Som v 13. týždni tehotenstva a mám ísť na endokrinólogiu

vemi23
4. sep 2022

Ahojte som v 13. týždni tehotenstva vysledky krvy mi ukazali ze mam ísť na endokr. vyšetrenie .
V papieri s vysledkom mam napisane Tyroidalna diagnostika Vysledky - 404,9. Ref.medze <5,6. Jednotky kU/l
Vobec netusim o co presne ide dr mi len povedala ze moje telo si robi protilatky proti stitnej zlaze. Nejake skusenosti? Ďakujem

nevenka
4. sep 2022

@vemi23 pravdepodobne mas autoimunitny zapal, ktory vedie k hypofunkcii. Moze a nemusi. Ak mas TSH v ramci normy, tak to bude asi este fajn. Pritilatky mozes len mat. Ak budes mat aj vyssie TSH a nizsie fT4, pripadne fT3 (co standardne nezistuju, len pri hypertyreoze), nasadia Ti Euthyrox a budes chodit na kontroly. Ma to snad kazda druha zena v dnesnej dobe uz.
Ja mam obe, aj hypo aj hyperfunkciu, aktualne cakam 4.dieta a som bez liecby. Ale po porode ma znova caka kolotoc hyper a hypo a mozno skoncim uz pod nozom, ale co uz...
Takze treba to sledovat pripadne nasadit liecbu podla vysledkov a vsetko bude ok...😉

zlostitko
4. sep 2022

@vemi23 nie je to nic strasne, mam toto autoimunitne ochorenie uz roky, v tehotenstve to vsak treba sledovat, takze ist na vysetrenie cim skor. Pri objednavani treba povedat, ze ste tehu. Mam dve deti s touto dg a vsetko v pohode, len to treba podchytit cim skor.

vemi23
autor
4. sep 2022

@nevenka najhorsie je zihnat hned vysetrenie dakde sa caka aj 5 mesiacov

borabalazova
4. sep 2022

@vemi23 Treba ísť hneď: aj keď sa bežne v endokrinologickych ambulanciách čaká, tehotné objednávajú okamžite. Ja som mala termín do troch dni.

siska25
4. sep 2022

@vemi23 tehotne beru ako urgent, urcite nebudes cakat 5 mesiacov. Ja som jeden den volala, druhy den som rano isla na krv a o 2 dni mi volali, ze mam prist na kontrolu o dalsie dva dni. Do tyzdna som bola komplet vysetrena.

nevenka
4. sep 2022

@vemi23 musis povedat, ze si tehotna, toto nepocka a vezmu tehotnu, urcite...

nikushik12345
4. sep 2022

@vemi23 výmenný papier od gynekológa zaniest tam povedat že ste tehotna najlepsie.do starej nemocnice za primarkou Malincivou , objednáva sa dole na recepcii ale oni vás objednajú buď k primarke alebo k lekarke Corgoovej ja som minulý rok mala termín do dvoch dní . Brala som lieky a mala je zdravá