Prekyslenie organizmu. Aké sú vaše názory a skúsenosti?

lucka_sk
9. sep 2011

Keď som prvýkrát počula o prekyslení a aké problémy môže spôsobovať, neverila som, že by to mohlo byť také jednoduché. Označiť ako vinníka astmy, cukrovky, depresií, únavy, osteoporózy, kožných problémov, celulitídy a mnohých iných diagnóz obyčajný prebytok kyselín v našom tele. Ale čo ak je len zlomok z toho všetkého pravda? Osobne tomu verím, budem rada, ak pridáte vaše skúsenosti a názory.

lenka_da
9. sep 2011

Jasne, ze je to pravda. Ved len co si tak matne spominam na chemiu zo ZS, tak sme delili latky na kysle a zasadite (ph). Pozor, nic to nema spolocne s nazvom "kyseliny" 😀 , tie mozu byt paradoxne zasadite 😉 . Cukor ma kysle ph, preto sposobuje napr. zubny kaz. Ale to su len take chabe spomienky na chemiu, nie som odbornik. A privelka spotreba cukru moze viest k mykozam, to mi povedal gynekolog uz asi pred desiatimi rokmi. Takze, nic nove pod slnkom 🙂

lucka_sk
autor
9. sep 2011

Ďakujem @zvedamat za inšpiráciu k vytvoreniu tejto témy. Viac v článku https://www.modrykonik.sk/fotoblog/lucka_sk/cla...

lenka_da
9. sep 2011

@lucka_sk dobry clanok 😉

renin
10. sep 2011

No tak toto je vynikajúca téma.Ďakujem za založenie.Ja som prekyslenie organizmu zažila na vlastnej koži.Prejavilo sa to probl´émami s kĺbmi.Zrazu sa premnožili všetky možné bacily.Prestávala som pre bolesti chodiť,lebo to boli neuveriteľné zápaly s vodou v kolenách a členkoch.Teraz sa snažím detoxikovať organizmus.Žiaden biely cukor,biela múka,mlieko.Nikdy by som si nemyslela,že to dokážem,ale môj zdravotný stav bol žalostný.Nechcela som bra´t len kopu liekov.Teraz po 2 mesiacoch takéhoto stravovania vidím prvé výsledky.Prekyslenie spôsobuje aj stres a jednostranná strava.Dúfam,že sa príspevky budú len tak hrnúť Milujem takéto témy.

anjelaa
10. sep 2011

Tak ja mam takisto osobnu skusenost, nic prijemne, ale ako pise renin, po vysadeni bieleho cukru, muky, mlieka + ja som musela vysadit takmer vsetko na dobu 3 mesiace, zila som viacmenej na zelenine, ryzi, specialnom chlebiku a urcitych druhoch ovocia a moj zdravotny stav sa zlepsil o 100% takze naozaj to netreba podcenovat, je na tom kus pravdy a som zdrava ako ryba 🙂 len skoda, ze k takemu kroku ma prinutil uz moj biedny zdravotny stav, pokial sa niekto citi ako tak zdravo, myslim, ze je dost tazke drzat taku "hladovku". 🙂

desszi
10. sep 2011

ja som bola nutena drzat dietu bez cukru v akejkolvek forme pocas dojcenia kvoli syncekovi - po dvoch mesiacoch ma prestali boliet klby, takze stacilo urobit tak malo a moj zdravotny stav sa vyrazne zlepsil, nebola som predtym nikajo vyrazne chora ale klbiky sa mi sem tam ozvali napriek tomu, ze netrpim ziadnym reumatickym ochorenim ani nadvahou. zial po skonceni dojcenia som sa k sladkemu vratila a do dvoch tyzdnov sa bolesti vratili. odvtedy sa snazim donutit k strave bez cukru ale zatial s malym uspechom 😖

renin
10. sep 2011

Veru je to tak,kým človeka neprinúti vlastná choroba,tak to veľmi nerieši.Mňa teraz trápia vysoké hodnoty boreliózy.To som bola dosť prekvapená,keď mi to zistili,lebo som nemala žiadne príznaky.Vôbec žiadny fľak po kliešti,len proste odrazu veľké bolesti kĺbov.Teraz okrem antibiotík sa to pokúšam ovplivniť aj stravou.Neviem však,čo by bolo dosť vhodné ako podporná liečba,tak som skúšala stravu na potlačenie zápalu v tele. a ešte pijem dosť zázvorového čaju.Nemáte s tým niekto skúsenosti ako to čo najviac utlmiť?Teraz sa to výrazne zlepšilo.Strava môže byť skutočne aj liekom,len treba nájsť to pravé.Doktori o tom nič nepovedia,tak človek musí skúmať sám.

