Je možné podľa vás aby som bola hospitalizovana v pôrodnici týždeň pred pôrodom nakoľko som si vybrala nemocnicu mimo bydliska?
@elizabet173 aha chápem možno som myslela nadštandard ak by som si priplatila
@slavica1211 nie to nie je mozne ak nie je zdravotny dovod rieis sa to potom tak ze si prenajmes ubytko sukromne blizko porod ice pred porodom
@slavica1211 nie, pokial ti nic nie je, len tak ta tam nevezmu. Môžeš porodiť aj po termíne XY dní, či si myslíš ze nemocnica je docasny hotel? Kamoska bola z Komárna, chcela rodit v BA, tak týždeň pred pôrodom prišla do BA a boli v penzióne blízko nemocnice.
Musi byt zdravotny dovod, napr. vysoky tlak, bielkoviny v moči, zle prietoky, rastova restrikcia plodu a pod. Inak to poistovna nepreplati. Celkovo pobyt v nemocnici tesne pred porodom nie je nieco,co by som.odporucala, maju tendenciu tam vyvolavat, zasahovat a neni to tam.nejaky wellness, ziadne sukromie... baby, co chceli rodit 400km od domu, si museli prenajat byt (napr.airbnb)
Nie. Prenajmi si izbu v penzione v mieste porodnice. Nemocnica sa neda zaplatit cisto na ubytovanie
@slavica1211 a koľko pred pôrodom si chceš platiť nadštandard? ten slúži totiž len v prípade ak je volný v čase kedy ideš práve rodiť....nedá sa dopredu "objednať".....a bez zdrav.problému ťa jednoducho nehospitalizujú....až v čase kedy ti začne pôrod....niekedy ťa dokonca nevezmú hned ani keď ti odtečie voda, ale až keď začnú kontrakcie......to by boli plné pôrodnice len čakačiek na pôrod 🙂
To je koľko vzdialená tá pôrodnica od bydliska? Ak nemáš komplikácie, tak podľa mňa nie