejem ako som mohla niečo take nosiť. 😂Postupne som prechádzala na čoraz väčšie rámy/sklá. Vyberám si rámy hlavne podľa toho ako mi pasujú k tvári, na cenu nepozerám. Mám zlatý ram a veľké skla. Páči sa mi to lebo je to na tvári nenápadné a aj elegantne.

jasminet
Včera o 09:23

Mne sa páčia čierne rámy, ale vobec sa mi nehodia, su strašne tvrdé na mňa. Mam výrazné hnedé, este výraznejšie tmavo ružové a jedny v tenučkom pol ráme. Vzdy idem s niekym do optiky - mam silne dioptrie a nevidim sa. Predavacom neverim 😉

zanaz
Včera o 19:26

Univerzálna farba je za mňa určite čierna. Ja som kedysi nosila fialové, čierne, staroružové a nakoniec som sa vrátila ku čiernym polrámom so zlatými stranicami. Mám tmavé vlasy, oči a som bledšia.
Čo sa týka filtra, tak určite má svoj zmysel, ale jeho zváženie je už čisto na tebe. 🙂

filipjohns
autor
Včera o 19:29

@zanaz Ďakujem Vám ženy všetkým ....
A môžu ísť dioptrické sklá do rámu zo slnečných okuliarov?

rozculena
Včera o 19:31

@filipjohns ťažko povedať,opýtaj sa v optike,tam ide aj o hrúbku skla

zanaz
Včera o 22:00

@filipjohns Určite záleží na tom o aký typ okuliarov ide, v akom stave je rám, či sa to dá osadiť, o hrúbku skiel..
Treba sa informovať priamo v optike.

sisaka
Včera o 22:19

Ja bravam so sebou do optiky zvyčajne dceru, tá ma v okuliaroch aj odfotí, aby som si vedela sama vybrať (som “slepá” bez okuliarov), ale prvotný vyber nechávam vždy na predavačke, ktorá z obrovského množstva rámov mi povyberá také, čo sa mi hodia.
Sklá mi povie možnosti, ceny, odporúčania a ja si potom vyberiem, čo chcem.
U nás robia v optikách ľudia, čo sa v tom vyznajú,
majú na zákazníkov čas a záleží im na spokojných zákazníkoch. Treba si nájsť optiku, kde predavači sa vyznajú a vedia poradiť a usmerniť.
Naposledy som bola nespokojná s rámom ešte na strednej škole. Slabí vyber a čim lacnejšie tým lepšie. Hlavne rýchlo, rýchlo vybrať a neotravovať pani predavačku.