Poznáte to: do práčky vložíte 5 párov ponožiek, teda 10 kusov. Keď ponožky po vypratí vyberáte z práčky, je ich len 9. Jedna ponožka takmer pri každom praní zmizne. Ako to riešite? Ponožky proste dokúpite, spárujete s nepárnou ponožkou od minula, nosíte rôzne ponožky alebo ich periete so štipcami alebo v sáčku na pranie?
@samsung_silvia tak toto naozaj nepoznám, hoci sa v našej rodine stane, že synátor má ponožky každú inú, ale má to inú príčinu - určite to nie je práčkou 😅
@samsung_silvia toto sa mi fakt stava, dam 10ks ponoziek a vyberiem len 9ks, uz som hladala aj mino pracky, ze som to nahodou zle hodila do bubna ale nie,nikde nie su . naz ked rozoberieme pracku mozno tam najdeme zvysne ponozky. .....
zahadne mi este v kuchyni miznu nadobky. nikde ich nemame, a deti sa s nimi nehraju .mame asi doma nejakeho ducha. ,ktoremu sa pacia nase ponozky a nadobky. 😀 😀
jasna vec..aj nam sa to stava pravidelne..potom uz neviem, ci som ich tam ozaj dala vsetky tie ponozky, ci este niekde v kosi neostali...no ale ja teda nechavam tie samostatne ponozky bokom a cakam na dalsie prania, ci sa nenajde par..ked je par rovnakych tak po case sa strati aj z ineho paru dalsia a tak ostane jeden par..pripadne sa niekedy ine prederavia, tak tu vyhodim a doparujem s tou co ostala..ak sa tam uz ale susia dlho a proste dvojicka sa nenajde, tak vyhodim...
🙂 no ja som mala kolegynu, ktora zufalo opisovala, ze skusila tie ponozky prat raz v lavori a cuduj sa svete ani tak ich nesparovala🙂
Mne ich nezerie pracka, ale ja som ich tam naozaj nedala 10, alebo ta chybajuca je zamotana v rifliach (ja periem rifle s ponozkami).
Riesenie prveho problemu: ponozky zbierame do osobitneho kyblika, vlastne je to maly smetny kos z Ikey. Proste pri vyzliekani ponozky neputuju do vseobecneho kosa na pradlo, ale do ponozkoveho. Je to sila zvyku a zvykli sme si rychlo.
Problem druhy - ponoziek vyslo z pracky neparny pocet - riesim tak, ze vsetky nohavice este raz skontrolujem a vytrasiem.
Pripadne jednotlive, osamotene ponozky odkladam extra (take vznikaju, ked najdem jednu deravu a odlozim ju nabok na zosivanie) a potom ich parim. Teda, ked konecne zase pozasivam kopec ponoziek, mam aj kopec druhych ponoziek a hladam im pary.
Inak mam dojem, ze niektore ponozky sa viac speru a natiahnu ako ine a potom mam dojem, ze nemaju paru...
Jeden kamos si raz z tych osamotelych ponoziek spravil ozdobu izby: na kus dreva ich pribil ako polovnicke trofeje a zavesil 😀 A dokupil si nove ponozky 😀
u nas asi byva ponozkovy skriatok, ktory sa tymi ponozkami zivi, lebo ja tie ponozky odkladam bokom a casto ani po mesiacoch sa niektorym par nenajde...
