Vsimla som si v meste vyvesene odkazy,ze po domoch zbieraju stare noviny a casopisy a vymienaju ich ludom za toaletny papier.Ku nam do dediny nechodia.Neviete niekto ci sa nechystaju robit takyto zber aj po dedinach?
na obecnom urade u vas v dedine by to mali vediet...tam ti povedia najpresnejsiu odpoved... 🙂
@chudadka Ja bývam neďaleko od Vás v Hatnom a u nás chodievajú tak raz do mesiaca takto vykupovať. Vždy to dopredu vyhlásia v rozhlase. A viem že to robia aj vo vedľajších dedinách a myslím že to zorganizovala obec, tak sa skús aj ty spýtať tam.
Dakujem za odpovede,skusim nieco vyzistit a mozno to aj u nas rozbehneme 🙂 Pekny den!
u nas v Jelke sobotu zbieralo aj ja som zobrala 48kg novin a dostala som wc papiere kuchynske utierky servitky 🙂
u nas v Slovenskom Grobe to tiez byvalo, no uz asi 4 mesiace nic.....a to mam uz nachystanu plnu krabicu novin 😒
A na východe okolo Košíc sa také niečo deje? Lebo my máme ohromne veľa papiera na výmenu....
aj mne doma sarapati kopec papiera, uz by som sa ho rada zbavila, kedy budu v Kosiciach 🙂
tak to som ani nepočula nič také...waw......aj k nám by mohli zajsť....
Ahojte,
na základe vašich otázok sme vám zistili viac informácii k vami vytvorenej téme.
Naša firma nakupuje zberový papier od viac ako 20 subjektov. Medzi najväčších patria Zberné suroviny, ktoré majú aj najširšie pokrytie trhu, a ďalej Romag Recycling a Marius Pedersen. Starý papier za hotové papierové hygienické produkty vymieňajú Zberné suroviny (http://www.zsza.sk/uvod.htm). Robia to aj formou spolupráce s viacerými živnostníkmi, ktorí navštevujú jednotlivé oblasti miest, kde vymieňajú zberový papier za produkty. Najčastejší spôsob informovania o čase zberu/výmeny papiera je informačný leták, ktorý vylepujú na vchody alebo brány. Rovnakým spôsobom funguje aj spoločnosť Sagi, ktorá je dominantným hráčom v oblasti (výmena novín/časopisov), (http://www.vykup-papiera.sk/kontakt.html). V súčasnosti trasu/región ovplyvniť nevieme, môžeme však dať tip, v prípade, že evidujeme z niektorej oblasti väčší záujem o výkup.
Veronika
Babule a neviete kde v Ba by som vedela vymenit/odovzdat papier?Chodi nam neslutocne mnozstvo letakov a doma sa to len kopi.
tak tato otazka sa mi paci......je krasne vidiet, ze riesite kam s recy odpadom a nielen bezhlavo do smetiaka. My mame doma smetiak na recyklat - plasty, flase, plechovice a papier spolu, smetiak na ostatne smeti a smetiak na kompostovatelny odpad...t.j. zvysky od jedla atd...len ten na leto nerobime, lebo to strasne smrdi. A tiez len poznamka, nezijeme v Sr.....ale recyklacne centrum mame nedaleko a ludia, ktory nechcu platit za odvoz recyklatu tam krasne nosia po noviny a ostatne....na kazde tam je nadoba. My tam nosime akurat vyradene elektrospotrebice, ak dosluzia - nedavno mikrovlka a baterie a ziarovky a este vyradene a dosluzene oblecenie.
