Ako vám počítač a internet uľahčuje život? Čo všetko na ňom robíte?

daska_tesco
18. nov 2014

Viete si predstaviť život bez počítača a internetu? Vedeli ste, že online si môžete veľmi jednoducho objednať aj potraviny alebo výrobky pre vaše zlatíčka cez donáškovú službu Tesco Potraviny domov? Výhodou je, že registrácia na www.tesco.sk/potravinydomov trvá len pár minút a hneď si môžete vytvoriť nákupný zoznam z vyše 21 - tisíc potravín, potrieb pre detičky a pre domácnosť. Vyškolení vodiči vám potom všetky objednané vecičky prinesú až k dverám domu 🙂

Najlepšiu odpoveď odmeníme 20 eurovou poukážkou na nákup cez Tesco Potraviny domov s dovozom zadarmo a balíčkom kozmetiky Tesco Loves baby. Okrem toho, tri z vás dostanú vlhčené detské obrúsky Tesco Loves baby 🙂 Súťažiť môžete do zajtra 19.11.2014 do 9.00 hod.

matricia
18. nov 2014

Pocitac mi ulahcuje zivot mnozstvom informacii, ktoré hľadám a získavam na internete, napríklad recepty, rozne rady pre domacnost, pre mamicky, o chorobach a ich lieceni, dalej rada si pisem s kamaratkami, s ktorymi sa nam neda vzdy stretnúť, na internete si pozeram ceny roznych vyrobkov, o ktore mám zaujem, aj nakupujem, púšťame synovi rozpravky aj uspavanky, čítam casopisy pre zeny v elektronickej podobe, komunikujeme s rodinou v zahranici cez webkameru

ichbinich
18. nov 2014

Bez pocitaca a internetu by sme boli obaja nezamenstatni... Takze mne vlastne zivot umoznuje, nie len ulahcuje...
Inak hladam informacie, zabavu, komunikujem, nakupujem (nie nutne v tomto poradi 😀)

slavka1307
18. nov 2014

Dobrý deň.
Uľahčuje mi život. Hľadám informácie, recepty, kupujem oblečenie, obuv, hračky cez bazár na modrom koníkovi 🙂 A keďže som nezamestnaná, tak hľadám aj ponuky práce.

daska_tesco
autor
18. nov 2014

Myslim, že výdobytky modernej techniky sú asi naozaj veľmi potrebné. Dokážu pomôcť aj pobaviť, vzdelávať ... Veď už len taký mobilný telefoón ... voľakedy sme sice žili bez neho, ale teraz .... už len ten dobrý pocit, že máte svoje dieťa / samozrejme staršie/ na telefóne a možno tým pádom aj pod kontrolou 😀 Prináša to aspoň trošku kľudu. 🙂

maznacik007
18. nov 2014

Ja na počítači aktuálne pracujem a svojim malým dielikom prispievam k tomu, aby sme raz mohli využívať služby našich obcí a miest elektronicky. Takže hádam raz nebudem musieť ísť na úrad vyplním si formulár na prihlásenie môjho psa do evidencie obce v pohodlí domova, podpíšem ZEPom s mojím občianskym a odošlem. a samozrejme obec mi tiež svoje úradné potvrdenia bude posielať do mojej schránky.

daska_tesco
autor
18. nov 2014

@maznacik007 wow, GRATULUJEM !!! Teba by sme mali nosit na rukach. Klobuk dole a drzime palce ,aby sa to podarilo co najskor ! 😵

masinka
18. nov 2014

pocitac mi ulahcuje zivot - pozriem si kedy mi ide najblizsi autobus nech 20 minut nemoknem na zastavke, skontrolujem co malo moje dieta v skolke na obed, nech na veceru neuvarim to iste, ked nestihnem TV noviny, pozriem si zaznam z archivu, vianocne darceky nakupim cez net a nemusim sa tlacit v obchode, veci po detoch predam na bazariku na MK a nemusim behat kazdy tyzden do Aviza a vypisovat tam listocky ako to robila moja mama, necakam tyzden kym mi zo skladu v kniznici donesu knihu ale najdem info na nete, pozriem na FB alebo MK a mam najnovsie info ako kto z mojich znamych zije a kto je zase tehotny a kedze mam kancelarske zamestnanie, tak si bez PC a internetu zivot uz ani neviem predstavit 😀

