Ako zapájate oteckov do domácich nákupov?

daska_tesco
12. mar 2014

Mamičky, s akými domácimi prácami vám pomáhajú partneri? Ako ich zapájate? Čo na nich funguje? Poraďte nám ako na nich a tri z vás v stredu 19.marca 2014 odmeníme vlhčenými obrúskami Tesco Loves baby 🙂

aduskatt
12. mar 2014

Partner nepomaha, on sa podiela rovnocenne, co je dost rozdiel🙂 Ja varim, on zatial uprace a nakupujeme tak z 90% nakupov spolu🙂

elina25
12. mar 2014

Môj mi pomáha zo všetkým,a v nedeľu ma nechá spinkať navarí obed a ide s malou na prechádzku 😉

marylis
12. mar 2014

na nakupy chodime spolocne. Neviem si predstavit ich vlacit sama. Alebo ked musim ist sama na nakup, lebo prave je v praci, tak ten cely nakup necham v aute a on ho vynesie, ked pride. Samozrejme to sa da len v zimnych mesiacoch :D V lete to riesim tak, ze v aute necham vsetko, co nemusi byt v chladnicke. Tych par veci, co ide do chladnicky zvladnem aj sama zobrat. 🙂

gretocka
12. mar 2014

Manzel v prvom rade nesie zodpovednost za financie na svojich pleciach a to mu zabera dost casu, takze by ma ani nenapadlo pisat mu nejaky zoznam co ma urobit.... Napriek tomu - vynasanie vreca s odpadkami je 90% na nom, ked v piatok vidi, ze varim, peciem a upratujem, nema problem prist a opytat sa S cim moze pomoct. Vacsinou nanho ostane vysavanie pripadne mi pomoze krajat napr. zeleninu do salatu - proste co je potrebne toho sa chyti ked nestiham - ale snazim sa maximum veci postihat sama s detmi. Aj tak chodi spat este neskor po mne co nestiha pracu.
No a co sa tyka nakupov, tak ked mam velky nakup (napr. mineralky a podobne) nema problem dobehnut pre mna autom aby som to nemusela tahat sama. A ak ja nestiham vybehnut do obchodu, kludne zajde a nakupi (nema problem ani s plienkami, vlozkami a podobnym "materialom") 🙂

Mozno niektori muzi robia viac domacich prac ako moj, ale system ktory mame mi plne vyhovuje a som mu nesmierne vdacna za to co vsetko pre nas robi.... On zas pravidelne nezabuda ocenovat moju pracu a verim, ze nam to takto v pohode vydrzi navzdy 🙂

fopka
12. mar 2014

pomáha som vsetkym ... cez den je sice v praci, ale ked je doma popoludní a večer, tak je s malym a ja robim co potrebujem. Nemá problém navariť, povysávať, ak treba. Ranný nákup urobí každý deň ešte predtým, ako odíde do práce, aby som ja nemusela odbehovať s malým alebo ho nechávať samého. Väčšie nákupy taktiež robí on, nechám spísaný lístok, čo má kupiť a nie je problém. Nemotivujem ani neprosim... proste to berie ako samozrejmost pomoct a byt vlastne súcastou rodiny...ale ako pise stormie.... tiez mal svoje chlapske muchy...takze tiez sme sa dostali jedno obdobie do fazy, že skus a uvidis

stormie
12. mar 2014

Pomaha mi so vsetkym, tak to bolo aj pred ako sa nam narodilo dieta. Potom sice mal typicku chlapsku teoriu ze ved som cely den doma tak ako ze nestiham, tak som zvolila metodu - kto nevyskusa nepochopi - chces umyt dlazku? nech sa paci ale s dietatom co same nevydrzi a tak si maca ruky v kybli a plazi sa za mopom. Povysavat? Aj to sa da ale vreskot dietata prehluci vysavac tak pevne nervy prajem 🙂 Si hladny? Navar si ale bud s vrieskajucim dietatom pri nohach alebo jednou rukou - v druhej dieta 🙂 Chces sa najest? Kludne jedz ak sa to da jednou rukou, lebo druhou pacifikujes dieta 🙂 potrebujes nakupit? No mozes ale len tolko, co sa zmesti do kocika alebo kolko odnesies v kosiku, velky kosik sa s kocikom tlacit naraz neda 🙂 takze manzel zazil, skusil, pochopil ...

