Prvorodička v Michalovciach

janka123456879
13. mar 2023

Ahojte mamičky chcem radu alebo chcem sa vás spýtať je tu nejaká mamička ktorá bola prvorodička a čakala chlapčeka a rodila v Michalovciach už mám po termíne dneska mám poslední termín bola som u gynekologicky a povedala mi že ak neporodim do stredy tak stredu ráno mám ísť na lačno hlásiť na pôrodnicu že som neporodila chcem sa vás spýtať ako to tam prebieha vyšetrenie ani neodtiekla voda ani nič ... Som prvorodička preto sa pýtam či ma tam už nechajú alebo má pustia domov ja som už pobalena do pôrodnici mám si už prichystať vložku keď pôjdem do nemocnici keď mi bude odtekať voda nemám ani potuchi ako všetko predbieha mám obavy vo všetkom až strach mám stoho ,, chcem sa spýtať potom keby som bola pôrodnici keď mi bude odtekať voda tak chodia kontrolovať dochtory vás na izbu nechcem spraviť nejakú chybu v tehotenstve budem sama v pôrodnici aj rodiť budem mať tam sama vopred ďakujem za každú radu

tenerifka
13. mar 2023

Paneboze....a mimozemstania stale nikde, uz by to aj mohli pretriedit

janka123456879
autor
13. mar 2023

@tenerifka ja som len chcela radu nič viac nič menej ale tak reagovať akože že no .....

jeanne14
13. mar 2023

Nechápem čo máš s tým odtekaním vody stále.
Netuším ako to chodí v Michalovciach, ale pravdepodobne už domov nepôjdeš ak máš prísť na príjem. Vysetria, podajú vyvolavačku a budeš čakať buď na izbe alebo v takej izbe blízko pôrodnej sály. Či sa spustia kontrakcie, či praskne voda (mne ju 2x museli prepichnut na sále). Všetko ti tam povedia, pýtaj sa ak nebudeš vedieť co s tebou robia.
Od podaní vyvolavacky som porodila do 6 hodín.

jaskolka
13. mar 2023

Voda ti vôbec odtiecť nemusí, môžu ti ju prepichnúť až na pôrodnej sale. Takže vôbec toto nerieš. Keď začneš spontánne rodiť do stredy, ver tomu, že to spoznáš, nedá sa nezistit to.
Keď neporodis, prídeš proste na príjem aj s vecami, už zbalena normálne. Príjmu ta dajú na izbu a podajú vyvolavacku. No a čakáš... Sestry ra budú chodiť kontrolovať, čokoľvek budeš potrebovať vedieť, pýtaj sa priamo ich, alebo doktora.

martinkaxp
14. mar 2023

Neboj sa, zvládneš to. Najskôr ťa asi v stredu prijmú do nemocnice a budú čakať, či sa ti nespustí pôrod sám a ak nie, tak budú vyvolávať. Ja som tam rodila pred rokom a všetko bolo super. Personál v pohode, všetko je tam vynovené, cítila som sa, jak v inej krajine 😁 tak prajem všetko dobré.