Na druhej strane mi ale zivot aj dost komplikuje - deti mam zatial male, ale ked vidia nas s tatom pracovat na PC, chcu ist aj ony hrat na nom hry a tak sa vecne dohadujeme kto a ako dlho to ma dovolene a uz teraz trpnem na akych ludi natrafia na socialnych sietach ked budu vacsie a nebudem schopna ich ustrazit. To, ze je moja najlepsia kamoska tehotna, som sa nedozvedela od nej, ale z foto testiku, ktoru dal jej manzel na FB. Citam tu diskusie o rizikach ockovania a mam dilemu, ci detom viac ublizim ockovanim, alebo beznymi detskymi chorobami ...... takze u mna je to 50:50 , ako vsetky ostatne veci v zivote 😀

siska53
18. nov 2014

Na jednej strane urcite ulahcuje,na druhej strane zatazuje - mam dost velke problemy pri praci s mysou alebo dotykovymi zariadeniami.. Navyse dakedy sa pri vyhladavani clovek "strati" a stravi tam viac casu,ako by chcel.
Takze tiez u mna 50:50.

daska_tesco
autor
18. nov 2014

... úprimne 🙂 aj mne sa niekedy stane , že sa začítam, zapozerám, stratím v hromade informácií a potom ten čas letííííí 😀

izabelkas
18. nov 2014

Ako moje najväčšie plusy života s počítačom vnímam tieto:
- mám 2 zamestnania, v ktorých by som sa bez počítača nikam nepohla
- všetko čo potrebujem vybaviť zistím na internete rýchlo (nielen veci oficiálne, ale vďaka aj "koníkovi" - všetko čo ma kedy mohlo a môže trápiť 😀)
- vďaka internetu som sa spoznala aj s mojim super mužom 🙂
- množstvo nákupov uskutočňujem cez eshopy a som rada, že tento štýl nakupovania sa dá uplatniť vďaka môjmu milovanému Tescu už aj na bežné potraviny (nielen suché, ale aj chladené - pretože to častokrát nie je inde možné)
- štúdium cudzích jazykov - parádna vec, ak sa viem spojiť a nájsť ľudí z celého sveta, ktorí ovládajú reč, ktorú sa chcem naučiť a zároveň sa oni chcú učiť slovenčinu. 🙂

Život s počítačom má však aj svoje úskalia, pre mňa osobne sú to tieto:
- nepáči sa mi, ak sa ľudia skrývajú za anonymitu a chcú tak svojimi komentármi útočiť/uraziť/zraniť druhých
- niekedy sa pozabudnem a žijem príliš v umelom svete, miesto užívania si vecí, na ktorých naozaj záleží - rodina, priatelia, príroda, maľovanie a iné záľuby...

sim87
18. nov 2014

Joooj vsetko robim na pocitaci :D

- Pracu
- nakupy (bezne potraviny, darceky pre blizkych, ostatne veci, sem tam oblecenie...)
- vybavujem administrativu (podnikanie, samosprava, nahlasovanie spotrebovanych energii za mesiac)
- dobijam kredit na telefon
- komunikujem s blizkymi (Skype, Hangout, mail)
- organizujem si zivot a pripominam veci (Google kalendar a Notes synchronizovane s telefonom a tabletom)
- citam knihy (aj ked to radsej na tablete 🙂 )
- ucim sa cudzie jazyky
- planujem dovolenky, bookujem letenky a ubytovanie, pozeram cestu ako sa kde dostat (Google Maps a Streetview), zostavujem itinerar
- radim sa s inymi (fora, diskusie, socialne siete)
- pocuvam hudbu (vlastne zasoby, Spotify, iTunes)
- pozeram filmy a videa (Netflix, Youtube)
- ucim sa nove veci (praca s grafickymi programami, fotografovanie, online kurzy na Coursere a pod...)
- inspirujem sa co varit a ucim sa nove recepty