hajajanka
12. mar 2014

U nas sa nezapaja do nakupov mamicka 🙂 Na to mame otecka 🙂

lalinko2010
12. mar 2014

@daska_tesco o mojom mužovi len toľko - pokiaľ mu nepoviem JASNE že čo má kúpiť, tak nekúpi nič. v zásade nakúpi pre seba, čo potrebuje on, pretože vie že ja nakúpim poriadne a jasne, ale on - škoda slov. čo si vie kúpiť sú tekvicové semiačka, aj to cih najprv musí nájsť a zvyšok nakúpim ja. radšej, a platím jeho peniazmi. 😉

jasminet
12. mar 2014

u nas otecko chodi na velky jedno-dvojtyzdnovy nakup = ja napisem zoznam, podla moznosti v poradi ako ide tovar v obchode, aby sa ani naaaahodou nemusel pan velkomozny vratit na zaciatok obchodu pre nieco co je na konci zoznamu 😀
donesie vacsinou vsetko, obcas nieco vynecha, vraj nenasiel (t.j. nechcelo sa mu hladat ked to nebolo hned vidiet), obcas telefonuje, ze prosim ta, kde je susene drozdie a podobne, vacsinou prihodi nejaku sprostost pre seba 😀 😀 😀

maly, bezny nakup ako natierku, pecivo, jablko...to kupujem cestou z prechadzky.

a prace v domacnosti? ja povysavam, on utrie podlahy, obcas okupe deti (vacsinou su uz v pyzamach ked pride domov) obcas navari - cez vikendy, smeti vynasa iba on...

annie13
12. mar 2014

poslem smsku do prace co ma kupit a voľky-nevoľky s tym aj pride, len sa tam nesmu nachadzat v zozname vlozky alebo tampony 😀 inak nakupi

prasiatko30
12. mar 2014

U nas - moj chlap je na nakupy vacsi odbornik ako ja - ja idem do supermarketu nakupim co treba podla moznosti tak aby som sa tam aspon tyzden nemusela vratit. Mm v sobotu varieva a on ma proste cely ritual - rozmysli si co ide varit, ide na nakup - ale nie ako ja do supru ale on na trh pre cerstvu zeleninu do masiarstva, do rybacieho obchodu do pekarne po chlieb on pobehuje aj dve hodiny po celommeste aby nakupil

Ale v podstate on nema problem ist nakupit i ked ja som radsej ked velke nakupy robim ja

zltalienka
12. mar 2014

My to máme podelené tak, že ja sa starám o "teplo rodinného krbu" teda aby bolo čo zjesť, a čo obliecť na seba a hlavne som doma s deťmi, teda starám sa o ne. Manžel má na starosti "ulovenie potravy" teda v dnešnej dobe nákupy. Keďže pracuje v centre, zavolám mu do práce, že by mohol cestou z práce kúpiť to i toto (zopár položiek), veď to mu zaberie 10-15 minút času. A on nakúpi, donesie.
Väčšie nákupy riešime cez víkend tak, že ja popozerám letáky, čo kde majú v akcii, do ktorého hyper ... sa ide (aj tak väčšinou sa ide do tesca, lebo je najbližšie a už sme si zvykli), spíšem zoznam, manžel dačo doplní, zoberie staršieho syna "na výlet" a nakúpia.
Vyhovuje to všetkým, kým manžel so synom nakúpia, ja stihnem s mladším navariť a po obede máme sobotu pre seba 🙂 Upratujeme, kedy sa dá a kto môže (aj manžel samozrejme) a nie naraz ale po troške, raz kúpeľnu, inokedy izbu ... potom nemáme pocit, že sme celý deň len upratovali.

