Bezlaktózové výrobky

elise
14. mar 2014

dobrý den chcem sa hlavne spýtať manažera v tescu Dáši, s akým sortimentom maju výrobky ale bezlaktózové? smotanu syr, jogusrt šlahačku maslo, cukriky čokolada.....??? alebo aj iné a či plánuju rozšíriť bezlaktózový sortiment. viem že veľa z nás chodi kupovať do rakúska ale predsa len by to ušetrilo peniažky za benzin ak by sa dali v dostatočnom množstve kupiť výrobky bez laktozy aj v tescu. ja bývam pri piešťanoch

dakujem

daska_tesco
19. mar 2014

Ahoj, posielam link na ponuku bezlaktózových výrobkov v službe Tesco Potraviny domov,ktoré nájdeš aj v kamenných predajniach: http://potravinydomov.itesco.sk/sk-SK/BuyList/L...
Posielam aj ponuku ďalších špeciálnych potravín ako sú dia produkty či bezlepkové výrobky: http://potravinydomov.itesco.sk/sk-SK/BuyList/L...
Pekný deň!

shania31
19. mar 2014

@daska_tesco
Ta ponuka bezlaktozovych veci je dost mizerna. Chyba mi tam biely jogurt, maslo, nejake piskotky .....
Myslim, ze ludi (hlavne deti) s intoleranciou laktozy pribuda a retazce by mohli ponukat viac takychto vyrobkov.

shania31
19. mar 2014

@elise
To mas pravdu, aj my kvoli tomu do Rakuska chodime. Ponuka mizerna u nas a nehovoriac ceny neporovnatelne tam a na SK 😖

elise
autor
19. mar 2014

@shania31 máš pravdu
@daska_tesco mohli by byť viacej v sortimente hlavne jogurty syry, piškotky keksiky ceralie...

elise
autor
19. mar 2014

@daska_tesco nprikla čokoláda bezlaktozová lebo čo som pozerala kinderčokoláda a milka to su všetko s laktozou alebo sušenou srvátkou

tetapetra
21. mar 2014

@shania31 pri intolerancii laktozy sa jogurty mozu.

shania31
21. mar 2014

@tetapetra
Ano, mozu, ale BEZLAKTOZOVE.

elise
autor
22. mar 2014

@tetapetra my nemôžeme hociaké iba bezlaktozové

sonicika
22. mar 2014

@daska_tesco tiež mi príde výber malý ... strašne veľa ľudí potrebuje bezlaktozove a napriklad male potraviny v trnave ponukaju tvaroh, maslo, taveny syr, mlieko, jogurty, susienky a vela ineho bez laktozy tak preco nie v tescu nechapem

shania31
22. mar 2014

@sonicika
Ahoj, naozaj v malých potravinách taky vyber? A mozem vediet, v ktorých potravinách v TT? Mozes aj IP 🙂

tetapetra
22. mar 2014

@shania31
@elise fermentaciou sa laktoza rozklada.

elise
autor
22. mar 2014

@tetapetra my nemôžeme nič kde je alebo bolo použité klasické mlieko ani bryndzu nám lekár neodporučil pritom viem že ju niektorí jednia inak tie bezlaktozové jogurty z rakuska maju uplne iné zloženie ako klasické jogurty (myslim prave jogurty nie umelinu ako je danone a podobne)

elise
autor
22. mar 2014

@tetapetra ale nie je to to čo by malo dieťa zjesť, my musime len ozaj bezlaktozové výrobky žiadne s laktozou.

sonicika
22. mar 2014

@shania31 v maxe v bio obchode na poschodí ... tam majú veľa toho aj v logu majú, že majú bezlaktozove veci a maju a dost .)

tetapetra
22. mar 2014

@elise a nie je to alergia na bielkoviny? zaujimave, ze pri intoleracii neznasate fermentovane vyrobky. Aj nemecke su niektore umele 😉

mimi21mimi
23. mar 2014

My tiez nemozme pri intolerancii jogurty... ziadne iba bezlaktozove.

A v TT som pocula o tom obchode v Maxe, ale este som tam nebola. Ale aj v inych retazcoch je vacsi vyber bezlaktozovych vyrobkov. 🙂

danielahamar
23. mar 2014

@tetapetra intolerancia nie je alergia - tiež mám 8r. bezlaktózového a jogurty môžme, teda pokiaľ mu nerobia zle, ale kedže nepapá jogurty, tak s tým problém nemám, my sme zamenili iba mlieko za bezlaktozové a syry mu trošku obmedzujem, ale zatial sa to zvláda

a viem, že keksíky bezlaktózové sú polomáčané horké 😀

maslo majú v Bille, aj syr, aj šlahačku a mlieko je teraz v lidl za 99centov a syr leerdammer je s obsahom 0,1%

tetapetra
23. mar 2014

@danielahamar nikde som nepisala, ze intolerancia je alergia 😉 je intolerancia laktozy a alergia na kravsku bielkovinu, pri ktorej sa nesmie kravske mlieko a niekedy ani kozie co ovcie

danielahamar
23. mar 2014

@tetapetra čítala som len tvoje príspevky, kedže sa mi zdali k veci najviac a spojila som dva príspevky do jedného 😅 nám neodporučila ani sójové, skrz rozkladania sa v žalúdku a väčšinou je to potom aj na sóju "intol."

elise
autor
23. mar 2014

@danielahamar ono je to také roztrusené tie výrobky aj po iných reťazcoch ale toto sa týka tesca
@daska_tesco je toho veľmi málo v tescu a to tam chodim skoro denne. uvírala by som aj tie granule aby si ich moho dať s mliečkom alebo cukriky keksiky....

tetapetra
23. mar 2014

@danielahamar vraj je soja dost tazky alergen

danielahamar
23. mar 2014

@tetapetra mne povedala gastro, že aby som mu mlieko sojové ani nedávala, že dve hodky potom nemôže nič zjesť, lebo sa to nevie rozložiť v žalúdku

tetapetra
23. mar 2014

@danielahamar to neviem, ale jedna znama ovlada take veci 😉 tak od nej to viem, ze sojove mlieko, nie je az take terno