To je asi vsetko co mi tak z hlavy napadne 🙂 Bez compu si zivot predstavit viem a niekedy si to aj vychutnavam. Ale ked ho mam k dispozicii, rada si s nim ulahcujem zivot a vyuzivam ho k super veciam. Aj vdaka sucasnej technike, technologiam a cloudovym rieseniam som rada, ze zijem v tejto dobe 🙂

lucik194
18. nov 2014

TO že som každodenne niekolko hodin na PC už ani nevnimam ako zabijanie času, vacsina ludi momentalne tak travi vacsinu dna. Planovanie volneho času, dovolenky, mapy, kontaktovanie inych ludi, praca na PC su momentalne najdolezitejsie veci ktore robia ludia na PC, myslim ale ze do buducnosti este viac pojde do popredia praca a vzdelavanie cez internet a online pripojenie. Neviem a ani si nechcem predstavit svoj zivot bez internetu a pripojenia, pretoze vsetku pracu co momentalne robim by som bez pripojenia nemohla vykonavat a moje vzdelavanie je tak isto uzko prepojene na net ved coursera.org funguje uz niekolko rokov a vdaka nej som si svoje vzdelanie uz dost slusne zlepsila 🙂 lebo neviem si predstavit dostat sa a cestovat kazdy 2-3 mesiac na inu univerzitu len preto aby som si tam spravila nejaky kurz.....

daska_tesco
autor
18. nov 2014

ako pozerám, tak niektoré z vas už fungujú ako "IT" manažérky 🙂 Gratulujem ! Uprimne !

evulienkaslx
18. nov 2014

Ked mi zaspi moje akcne dieta, konecne sa zvalim na gauc a zapnem si pocitac (teda, ked nevarim, neupratujem alebo konecne nejem). Pozriem si postu, pochatujem s manzelom, ktoreho nevidim cely den,az vecer, pripadne s kamoskami a rodinnymi prislusnikmi, ktori su daleko. Pozriem si novinky zo sveta vsehochuti, ak stihnem, pozriem si daky film, ci serial. Na nete je teraz skoro vsetko, takze, co potrebujem, ci recept, ci kontakt, najdem to. Ked som nebola na MD, tak na pocitaci som aj travila asi 3/4 pracovneho casu. Pocitac obcas vyuzije aj dcerka, pozrie si rozpravku, Spievankovo aleho Fiha tralala a ja pripadne mozem dokoncit, co som pisala v prvej vete 🙂

irenaliza
18. nov 2014

Počítač zapnúť viem, po internete surfovať chcem.
Čo asi dnes dozviem sa nové? Hneď správy, počasie čítam.
Dve staršie dcérky v školy a tretiu v škôlke mám, darčeky k Vianociam na internete ja zháňam zas.
Online obchod vyberám, bábiku, koníka, kocky, knižku ja prehľad si robím zas.
Večer, keď všetky zaspia objednám cez internet, aby pod stromčekom radosť veľká bola.
Ale čo to?Najmladšia dcérka z postieľky volá ma,
tak na dnes surfovania bolo dosť.
Ja musím sa zas vrátiť sa k domácim prácam, úlohách a tak. Ale neboj sa počítač, ja zas zajtra alebo v noci čas pre teba a internet nájdem si.
Surfovať, skvelé správy a súťaže navštívim zas. Maj sa. Tak čau.

daska_tesco
autor
18. nov 2014

@irenaliza výborné! 😀

daska_tesco
autor
18. nov 2014

Milé mamičky, ďakujem za vaše príspevky, stretneme sa opäť zajtra. Zatiaľ vám posielam E-kupón na dovoz zdarma na vyskúšanie služby Tesco Potraviny domov. Viac o donáškovej službe si môžete prečítať aj tu na Modrom koníku: https://www.modrykonik.sk/blog/pr_clanok/article/tip-pre-mamicky-ako-nakupit-potraviny-z-fahea9/
Pekný večer! 😉

gabikas82
18. nov 2014

Internet využívam pri práci, pri nakupovaní, pri varení, čerpám nové informácie, komunikujem pomocou neho s priateľmi a rodinou, ktorí sú od nás ďaleko, takže bez neho si asi život predstaviť v tejto dobe neviem. Na jednej strane podstatne uľahčuje život, no na druhej strane ho treba brať s rezervou a zdravým rozumom, aby sa z nás nestali maniaci, ktorí na internete strávia hodiny denne na úkor povinností a času stráveného s rodinou.
Takže aj tu treba pamätať na to, že všetkého veľa škodí 😉