Tak ja som to uz vyskusala,zavolala som tomu panovi,co berie z Púchova a povedal,ze ked budem mat vacsie mnozstvo,aby som sa ozvala a ze ked bude v okoli PU nie je problem,aby si pre ten papier a noviny zbehol az ku nam domov.Super aspon upracem 🙂
@alexandra33
@any_a_sasulik baby vraj sa to da vymenit v KE na Magnezitarskej 16, to je pri dedine tahanovce, neboli ste to skusit? 🙂
@margaretka888 to by aj mňa zaujímalo...alebo niekde v ke a blízkosti 🙂
@margaretka888 určite ked budem mat cas sa tam pojdem kuk a dam vediet 🙂
@any_a_sasulik ok, bolo by super keby to tam fungovalo,by som vymetela letaky zo vsetkych bran 😀
robi sa to aj niekde BA a okolie ?
u nás chodili minulý rok, zbierali sme papier a vymieňali. Naďalej zbierame a len sa my to kopí doma, v práci....a nikto nechodí. 😒
Ja čo viem,chcú množstvo nad 300 kg. A to je teda velmi veľa. My sme minule viezli do zberne asi 120 kg-plny kufor. Bolo toho-cely kut garáže. Dostali sme cez 4 Eurá 😲 Neviem,čo sa viacej oplatí,ale to skladovanie je otravujúce.Už ked máme nad 10 balíkov,tak začíname byť z množstva nervózni.....
Ahojte,
dnešným dňom naša kampaň „Mesiac s Tento“ na modrom koníkovi končí. Ostáva nám už iba vyhodnotiť hlavnú súťaž, rozdať darčeky 🙂 .
Chceli by sme vám poďakovať za všetky vaše príspevky, nápady, námety, podnety, lajky... Bolo nám potešením 🙂! Samozrejme, ak budete mať akékoľvek otázky, kľudne nám napíšte cez IP, odpovieme vám aj po ukončení kampane.
Veronika a Tento tím
ahojte neviete kedy a ci chodia aj do prievidze?
Ahojte všetci, som rád ,že sa informujete o výmene papiera ja spolupracujem zo zbernými surovinami žilina a takýto výkup pre nich robíme na vačšine slovenska a máme najvýhodnejší výmenný pomer na slovenskom trhu. v prípade otázok ma kontaktujte na vykuppapiera@centrum.sk info získate aj na www.vykuppapiera.webnode.sk . Od 1.6 začíname aj v bratislave. Verím že sa stretneme a budete spokojný s pozdravom MM Výkup papiera
@staronova
Ono sa to oplati šetriť viem že firma sagi chce 300 kg a tiež viem že ludia s tej fy su dosť drzí a arogantný to mi aspoň tvrdia ludia napíšte na vykuppapiera@centrum.sk a vieme sa dohodnuť s pozdravom MM výkup papiera
@margaretka888 Tam sa to vymenit neda tam mam iba sklad s tovarom V KE sa to rozbieha a postupne sa dostaneme do celych košíc treba si len všímať oznami na vchodoch pokial ich niekto nestrhne a týmto prosím všetkých nestrhajte ich je to pracne rozniesť a Ludia čo chcu vymeniť starý papier sa o čase nedozvedia a my tam prídeme a stojíme zbytočne. Zároveň sa ospravedlnujem za dočastnú nečinnosť v ke náš zamestnanec je PN Ďakujem a tešíme sa na spoluprácu s pozdravom MM výkup papiera
@samorost dakujem za info a zaroven Vas chcem poprosit, ak sa bude konat takyto zber aj v KE mohli by ste to oznamit aj tu na MK na stranke KOSICE, je tam dost clenov a rychlejsie sa to dostane aj do eteru ked sa do toho pustia zeny 😀
@margaretka888 samozrejme môžete to propagovať takýto výkup v ke bude v najblýžších dňoch. Prosím propagujte aj to aby nám Ludia nestrhávali letáky ďakujem MM Výkup papiera
@samorost ak sa nedostanem k takemu to letaku tak by bolo dobre aby ste to pre istotu napisali aj sem 🙂
@margaretka888 Ono je to tažko lebo sa nedá naplánovať presne kde a kedy budeme akurát tak lokality ako napr furča kvp atd. akurat takto lebo sami kolkokrát nevieme kde skončíme ked si nachystáme 100 oznamov tak začneme v bode a a kde skončime to uvidíme na konci roznášania ale posnažím sa to tu dať Ďakujem
aj u nas v meste chodia.Ja som si opisala cislo je tam napisane a ked budem mat ciac papiera tak pridu a zoberu mi ho.