jul11
12. mar 2014

@hajajanka poznam 🙂 tiez tak fungujeme,ja sem tam kupim rozky

pragmaticka
12. mar 2014

u nas nakupujem vzdy len moj manzel..odomna ale vacsinou dostane zoznam veci, kt. ma nakupit, alebo zoznam napiseme spolu. Nakupuje vzdy v sobotu rano, kym my este spime.Cez tyzden ked nieco chyba, tak sa zato po praci zastavi alebo obcas ja pri kocikovani dokupim. 🙂

anda2
12. mar 2014

manžel pomáha pri nákupoch, rád varí, a preto aj pri varení, ja medzi tým žehlím, alebo riadim, ked som bola v pôrodnici, tak aj popral, navaril, poriadil, a postaral sa o staršieho syna, bol to super pocit pre mna ako mamu v pôrodnici, a dobrý prísť domov

melalex
12. mar 2014

Odkedy sa narodila druha dcerka do obchodu nechodim,,chodi stale muz a sam to robi rad.Upratuje si po sebe riad,niekedy poutiera prach aj umyje okna.Bol tak doma nauceny.A este aj cez vikendy vari.

senka111
12. mar 2014

Tak u nás je muž nákupný maniek, ked nakupujeme spolu, ja už som nakonci a on ešte len začína.Ale nákupi robíme spolu, samozrejme keď nemôžem, popozerá čo kde chýba a ide.

ichbinich
12. mar 2014

My mame bohuzial klasicky delene domace prace podla zenskych a muzskych. Nie, ze by som nevedela vymenit ziarovku, ale nech si to pekne spravi on, kedze ostatny beh domacnosti je na mne :-P
Manzel robi chlapske veci ako opravy, je klasicky domaci kutil, vyrobil synovi svetlo ku posteli, nastavil automaticke zavlazovanie nasich orchidei a ostatne technicke "hratky".
Ale vie aj uvarit, upratat, oprat. Ale teda nerobi to sam od seba, iba ked som bola v porodnici 😉
V sobotu som ho aj s detmi poslala von, aby som mala klud a mohla upratat 😉
Nakupy: mensie takmer denne nakupy robim ja, ked mame nieco vacsie, ideme spolu a autom. Ale nekupujeme mineralky ani ine napoje, takze nic tazke vlastne nevlacime, ak teda nekupime naraz aj vela zeleniny a ovocia.
Ale inak, treba ho jednoducho poprosit, kup toto a tamto, a hotovo. Z obchodu mi zavola maximalne, ze ci este nieco. Ale nikdy, ze kde maju to, co som mu povedala, aby kupil. Tolko orientacie ma 😀

rory88
12. mar 2014

U nás vari a nakupuje otecko. Ja v podstate ani nemám prehľad či nám chyba doma ryža, zemiaky a pod. On vie že ja nerada nakupujem a v podstate sa rad "poprechadza" medzi regálmi aby sa inšpiroval co nam navarí, lebo v tom je naozaj číslo 1! 😉

inffinity
12. mar 2014

Napišu mu listek a jde nakoupit 🙂 20x mi vola a nekoupi věci napsane na druhe straně listku 😀 😀 když se ptam kde je zbytek? Odpoví mi jaky zbytek 😀

jeanettka
12. mar 2014

Moj manzel mi pomaha tak, ze robi nakupy samozrejme v tescu, vsetku pracu vonku okolo domu urobi ci uz je to kosenie, oprava nejakych drobnosti na aute, teraz sa chysta ze mi pomoze umyt okna, mame ich v dome aj 22 hoci malych ale kedze som teraz tehotna s druhym uvitam jeho pomoc a budem ho povzbudzovat v tom aj nadalej

maca_p
12. mar 2014

napisem mu zoznam, pribalim mu k nemu deti 😀 a vyexpedujem 😉
ja zatial vygruntujem byt. keby to bolo naopak, tak ja pridem z nakupu, on ma zapnutu pracku a caka, kym doperie, lebo ved muz nedokaze vykonavat viac cinnosti subezne, cize prat, varit, upratovat 😀 😀 😀

