Aké máte skúsenosti s platením za tovar cez internet? Uprednostňujete platbu vopred online, alebo platenie kartou pri prevzatí tovaru či dobierku? Prečo?
Tri z vás za vaše príspevky odmeníme vlhčenými obrúskami Tesco Loves baby v utorok 18. marca 2014 🙂
Dobry den ja platim na dobierku je to sice trosku drahsie ale som si ista ze tovar dojde.ked som asi dva krat poslala peniaze vopred tovar mi nedosiel.takze zle skusenosti
Platím väčšinou vopred, zatiaľ som mala len jednu negativnu skusenosť s nedodaním tovaru, ale na ebay sa to dá riešiť a peniaze sa mi vrátili. Keď sa dá, kupujem aj na dobierku. Je to o niečo drahšie, ale má to aj svoje výhody.
je to individuálne, ale väčšinou vopred. niektoré eshopy však posielajú len na dobierku, čo ma dosť irituje
@daska_tesco v 95% nakupov mi pride s tovarom sek so splatnostou 30 dni. zvysnych 5% je bud platene priamo kreditnou kartou alebo platba vopred 😉
ja som zmierena s tym ze sa plati vopred, negativnu skusenost s nedodanim zasielky som nemala. a za dobierku ako nakupujuca nemienim viac eur priplacat.. aj dobierka je totozny risk ako platba vopred. tovar nemusi vobec dojst alebo pride ale v zasielke budu nejake stare noviny... tak ci tak tovar bol zaplateny -)). ale nastastie........ kto mysli pozitivne, tomu sa pozitivne veci deju 🙂
na 98% platim cez paypal zvysne 2 % kartou .. zijem v zahranici a tu je to bezne .. obe platby su chranene keby nahodou tovar nedosiel mozem reklamovat a vratia mi peniaze.. no zatial sa mi este nestalo,ze by nedosiel a to objednavam neskutocne vela veci z netu ..
Ak je to možné, zásadne dobierka, asi preto zatiaľ žiadne negatívne skúsenosti.
Dobre ranko 🙂 ja som nakupila cez internet asi zatial 3 krat 🙂 dva krat som platila onilne a raz pri preperani myslm ze tam financny rozdiel nebol 🙂 a vyhovovalo mi aj tak aj tak akurat ze ak dostanete nahradu tak sumu upravi hned a nemusite cakat kym sa Vam to vrati po nakupe onilne 🙂 ale aj jedno aj druhe bolo pre mna vyhodne 🙂 a bola som spokojna
ja určite prevodom, všetko čo sa dá platím tak. dobierka ma otravuje lebo niekedy nie som doma a neviem či majú členovia rodiny peniaze takže je to pre mňa také stresujúce, takže za mňa určite prevodom radšej 🙂
Ked sa da pay palom tak pay palom 😉 , ked nie tak vopred kartou,a ked je mozna len dobrierka no tak co uz mi zostava.
A preco? No pohodlnost 😉
Platim vacsinou vopred, ak ma eshop malo referencii, tak radsej dobierkou. Uprednostnujem dodanie slovenskou postou, kde je postovne lacnejsie, zial, niektore eshopy neponukaju vyber dopravcu a postovne je vysoke, potom sa radsej oplati kupit v inom eshope drahsi tovar ale s nizsim postovnym.
Ja vacsinou platim vzdy kartou. Teda pokial nejde o nejake horibilne sumy. Ked chcem kupit nieco drahsie, tak to platim na dobierku alebo pri preberani tovaru, nech mam istotu, ze to aj dostanem. Ale vacsinou platim kartou vopred. Malokedy cez prevod.
ja uprednostnujem platbu vopred, je to pohodlnejsie a dorucenie je rychlejsie. Pri dobierke sa mi uz parkrat stalo, ze mi dorucovatel nemal vydat...
@daska_tesco Ja mám dobré skúsenosti s platením tovaru cez internet...platenie dobierkou využívam ale viac...kôli môjmu osobnému pokoju- som trochu "stresák" čo sa týchto vecí týka takže ak sa dá tak dobierka aj napriek tomu, že ma to výde drahšie...ale zlú skúsenosť s platením online nemám...chvalabohu 😀
Nakupujem cez internet bezne. V overenych obchodoch platim vopred, ale ide vacsinou o zahranicne obchody. Najradsej cez PayPal, potom kartou cez internet a na poslednom mieste je zasielanie faktury e-mailom vopred (dlho to trva). Ak chcem obchod vyskusat, nemam na neho referencie, vyuzivam dobierku.