renin
10. sep 2011

@desszi Aj mne sa podarilo dosiahnuť zlepšenie bolesti presne po dvoch mesiacoch.

desszi
10. sep 2011

@renin ja si myslim, ze asi v priemere tolko trva telu, kym sa zbavi skodlivin

renin
10. sep 2011

@desszi asi áno,ale záleži to aj od závažnosti choroby a určite od toho ako sa človek staral o svoje telo pred chorobou.Toto jedno ma trápilo,keď som ochorela,že som chodila horšie ako niekto ,kto o svoje zdravie nedbal.Ja som ani len netušila,čo v tele mám,až pokiaľ to neprepuklo v plnej paráde.Teraz si dávam zábaly z kostihoja.Každý deň si ho pripravujem.Myslím,že aj od toho sa mi zlepšilo.

lucka_sk
autor
10. sep 2011

Ja mám skúsenosť s pitím zásaditej zmesi viac ako trištvrte roka. Nemám síce žiadne vážne zdravotné problémy, ale cítila som sa veľmi unavená, tak som sa rozhodla to skúsiť. Každé ráno za lyžičku a po troch mesiacoch som začala pozorovať, že sa cítim fajn a že na mňa už nič nelezie, žiadne bolesti hrdla ani iné virózy som počas tejto "kúry" nespozorovala. A predtým ma to zvyklo občas potrápiť. @anjelaa Je to skutočne škoda, že väčšinou človek začne niečo pre seba robiť, až keď je to už vážne.

reboliter
10. sep 2011

Ahojte, ja som nová a hneď ma zaujala vaša téma. Snažím sa tiež zdravo stravovať, čo mi asi pred dvoma rokmi pomohlo zbaviť sa mykóz, ktoré sa mi po tehotenstve stále vracali. Som odvtedy fit. Asi pred polrokom som začala piť koloidné striebro, a dávam ho aj deťom, najmä v chrípkovom období. K tomu zeleninové šaláty, ovocie, minimum mäsa a sladkostí, raz za týždeň zumba a všetko je fajn.
renin-možno to koloidné striebro by pomohlo aj tebe.
lucka- aká zásaditá voda to je, čo piješ?
Naša detská doktorka je našťastie v tomto veľmi pokroková a keď vidí, že mamina má záujem vyhnúť sa antibiotikám a zaleží jej aj na strave dieťatka, ponúkne veľa alternatívnych možností a super rád.

alexandraz
10. sep 2011

z osobnej skúsenosti vám doporučujem na celkový reštart organizmu odkyslujúce stravovanie podľa pani Mačingovej www.lahkechudnutie.sk tam je link na jej knižku, nenáročný 28 dňový a hlavne chutný spôsob ako si pomôcť, plus doporučujem Schindeleho minerály.

ask
10. sep 2011

Ja som potrebovala zhodit zo 60tich kg, pretoze som sa na ne dostala za rok po svadbe ked som mala predtym 50kg. Podla knihy od Macingovej sa mi podarilo zhodit za mesiac jun 7kg 🙂 Ale uz su spet 😠 A nieje to Jojo efekt 😀 😀 😀 Jednoducho som na konci mesiaca zistila ze som v tom 😅 Mam to reklamovat ako vedlajsi ucinok????????????????????????????????????????????????????????????????????????????? 😀

diid
11. sep 2011

kysle ph sposobuje aj rakovinu. Vela ludi sa z rakoviny vyliecilo nepr. sodou bikarbonou ktora neutralizuje kyslost v tele. http://greenliphe.meu.zoznam.sk/choroby2/ v anglictine je viac stranok

renin
11. sep 2011

@alexandraz Tak tuto knihu som práve dočítala.Mala som ju požičanú.Páčila sa mi,len prvý týždeň sa je na raňajky stále to isté.Zelenina je dusená a ja teraz dávam prednosť čerstvej.Dusená príde na rad skôr v zimných mesiacoch,keď nebude toĺko čerstvej.

