Učíte sa s vašimi deťmi spoločne? Pomáha aj otecko alebo je to výsada mamičiek? Podeľte sa o skúsenosti a jednu z vás zajtra - vo štvrtok odmeníme troma balíčkami Disney kartičiek a ovsenou kašou. 🙂
Náš je tiež prváčik, úlohy si urobí v družine, ja to potom poobede doma skontrolujem, poprípade si precvičí písanie, číta zo šlabikára, čo majú tiež za úlohu...Učím sa s ním sama 🙂
dcera piatacka je dieta za odmenu ... robi si ulohy sama od polroka v prvej triede ... ak s niecim nevie pohnut tak pride za mnou ... som byvala ucitelka takze poradim .. obcas mi sem chodia aj decka zo susedstva ked nevedia ulohy z matiky ... som matikarka... 😀
syn je este v skolke ale on ma ADHD a dysgrafiu je integrovany a bude aj v skole tak potom si to odbijem to ucenie ... teraz tiez s nim cvicim najma grafomotoriku ... a niekedy si veru musim dat magnezko 😅
u nas je to rozdelene, ja s malym precvicujem grafomotoriku - pisanie,čitanie, a tatino anglictinu -lebo si ju tiez potrebuje precivicit 🙂 , ja ich ked tak len opravujem , a este s malym sa uci Matiku 🙂
inak tie karticky s CD su super 🙂
moje dvojičky sú prváci...domáce úlohy si robia v družine, majú veľmi dobrú vychovávateľku, ktorá má moju plnú dôveru. Doma už len čítame..buď so mnou, alebo s ockom a napíšeme diktát..ten je moja výsada 😉 😉
S detmi sa neucime. Hlavne dcera funguje hned od 1. rocnika samostatne. Keď niečo potrebuju, som im k dispozícii.
učenie s naším prváčikom máme podelené, podľa toho, kto ho vyberá zo školy 🙂
Keď ho vyberá tatino, úlohy sú urobené rýchlejšie, bez zbytočného stresu = ako napíšeš, tak budeš mať 🙂 = dieťa spokojné, učiteľka menej.
Keď ho vyberám ja, úlohy trvajú dlhšie, aj sa pozlostíme = urobí to najlepšie ako vie, aj keď na viackrát 🙂 = učiteľka spokojná, dieťa menej 🙂
aj my mame doma prvacika, ktory je velmi sikovny a robi radost 🙂 tiez chodi do skolkskeho klubu tam si oddychne, hraju sa alebo idu von a po prichode domov sa s nim ucim vylucne ja, napiseme par riadkov, citame podla toho co im zadala p.ucitelka.Niekedy aby si zopakoval piseme diktat. No a ulohy z matematiky uz ma vacsinou urobene... 🙂 A ked sa ucime anglictinu, tak sa dobre zasmejem, pretoze, moj 3 rocny syn si automaticky vie vsetko zapamatat co sa z angl.prave uci 🙂)
uff, ucenie, no uz mi obcas dochadza fantazia, sustavne vymyslat, ako to dieta dostat na zadok za stol, niekedy to ide samo, niekedy rozmyslam, ci dat prasky malej ci mne 😀 A najlepsie je, ked najmensia chyti rapel (2r.) a chce nam vsetko zo stola brat. Niekedy je to zabava a ucime sa vsetky tri spolu a niekedy tuzim po tyzdennom pobyte na psychiatrii.
Tato nepomaha, lebo chodi domov az vecer, ked deti uz spia, je to tazke, lebo jeho pomoc by sa nam velmi zisla, ale niekto tu nasu hypoteku splatit musi 😉
@mata_tesco maly pride zo skoly okolo pol 3 hned si napise ulohy a je po uceni, zatial je ruhak to znamena, ze nemaju vela ucenia a pisanie uloho mu zatial postaci, len neviemdokedy
@mata_tesco u nas,je to o cosi zlozitejsie... som rozvedena zijem s detmi sama... syn ma aspergera je siestak a dcera je stvrtacka... pridu zo skoly... prezlecu sa a vedia,ze si ulohy musia urobit hned... takze ,synovi nachystam veci, medzitym si uz mala pise ulohy... miskovi ukazem co ma robit a tak vyskusam malu,skontrolujem jej ulohy...tak,pockame kym sa nauci misko... vyskusam ho nove latky...spolu si napiseme jeden diktat... sofka si dokaze poskladat veci sama ,no miskovi musim ja,lebo by polka v taske chybala...my musime mat denny rezim,lebo ak sa nabura...syn uz nepracuje... tak uz vedia podla toho,ze ja nepolavim a bez kriku a hadok,hned po prichode domov sa idu ucit...potom maju zvysok dna volno ...