jeanettka
12. mar 2014

a sem tam v nedelu navari fajny obed

kikatko
12. mar 2014

my sa striedame po týždnoch- raz ja varím, upratujem,perem a potom on. a nakupy chodíme spolu- ja nakupujem a on vlači tašky

majkapatko
12. mar 2014

U nas je hlavny sobotny nakupovac a celotyzdnovy kuchar manzel, jeho to neskutocne bavi, chodit pomedzi regaly v obchode a pokecat si na trhu s predavajucimi. Ja uz len pocas tyzdna dokupujem, ak treba cerstvy chlieb, mlieko alebo sa minie zelenina. 😝

mimake
12. mar 2014

vsetko robime spolocne pokial je manzel doma. Pomaha pri prani, ( svoje veci vyperie, roztriedi pradlo povesa) , pratani ( upratuje rovnako ako ja ( nie len prach a povysavat ale aj kupelnu, kuchynu atd. ), pri nakupoch ( zvacsa drobnosti nakupuje on, a na velke nakupy chodime spolu), Pri zehleni, kosele si zehli sam kazde rano pred odchodom do prace, varit varievam ja ale chlieb vo vajicku zvladne 🙂 a bombove cestoviny ale k inemu ho nepustam 😉 o malej starostlivost sa podielame rovnakym dielom. A ako to chlapa naucit? Nijak, to ho mala naucit matka alebo zivot, tak ako mojho kedze mamka mu umrela ☹

majik66
12. mar 2014

opravuje ak sa nieco pokazi, vysava to je jeho parketa🙂 samozrejme ked ho pekne poprosim pomoze mi aj sporak umyt pripadne pomoct s inymi pracami 😝

katinka71
12. mar 2014

u nas vari manzel,preto najlepsie vie co nam chyba v kuchyni,na nakupi chodime spolocne ja prevazne naham syna medzi regalmi a mm plni nakupny vozik 😀 obidvaja pracujeme tak podla toho kto je doma prebera starostlivost o syna ,mm navari aj na tie dni ked je v praci ,ked som doma ja tak upratujem zehlim periem,mm ma nastarosti okrem varenia aj umyvat riady a poriadit kuchynu,umyty riad uz ja ukladam do linky,

bubelko
12. mar 2014

@daska_tesco momentalne nijak, v sucasnosti to mame rozdelene trocha inak, ako je zvykom. ja som 100% zena v domacnosti - to je moja praca. on chodi do zamestnania. o deti sa starame spolocne - od narodenia - cez krmenie, prebalovanie, vstavanie v noci az po navstevy dr., skolky ci skoly... 😉
ono to samozrejme neznamena, ze obcas nepovysava ci nevynesie smeti. 😉

cmulinko
12. mar 2014

Moj manzel je moja druha polovica...my sa uplne doplname vo vsetkom.o deti sa starame rovnakym dielom...ja od 10 mesiacov mojich deti sa vzdy vraciam do prace a manzel si uplne v pohode dokaze poradit aj s 3 detmi a s domacnostou.Nemusim sa mu prosikat pri nicom.Dokaze spravit lepsi nakup ako ja,lebo nema moje '' chytacie maniere ''.on kupi co je treba a ide domov...ja idem domov az kym pochytam kazde tricko na vesiaku 😀 Navarit vie tak isto ako ja,nema problem ani s kysnutym cestom,take malickosti ako vysavanie,pranie,vesanie pradla to je u nas pre oboch samozrejmost...proste ak to nestihnem ja,tak to spravi on a opacne.velke nakupy milujem,lebo vtedy ideme cela rodina,nemam stress,lebo dvaja lepsie zvladame 3 deti v obchode a pre nas su spolocne chvile vzacne.Po tejto stranke sa naozaj nemam na co stazovat.
PS-neprispela som kvoli vlhcenym obruskom a poukazke...ten dovoz zdarma by Tesco vyslo poriadne draho v mojom pripade 😀