ask
11. sep 2011

@diid A nie vela sody skodlive na zaludk?

renin
11. sep 2011

@lucka_sk Aká je to tá zásaditá zmes?Napíš prosím trochu viac.

renin
11. sep 2011

@reboliter O tom koloidnom striebre som niekde už čítala.Ale neviem ako sa to užíva a či sa môže aj keď berieš antibiotiká.Napíš mi o tom prosím viac.

winona24
11. sep 2011

tak téma pridaná v obľúbených...tlieskam a palec hore.... 😉 😉 😉

zrzulka
11. sep 2011

aj mna zaujimaju tie zasadite zmesi, dakujem za tuto temu!!!!! 😉 baby ja som tym prechadzala a v podstate stale to nie je ok... prebehla som mnozstvom vysetreni kde mi zistili ze moja krv je ukazkova a podla toho mi ani ziadnu liecbu nenasadili (myslela som ze som chudokrvna pretoze v tom case zistili syncekovi ktoreho stale kojim anemiu) Ja som to vobec nedavala do suvisu s cukrom .... A toho ja zjem hodne..... Ake jednoduche riesenie. Skusim sa ho vzdat (aj ked to bude tazke v mojom pripade) Svoju unavu som pripisovala tomu ze syncek stale neprespi celu noc, chronicky som unavena prakticky od jeho narodenia. Je na mne stale nalepeny. Nikdy mi nikto nespomenul zeby moje problemy mohli suvisiet s prekyslenim organizmu.Zistuju tento stav z mocu odbornici?
Zaujalo ma na clanku ktory vlozila lucka do svojho fotobloku ze sa spominaju paradajky ako zasadita potravina. Zvedavamt zase paradajky spominala ako nevhodne...Ako to je? paradakjy zboznujem, aj moj maly. ten maso nechce vobec jest.Ani mu ho uz nedavam,fici na ovoci a zeleninke.
Taktiez podla tejto knizky http://www.gorila.sk/product/348839 arasidy ktore su v luckinom prispevku spomenute v strave ktora prekysluje maju mnoho pozitivnych vlastnosti. Cize ono je to asi tak ze vsetko s mierou ci ako tomu mam rozumiet. Prekyslujuce potraviny uplne vylucit zo stravy? Cukor tiez clovek potrebuje k zivotu.Staci ho len obmedzit ci uplne vylucit. Ci postaci cukro napriklad z ovocia, zeleniny pre ludsky organizmus. V podstate ani solit jedla netreba avsak ludia solia , niektori az prehnane 😒

zrzulka
11. sep 2011

http://www.lifemojo.com/lifestyle/health-benefi... ... na mysli maju neprazene arasidy. Nie tie klasika presolene. U nas sa daju nahradit vlasskymi tie su najzdravsie....

kaara1980
11. sep 2011

baby,ja už mám doma 2 knihy od Tepperweina a Pfisterovej.Tiež sú tam protichodné názory.Kým on jogurty doslova vystavuje na piedestál,ona ich zatracuje pretože zo stravy vylučuje živočíšne jedlá úplne.Alebo avokádo sa tvári ako kyselinotvorné,no ona ho do jedálnička zaraďuje.Som z toho jeleň 😅 .Mačingová píše o odkyslení,či je to len zas z ďaľších diet?

renin
11. sep 2011

@zrzulka Ahoj.Ja som tiež po tých potravinách trochu pátrala.Ja používam cukor vo veľmi malom množstve,ale nie biely,ale hnedý.Dávam si ho v malých množstvách.Ovocie tiež obsahuje prirodzene cukor.Pítala som sa odborníkov aj na určité druhy potravín,prečo ich niektorí považujú za zásadité,iní zase za prekyslujúce.Vraj je aj to dôležité,či ich nekonzumuješ stále.Proste treba to striedať.Pestrá strava.Napr.Kvasená kapusta vraj nie je problém,ale priveľa soli v nej.Potom sa vraj stáva prekyslujúcou.Teraz mám dilemu zo zemiakov.Vraj by sa nemali jesť pri bolestiach kĺbov.Tak neviem.Možno zase záleží na tom ako sú pripravené.Tiež by som chcela pre seba urobiť niečo zdraviu prospešné a možno niekde robím chybu.Ťažko je pridŕžať sa literatúry,keď autori sa nezhodujú.