@samsung_silvia pranie ponožiek je moja nočná mora 😀 Moja kamoška ma naučila, že prať ponožku treba dovtedy, kým si nenájde partnera 😀 😀 😀 . Takže ja ich po vysuším, (majú špeciálne miesto), potom zase periem a ak si nenájdu partnerov do 2 týždňov, tak vyhadzujem 😎 😎 😎
po dvoch tyzdnoch? to by sme uz asi chodili bosi 😝
treba si kupit vrecko na pranie a nic vam nebude miznut 😝
skvelá téma. Môj muž nechcel veriť, keď som mu povedala, že ponožku ako "obeť" za opratie zožral pračkový Bôžik 😀 😀 záhada sa ale vyriešila. Totižto, pri odstreďovaní sa ponožka nalepila na bubon na strane, kam nedovidím. Pri vykladaní z pračky chýbala. Pri nasledujúcom praní (ostala v pračke) sa zahádzala ďalším prádlom a pri vyberaní prádla som teda znovu objavila nepárny počet, pretože som vybrala aj opratú ponožku z predchádzajúcej dávky. No a niekedy sa aj stane, že v koši na prádlo ostane ponožka celkom na dne, takže pár sa do pračky nedostane. 😝
prax ukázala, že v každej domácnosti sa vyskytuje minimálne jedna "čierna diera", v zásade mizne to na čo sa najviac zameriate resp. to aktuálne potrebujete.. u nás doma máme viacero čiernych dier, jedna býva v práčke, druhá je v kredenci, tretia v skrini.. ale kým nezhltne niektorého z nás obyvateľov tak neriešim 😀 😀
u nás ide pračka na ponožky a umývačka na čajové lyžičky...... nestíham dokupovať 😀
@katkakovac cajove lyzicky miznu v odpadkovom kosi.... x-krat som vyhodila s teglikom od jogurtu... a vela krat mi to hned doslo a vytahovala som lyzicku z kosa... no moj maly ich tam potom sam iniciaticne hadzal, kedze podla jeho logiky tam patrili 😝
inak mal aj odbobie ze akykolvek kus oblecenia co nasiel strcil hned do kosa so spinavym pradlom... takze par ponoziek sa naslo po dalsom prani 😎
My mame doma take carovne vrecusko, kde spinkaju vsetky neparove ponozticky, ktore ostanu po prani a ked sa pri dalsom prani objavi dalsi nepar, tak najskor tomu neparu skusame najst "polovicku" v tych neparovych, alebo ho prihodime k rodinke vo ponozkovom vrecusku, aby mu nebolo smutno...strasna zabava s drobcami, obcas si pri tom zahrame aj ponozkove divadielko, ako sa dalsie ponozky tesia na noveho smutneho clena 😀 Ale s tymi lyzickami to ma tiez nieco do seba🙂
Inak zvykla som ponozky pravat v pracom vrecku, ale raz sa pralo s pradlom prazdne a odvtedy ho niet 😀
Jaaaaj, tak to sa aj nam stava, ja mam aj teraz na susiaku asi 5 neparnych detskych ponoziek, ktore sa tam "susia" uz par tyzdnov. Mozno to bude aj tym, ze s vykladanim pradla mi pomaha moj maly, ktory sa s nim hra, kym ho vyvesiam 🙂 A niektore asi zostanu aj v kosi na pradlo, takze obcas sa stastne najde aj par 😉
Ale ozajstneho ponozkozruta ma moja svokra, minule jej pracka naozaj zozrala maleho ponozky, tyzden ich hladali a nakoniec rozmontovali pracku, dokonca dvakrat a fakt tam boli! Medzi bubnom a prackou 🙂
Hehe a este sa mi stava, ze tie neparne odlozim do skrine a zabudnem na nich a potom, ked sa k nim najde par, tak si myslim, ze zase neparne a svietia tam na susiaku tyzden 😀
@katkakovac presne aj u nas je tento tovar večne nedpstatkovy. Ponožky a male lyžičky. Stale dokupujeme jedno aj druhe a vždy je nedostatok.
joj ,ked som bývala u mamy s bratmi vravela som si že je to nedbanlivosťou chalanov, že to tam hádžu ako chcú, ale teraz bývam sama s mm a malinkou a ponožky miznú ešte rýchlejšie🙂 lyžičky detto a u nás aj nožničky malé aj veľké🙂
joj ,ked som bývala u mamy s bratmi vravela som si že je to nedbanlivosťou chalanov, že to tam hádžu ako chcú, ale teraz bývam sama s mm a malinkou a ponožky miznú ešte rýchlejšie🙂 lyžičky detto a u nás aj nožničky malé aj veľké🙂S ponožkami to riešim tak že ich odkladám do košíka a raz za čas nakuknem či sa niečo objavilo a spárovalo
no ja neviem baby, ale mne este nikdy ziadnqa ponozka nezmizla. ponozky sa vyperu, vzdy mam vsetky a ked su suche, poparujem ich, poskladam a odlozim. fakt sa mi este ziadna ponozka nestratila a to byvame sami 3 roky.
detske ponozky zasadne periem v pracom vrecku, lebo aj ked sa u nas (klopklopklop) ponozky v poslednych rokoch takmer nestracaju, tieto pidi detske pri prani skoro vzdy ostavaju medzi dvierkami a bubnom a potom ich vytahujem mokre, plne pracieho prasku 😝
a lyzickozruta tiez nastastie nemame, ale moja svokra ma aktivneho aj za nas 😀
vyhlasila som vojnu nasmu ponozkorutovi, kupila som dnes pracie vrecko... som zvedava ci ho porazim 😀
Toto sa mi nestalo za cely cas co periem 😉
Vrele odporucam Pon-Pon parovac ponoziek pred pranim ich tam navleciete cele hodite oprat a tak aj vyberiete..mnam.ziadne parovani brrrr..
alebo tento párovač ponožiek ...jednoducha prakticvka vecicka
http://www.ponozkaren.sk/Parovac-ponoziek-1-bal...
Nevedela som ze to zerie pracka 😀 😀 😀 Ja tie ponozky bez paru chvilku odkladam ci sa nenajde druha a potom vyhadzujem.