ozdana
18. nov 2014

Počítač mi v dnešnej dobe veľmi život uľahčuje,
niekedy skončím na nete, keď ma počasie unavuje.
Sadnem, zapnem, začnem len tak googliť,
čerpám inšpirácie čo zajtra rodine navariť.
Na nete si prečítam aj včerajšie noviny,
v archíve pozrieme s mužom televízne noviny,
ktoré sme nestihli pre večeru v kruhu rodiny.
Keď nejaký problém s deťmi mám,
stránku Modrý koník ihneď zapínam.
Čerpám tu inšpirácie čo s deťmi v nepriazni počasia,
kam na výlet, nech sa mi doma od nudy nezbláznia.
Pomooooooc, guláš z hrnca mi už vyviera,
sedím na nete a ubehla už takmer hodina.
Cez net sa dajú pohodlne šeky poplatiť,
no a tiež z pohodlia a tepla domova nakúpiť.
Niečo pre mojich huncútov, pre moje detičky,
synovi treba tepláky, a dcére aj topánočky.
Ooooo pane jane, veď desať hodín večer je,
kdo teraz do obchodu manžela dostane?
Nápoje, sušienky, oblečko, kozmetika,
to všetko stránka www.tesco.sk ponúka.
Vlož do košíka na stránke všetko čo chceš,
nákup prinesie Ti k dverám kuriér z Tesca.
Či je bežný deň, víkend a či odbíja tmavá polnoc
Tesco tím a internet je pre mamičky veľká pomoc!

daska_tesco
autor
19. nov 2014

Milé mamičky, ďakujeme za vaše odpovede 🙂
Odmenu 20 € poukážku na nákup cez online donáškovú službu Tesco Potraviny domov s dovozom zadarmo a balíčkom kozmetiky Tesco Loves baby pošleme: @ozdana
Trom z vás za odpovede pošleme vlhčené detské obrúsky Tesco Loves baby:
@irenaliza, @sim87, @izabelkas
Výherkyne, pošlite nám svoju adresu, mobil a e-mail do IP.
Všetkým posielam aj E-kupón na dopravu zdarma na vyskúšanie donáškovej služby Tesco Potraviny domov 😉

irenaliza
19. nov 2014

Dáška,veľmi pekne ďakujem a idem súťažiť ďalej, možno sa ešte pošťastí. pekný deň 🙂 🙂

sim87
19. nov 2014

@daska_tesco jeej, dakujem pekne 🙂 ale ak mozem, svoju vyhru posuvam dalej niekomu, komu sa bude hodit viac - deti este nemam 🙂 (a keby aj, posielanie do UK by asi vyslo zbytocne draho 🙂 )

daska_tesco
autor
19. nov 2014

@sim87 Dakujeme. Ak by si chcela, tak vyber spomedzi mamičiek ktorej by si rada svoj darček venovala. Dakujeme. 😵

daska_tesco
autor
19. nov 2014

Pekný večer, mamičky 🙂 Ďakujem za všetky vaše komentáre, stretneme sa opäť zajtra 🙂 Posielam vám ešte E-kupón na dovoz zadarmo na vyskúšanie donáškovej služby Tesco Potraviny domov: www.tesco.sk/potravinydomov

daska_tesco
autor
23. nov 2014

Milé mamičky, dnes týždeň s donáškovou službou Tesco Potraviny domov končí. Ďakujem vám za všetky komentáre a prajem vám nádherné sviatky v kruhu svojich najbližších! Verím, že aj so službou Tesco Potraviny domov získate viac pohody a času na rodinu v predvianočnom zhone 🙂
Všetkým posielam e-kupón na dovoz zdarma na vyskúšanie donáškovej služby Tesco Potraviny domov. Ak u vás služba ešte nefunguje, môžete sa predregistrovať a pošleme vám upozorňovací e-mail, keď službu spustíme vo vašej lokalite: http://www.tesco.sk/potraviny-domov/dorucujeme-...
Krásne a veselé!