zrzulka
11. sep 2011

@kaara1980 vsak aj ja mam z toho gulas v hlave kym na jednej strane niekto niektoru potravinu "odsudi k zaniku", v druhej knizke sa docitas ze je zdraviu prospesna...Preto som zmatena z tych orechov. Ved su jednym z najucinnejsich antioxidantov.asi sa len riadit podla toho ze vsetko s mierou.moj muz keby som mu povedala ze pivo od dnes nepije lebo je to prekyslujuca pozivina ktora skodi jeho zdraviu tak ma zacne presviedcat o tom ake je pre zdravie dolezite pretoze obsahuje Bcka...V kazdom pripade sa snazim o vyvazenu stravu. Hlavne u deti mi na tom zalezi aj ked moja dcera napriklad zeleninu a ovocie nemusi.To mam aj problem do nej nieco dostat. Ak chcem aby nieco zjedla tak len vo forme jogurtov ci detskych vyziv. Paradajku mi zje, papriku ked ma chut tak aj mrkvu ale inak bieda.Chuti jej napriklad surovy zemiak. 😀 A krv tiez ukazkova.... Mlieko nepije napriklad vobec.

zrzulka
11. sep 2011

@renin reni pravdu pises, urcite to bude tak ako spominas, obmienat a zrejme ma na tom podial aj to ako je jedlo pripravene.na kvasenu kapustu ja nedam dopustit. samozrejme nezjem jej na kila ale v chripkovom obdobi ju nasadzujem celej rodine ako prevenciu. i ked samozrejme ze vacsiu cast chrumam ja. Ono ked uz je tu tema o vode. tak aj mineralky by sa mali striedat kvoli obsahu mineralov. Cize tak to bude zrejme so vsetkym. Aj s potravinami.

lucka_sk
autor
11. sep 2011

@renin Zásaditá zmes podľa Tepperweina (inšpiroval sa receptom výskumníka Sandera): fosforečnan sodný 10,0; uhličitan draselný 10,0; uhličitan vápenatý 100,0; hydrogénuhličitan sodný 80,0; uhličitan horečnatý 50,0.
Znie to veľmi učene, ale v podstate je to vápnik, horčík, fosfor, draslík a sodík v správnych pomeroch na dobré vstrebávanie. V lekárni tomu budú rozumieť, treba si vybrať lekáreň, kde sú zvyknutí pripravovať iné fyziologické roztoky (v menším mestách napr. lekárne pri nemocniciach), kde to na požiadanie pripravia. Ja mám skúsenosť v BA s Lekárňou Vitamín - stačí zavolať, objednať si prípravu zásaditej zmesi, do dvoch-troch dní si môžeš prísť pre ňu www.lekaren-vitamin.sk). Zmes sa pije ráno do 10:00 alebo medzi 14:00 a 22:00 hodinou, 1 lyžička čajová rozpustená v pohári teplej vody bez bubliniek. Osobne som nemenila nijako výrazne stravu, len som ju obohatila o túto rannú procedúru nalačno. Tak nech pomôže všetkým, čo to skúsia 😵 .

lucka_sk
autor
11. sep 2011

@zrzulka Tepperwein píše takú zaujímavú vec práve o spomínanej krvi. pH krvi je mierne zásadité, pohybuje sa v rozpätí medzi 7,36 -7,44. Pokles pod 7 (neutrálne) alebo nad 7,6 (zásadité) je už smrteľný. Preto nás matka príroda stvorila tak, že v tele sú nastavené procesy na udržiavanie pH v krvi v správnom rozpätí. Preto pri prekyslení napríklad dôjde v tele k úbytku vápniku z našich kostí a kĺbov, aby sa neutralizovala krv. Krv môže byť ukážková, ako píšeš, ale na úkor zaťaženia iných orgánov.

renin
11. sep 2011

Ťažko je nie niekedy rozhodnúť sa.Napríklad Mačingová má na konci knihy kapitolu Stravovanie podľa krvných skupín.Ja na ráno ešte ako prvé pijem veľký pohár čistej vody.Používam aj Rakytníkový olej na prečistenie organizmu.