Zber starých novín a výmena za toaletný papier

chudadka
19. apr 2013

Vsimla som si v meste vyvesene odkazy,ze po domoch zbieraju stare noviny a casopisy a vymienaju ich ludom za toaletny papier.Ku nam do dediny nechodia.Neviete niekto ci sa nechystaju robit takyto zber aj po dedinach?

dukokatka
19. apr 2013

aj u nas v meste chodia.Ja som si opisala cislo je tam napisane a ked budem mat ciac papiera tak pridu a zoberu mi ho.

mata1001
19. apr 2013

na obecnom urade u vas v dedine by to mali vediet...tam ti povedia najpresnejsiu odpoved... 🙂

drobcek26l
19. apr 2013

@chudadka Ja bývam neďaleko od Vás v Hatnom a u nás chodievajú tak raz do mesiaca takto vykupovať. Vždy to dopredu vyhlásia v rozhlase. A viem že to robia aj vo vedľajších dedinách a myslím že to zorganizovala obec, tak sa skús aj ty spýtať tam.

chudadka
autor
20. apr 2013

Dakujem za odpovede,skusim nieco vyzistit a mozno to aj u nas rozbehneme 🙂 Pekny den!

julenka88
21. apr 2013

u nas v Jelke sobotu zbieralo aj ja som zobrala 48kg novin a dostala som wc papiere kuchynske utierky servitky 🙂

titania1
22. apr 2013

u nas v Slovenskom Grobe to tiez byvalo, no uz asi 4 mesiace nic.....a to mam uz nachystanu plnu krabicu novin 😒

any_a_sasulik
22. apr 2013

A na východe okolo Košíc sa také niečo deje? Lebo my máme ohromne veľa papiera na výmenu....

alexandra33
23. apr 2013

aj mne doma sarapati kopec papiera, uz by som sa ho rada zbavila, kedy budu v Kosiciach 🙂

mamjka
23. apr 2013

tak to som ani nepočula nič také...waw......aj k nám by mohli zajsť....

tento_veronika
23. apr 2013

Ahojte,
na základe vašich otázok sme vám zistili viac informácii k vami vytvorenej téme.
Naša firma nakupuje zberový papier od viac ako 20 subjektov. Medzi najväčších patria Zberné suroviny, ktoré majú aj najširšie pokrytie trhu, a ďalej Romag Recycling a Marius Pedersen. Starý papier za hotové papierové hygienické produkty vymieňajú Zberné suroviny (http://www.zsza.sk/uvod.htm). Robia to aj formou spolupráce s viacerými živnostníkmi, ktorí navštevujú jednotlivé oblasti miest, kde vymieňajú zberový papier za produkty. Najčastejší spôsob informovania o čase zberu/výmeny papiera je informačný leták, ktorý vylepujú na vchody alebo brány. Rovnakým spôsobom funguje aj spoločnosť Sagi, ktorá je dominantným hráčom v oblasti (výmena novín/časopisov), (http://www.vykup-papiera.sk/kontakt.html). V súčasnosti trasu/región ovplyvniť nevieme, môžeme však dať tip, v prípade, že evidujeme z niektorej oblasti väčší záujem o výkup.
Veronika

11nika11
23. apr 2013

Babule a neviete kde v Ba by som vedela vymenit/odovzdat papier?Chodi nam neslutocne mnozstvo letakov a doma sa to len kopi.

zdenkam
23. apr 2013

tak tato otazka sa mi paci......je krasne vidiet, ze riesite kam s recy odpadom a nielen bezhlavo do smetiaka. My mame doma smetiak na recyklat - plasty, flase, plechovice a papier spolu, smetiak na ostatne smeti a smetiak na kompostovatelny odpad...t.j. zvysky od jedla atd...len ten na leto nerobime, lebo to strasne smrdi. A tiez len poznamka, nezijeme v Sr.....ale recyklacne centrum mame nedaleko a ludia, ktory nechcu platit za odvoz recyklatu tam krasne nosia po noviny a ostatne....na kazde tam je nadoba. My tam nosime akurat vyradene elektrospotrebice, ak dosluzia - nedavno mikrovlka a baterie a ziarovky a este vyradene a dosluzene oblecenie.

