Aby sa noha v topánke nešmýkala dopredu

mimanr
4. jún 2024

Ahojte, prosim, poradte. Mam uzku nohu a stava sa mi,ze napr.v otvorenych sandalach na opatku sa mi vysunie cez prednu cast a trcia mi prsty von, je to strasne neesteticke. Pritom velkost mi sedi. Neexistuje nejaka "brzda", nalepka,podlozka, co zabezpeci, aby sa mi noha neposuvala? Dakujem.

cookie29
4. jún 2024

No ja by som sa tak nepozastavila nad estetickou strankou ako nad prakticko-zdravotnou. Prsty, ktore su mimo topanky, to si mozes celkom skaredo ublizit... no treba zistit "preco" sa noha smyka. Moze to byt nevhodnym tvarom topanky, prilis vysokym opatkom, potenim atd... a podla toho adaptovat riesenie. Videla som gelove vlozky, ktore sa davali dopredu do topanky, ale teda ak sa noha poti a smyka, tak to asi len zhorsi fenomen, v tom pripade skor nieco protismykove, puder a pod.

monillia
4. jún 2024

@mimanr mám rovnaký problém, nemôžem nosiť sandále ani na minimalnom opätku,mám proste úzky nárt.Tiez som sa už x krát zamýšlala nad tým ako to dokážu baby ba opatku s úzkymi remienkami a vyzerajú tak elehantne

mimanr
autor
4. jún 2024

@cookie29 problem je uzka noha za prstami, presmykuje sa cez remienky,opatky su dost nizke..

ruzasipova
4. jún 2024

@mimanr Mam to iste. Kupujem si sandalky, kde je bud komplet snurovanie od prstov hore alebo take, kde je suchy zips aj cez clenok, aj cez prsty. Vo vsetkom ostatnom mi preleti noha.

andreatytler
5. jún 2024

@mimanr Ja mam taku skusenost ze to je tvarom topanky. Proste blba kombinacia sirky topanky a zly sklon podrazky.
Mala som topany co mali vsetky remienky na suchy zips, takze som si mohla vsetko nastavit super natesno a napriek tomu mi noha utekala dopredu.
Skus hladat topanky uzkeho strihu a treba proste skusat az najdes take co ti budu sediet.

cookie29
5. jún 2024

@mimanr nuz ale v tom pripade Ti nesedia. Pri topanke musi sediet nielen dlzka ale aj sirka... respektive sa musi dat regulovat. Ja som sice na barefoot, ale ked topanka sedi ako ma, co nie je najjednoduchsie, tak nie je problem.

cloviecka
5. jún 2024

Presne toto riešim aj ja.ale mne nesedia ani jedny.proste vo všetkých sandáloch mi vychádzajú prsty... Ešte som také,čo by mi sedeli nenašla🥴