Milé mamičky, ďakujem za príspevky, stretneme sa opäť zajtra 🙂 Pekný večer! 😉
Mamičky, ďakujem za vaše príspevky a odmenu vo forme troch balíčkov Disney a ovsenú kašu pošlem: @somjankad.prosím výherkyňu o zaslanie adresy do IP. Prajem vám krásny slnečný dník 😎
Moja dcerka Kristínka je prváčka. Vzdy po skole ju vezmem domov, porozpravame sa, co bolo v skole, privita sa s bracekom a ideme na vec ;O). Spravime cast uloh a dame si prestavku. Ked ich dokoncime, ma volny cas alebo ju odprevadzam na kruzky, ktore si na zaciatku roka poctivo vybojovala - na moje a manzelovo zhrozenie az tri. Divim sa, ale krasne vsetko stiha a ma aj kopec volneho casu. Bracek Danielko - pripravkar (5,5rocny) sa popri svojej starsej sestričke vela priucil. Ved poctivo kazdy den pocuva, ked s dcerkou robime ulohy. Pocita ako druhacik a pred casom ma prekvapil, ze zacal sam citat dokonca male pismenka. Veeelmi ho to bavi. Tak nech mu to vydrzi aj v skole.
Manzel ma pri uceni zastupil presne dvakrat - dokoncil s dcerkou ulohy, ked som mala horucky. Inak to neriesi. Aktovku pre dalsi den mame pripravenu davno pred jeho prichodom z prace ;0).
Vela chuti to ucenia vsetkym detvakom a rodicom vela trpezlivosti. Tatinkovia, zapojte sa viac. 😉 .
@natasin Wow... to znie ako sen skoro každej mamičky! Gratulujem, že to tak krásne zvládaš, a že sa detičkám darí. Si šikovná manažérka! 🙂 Z Danielka bude určite šikovný prváčik! Držím palce, aby Vám to vydržalo čo najdlhšie ! A veľká poklona!
Dakujem, snazime sa ako vieme 😉 .
Krásny víkend, mamičky! Stretneme sa opäť v pondelok 🙂
Milé mamičky, v mene celého Tesco marketingového tímu Vám ďakujem za vaše otázky, príspevky a nápady počas apríla pridané do fóra Mesiac s Tesco Hravo a zdravo. Boli veľmi inšpiratívne aj kreatívne 😉 Som fakt rada, že sa vám zberateľský program Disney kartičiek tak zapáčil a má tisícky fanúšičiek.
Len pre info - kartičky do albumu môžete zbierať za každý 10 eurový nákup v predajniach Tesco ešte do konca apríla. Ak si chcete kartičky vymeniť s inými mamičkami, môžete vyskúšať niektorú z rozprávkových búrz v predajniach Tesco. Pripájam link na rozpis termínov búrz kartičiek: http://www.rozpravkovetesco.sk/karticky/
Určite ste si všimli, že v balíčku kartičiek je aj kupónik na registráciu vašej základnej školy do špeciálnej súťaže Školmánia: http://www.rozpravkovetesco.sk/skolmania/
Dve školy s najviac zaregistrovanými kódmi celkovo a s najväčším počtom kódov v prepočte na žiaka vyhrajú športový deň a výlet. Školy môžete registrovať až do 7. mája 2014.
Fórum na Modrom koníku Tesco Hravo a zdravo vrátane výmennej burzy, diskusií a Fotoblogu bude dnes večer ukončené. Všetky výhry vám pošleme najneskôr do konca apríla.
Držím Vám palce pri zbieraní kartičiek aj pri vymýšľaní zdravých a hravých receptov pre vašich najbližších. Možno vás inšpirujú niektoré recepty tipy od mamičky Mišky Králikovej: http://www.tesco.sk/hravo-a-zdravo/
Prajem Vám ešte krásne sviatky a pokojný štart do nového týždňa. Verím, že sa vám fórum Tesco Hravo a zdravo páčilo a bolo pre vás aj užitočné 🙂
Ďakujem 🙂
Maťa
Tesco
Marek je prvák a kedže som momentálne pracujuca doma,tak pre neho chodim po obede-učime sa okolo 16-tej hodiny cca 20 min,niekedy ja niekedy tatino-angličtinu sa učieva s bratmi 🙂 .Inak maju možnosť si úlohy robiť aj v školskom klube,tak keby tam ostaval dlhšie určite by sa učil tam aby mal potm už doma kľud.Vynikajúci nápad je ked ich triedna hodnotí prace čo robievaju doma mimo ulohy-precvičovanie opisu textu a diktáty-každú hodnotí pečiatkou a za päť dostane jednotku-je to jeľmi motivačné.
No a čo sa týka učenia môjho maturanta tam už som prikrátka....niekedy sa donúti.niekedy nie veľmi zaleží od počasia,radšej ide von zo psom-čo je síce tiež príprava na praktické maturity,ale keby toľko času venoval slovenčine a angličtine 🙂