Najviac by mi ale naozaj vyhovovala ta moznost, ako ma Tesco, ze zaplatim kartou pri prevzati, ale skoro nikto iny to neposkytuje (resp. zopar kurierov ma platobny terminal, ale neda sa na to spolahnut).
@daska_tesco Dosť vecí kupujem ze eshopy a zásadne platím až pri preberaní tovaru. Tovar mi môžu hneď odoslať a nemusím čakať kým im nabehnú peniaze. Mne to tak vyhovuje. 🙂
Nakupujem v 99% pripadov u overenych predajcov, tak platim popredu kreditnou kartou alebo prevodom. Ostatnym obchodom, ktore sa mi nepozdavaju, sa vyhybam. Viem si ten tovar najst aj u overeneho predajcu.
Dobierku nemam rada, lebo stoji velmi vela, aspon tu v Rakusku, kedze na nej zaraba aj posta...
nikdy neplatím nič dopredu, som asi nedoverčivá,ale vždy si dávam na dobierku a zaplatím až ked mám tovar v ruke a baby našla som celkom fajn stránku na FB,asi len začínajú ale dá sa tam pýtať čokolvek anonymne, skúste kuknúť https://www.facebook.com/pages/Materstvo-a-rodi...
V overených obchodoch platim vopred, u neoverených na dobierku.
využívam všetky formy platby okrem dobierky. Je podľa mňa zbytočne drahá a nie je zárukou, že v balíku je to, čo som si objednala. Skôr dávam na referencie. Nič čo by nemalo kladné referencie, tak ani neobjednávam. Logika .. 😀
A Tesco ... je najsuper ... môžem platiť pri dodaní tovaru. Úplne služba na 1.... 😀
ja platim kartou na mieste,ale obcas je zly signal,tak to trochu trva 🙂
Ja platím vopred online platbou , robím to už dlho , mne to vyhovuje 🙂
zalezi od doveryhodnosti obchodu, je mi to v podstate jedno, ale preferujem platby kartou. 🙂
ja ak sa dá volím platbu na dobierku, mám lepší pocit a netŕpnem, či mi tovar dojde
Ja platím tovar, ktorý si objednám cez internet formou dobierky alebo platba kuriérovi pri prevzatí tovaru. Takto mi to vyhovuje 🙂
paypalom a kartou najcastejsie. ak je postovne zadarmo, tak dobierkou (to vacsinou knizky). alebo chodim na odberne miesto isteho e-shopu tuna nedaleko a zaplatim kartou, kurierovi by som musela dat hotovost, to mi nevyhovuje, bezne hotovost nedrzim, len par eur. zatial len pozitivne skusenosti, jeden problem cez ebay, paypal mi vratil peniaze.
@daska_tesco Pri znamejsich ci overenych internetovych obchodoch volim platbu vopred, malinku nemozem zatial nechat ani na minutu samu doma, tak ked pride kurier, nemusim este riesit aj platenie s malou na rukach a samozrejme je to o nieco lacnejsie ako dobierka. No pri mensich obchodnikoch volim radsej dobierku, aj ked aj tak nie je istota, ze v baliku najdem, co som objednala 🙂, ale zatial nastastie ma ziadny nesklamal
tesco kreditkou 🙂 a bodiky sa zbieraju a kuponiky chodia... a hlave je to rychle a viem ze som zaplatila sumu, za ktoru som objednavala. Vacsinou kym tovar pride, tak uz si vobec nepamatam, ze kolko som mala platit, hlavne ked kupujem viac veci. Co sa tyka toho ze by tovar z e-shopu neprisiel, este sa mi to nestalo.
ja najradsej platba kartou vopred,prevodom menej, dobierkou iba ak to potrebujem hned.
Ak je obchod spoľahlivý, tak mám rada platbu online, pretože za dobierku je príplatok a to sa potom neoplatí objednávať 🙂