chudadka
autor
24. apr 2013

Tak ja som to uz vyskusala,zavolala som tomu panovi,co berie z Púchova a povedal,ze ked budem mat vacsie mnozstvo,aby som sa ozvala a ze ked bude v okoli PU nie je problem,aby si pre ten papier a noviny zbehol az ku nam domov.Super aspon upracem 🙂

margaretka888
27. apr 2013

@alexandra33
@any_a_sasulik baby vraj sa to da vymenit v KE na Magnezitarskej 16, to je pri dedine tahanovce, neboli ste to skusit? 🙂

leria
27. apr 2013

@margaretka888 to by aj mňa zaujímalo...alebo niekde v ke a blízkosti 🙂

any_a_sasulik
27. apr 2013

@margaretka888 určite ked budem mat cas sa tam pojdem kuk a dam vediet 🙂

margaretka888
27. apr 2013

@any_a_sasulik ok, bolo by super keby to tam fungovalo,by som vymetela letaky zo vsetkych bran 😀

walky
27. apr 2013

robi sa to aj niekde BA a okolie ?

samika
27. apr 2013

u nás chodili minulý rok, zbierali sme papier a vymieňali. Naďalej zbierame a len sa my to kopí doma, v práci....a nikto nechodí. 😒

staronova
28. apr 2013

Ja čo viem,chcú množstvo nad 300 kg. A to je teda velmi veľa. My sme minule viezli do zberne asi 120 kg-plny kufor. Bolo toho-cely kut garáže. Dostali sme cez 4 Eurá 😲 Neviem,čo sa viacej oplatí,ale to skladovanie je otravujúce.Už ked máme nad 10 balíkov,tak začíname byť z množstva nervózni.....

tento_veronika
29. apr 2013

Ahojte,
dnešným dňom naša kampaň „Mesiac s Tento“ na modrom koníkovi končí. Ostáva nám už iba vyhodnotiť hlavnú súťaž, rozdať darčeky 🙂 .
Chceli by sme vám poďakovať za všetky vaše príspevky, nápady, námety, podnety, lajky... Bolo nám potešením 🙂! Samozrejme, ak budete mať akékoľvek otázky, kľudne nám napíšte cez IP, odpovieme vám aj po ukončení kampane.
Veronika a Tento tím

lucinkasama
7. máj 2013

ahojte neviete kedy a ci chodia aj do prievidze?

samorost
18. máj 2013

Ahojte všetci, som rád ,že sa informujete o výmene papiera ja spolupracujem zo zbernými surovinami žilina a takýto výkup pre nich robíme na vačšine slovenska a máme najvýhodnejší výmenný pomer na slovenskom trhu. v prípade otázok ma kontaktujte na vykuppapiera@centrum.sk info získate aj na www.vykuppapiera.webnode.sk . Od 1.6 začíname aj v bratislave. Verím že sa stretneme a budete spokojný s pozdravom MM Výkup papiera

samorost
18. máj 2013

@chudadka
dobrý o aku obec sa jedna

samorost
18. máj 2013

@staronova
Ono sa to oplati šetriť viem že firma sagi chce 300 kg a tiež viem že ludia s tej fy su dosť drzí a arogantný to mi aspoň tvrdia ludia napíšte na vykuppapiera@centrum.sk a vieme sa dohodnuť s pozdravom MM výkup papiera

samorost
18. máj 2013

@margaretka888 Tam sa to vymenit neda tam mam iba sklad s tovarom V KE sa to rozbieha a postupne sa dostaneme do celych košíc treba si len všímať oznami na vchodoch pokial ich niekto nestrhne a týmto prosím všetkých nestrhajte ich je to pracne rozniesť a Ludia čo chcu vymeniť starý papier sa o čase nedozvedia a my tam prídeme a stojíme zbytočne. Zároveň sa ospravedlnujem za dočastnú nečinnosť v ke náš zamestnanec je PN Ďakujem a tešíme sa na spoluprácu s pozdravom MM výkup papiera

margaretka888
18. máj 2013

@samorost dakujem za info a zaroven Vas chcem poprosit, ak sa bude konat takyto zber aj v KE mohli by ste to oznamit aj tu na MK na stranke KOSICE, je tam dost clenov a rychlejsie sa to dostane aj do eteru ked sa do toho pustia zeny 😀

samorost
18. máj 2013

@margaretka888 samozrejme môžete to propagovať takýto výkup v ke bude v najblýžších dňoch. Prosím propagujte aj to aby nám Ludia nestrhávali letáky ďakujem MM Výkup papiera

margaretka888
18. máj 2013

@samorost ak sa nedostanem k takemu to letaku tak by bolo dobre aby ste to pre istotu napisali aj sem 🙂

samorost
18. máj 2013

@margaretka888 Ono je to tažko lebo sa nedá naplánovať presne kde a kedy budeme akurát tak lokality ako napr furča kvp atd. akurat takto lebo sami kolkokrát nevieme kde skončíme ked si nachystáme 100 oznamov tak začneme v bode a a kde skončime to uvidíme na konci roznášania ale posnažím sa to tu dať Ďakujem