Máte niektorý druh (nie značku) pracieho prostriedku obľúbený až tak, že zaň dáte ruku do ohňa, alebo to striedate podľa potreby a nálady? Meníte typ prostriedku na pranie v závislosti od druhu bielizne alebo ich striedate sezónne? Alebo stále jeden na všetko? Skúsili ste už alternatívne pracie prostriedky: pracie gule, orechy, sliz?
@samsung_silvia tekuty Silvi 🙂 vzdy len tekuty, pripadne pracie orechy vo vrecusku (to nie je znacka 😀 )
ja som skusila mydlove sliziky a tiez max nespokojnost. pradlo bolo strasne oslizle a to som dala na pracke najdlhsi program, teplotu 60 stupnov....odvtedy som to pradlo prala este dva krat a stale je este trosku zasle a divne. skoda ze to bola taka zla skusenost. tak som sa vratila k prasku, gelu a kapsulam, ktore striedam podla typu pradla a teploty.
Akurát som dala prať s pracou guľou. Dostala som od maminy/ ja by som si to nikdy nekúpila - podľa mňa somarina/ 😉 Tak som zvedavá. 😉
Dash actilift - tekuty
Na biele pradlo praskový prášok a na farebné tekutý, lebo práškový zanehaval biele stopy. Mám aj praciu gulu, podla mna somarina, vyhodené peniaze.
na biele prášok na biele prádlo, na ostatné pracie gély..
Ja pouzivam prasok 🙂 Skusala som na cierne pradlo a na farebne gel, ale nikdy mi tak nevypral ako prasok. Alternativne veci ako mydlove slizy, orechy ci praciu gulu som ani neskusala. Videla som ako pracia gula dokazala kamoske znicit pradlo 😒
Z testovania pracich prostreidkov vraj vyplynulo, ze ziadny tekuty praci prostriedok nevyperie tak dobre ako prasok 🤐 . Gel je vsak setrnejsi k farbam. Na tmave pradlo pouzivam zvycajne gel, na biele, farebne, prasok.
Ja podobne ako ostatné, na biele prášok a na farebné a ostatné prádlo používam gély. Prádlo je po nich mäkšie ako po prášku. Ale na biele sa mi neosvedčil žiadny gél, tak preto som pri prášku ostala.
na biele pouzivame prasok a na farebne gelove vankusiky 🙂 lebo rada prelievam a cenovo tie vankusiky su tym padom cenovo vyhodnejsie
na biele pradlo overeny prasok na farebne tekuty +na cierne zvlast tekuty nemenim ani podla rocneho obdobia ci ceny jedine co obmienam je avivaz samozrejme na 3druhy pradla 3avivaze proste sa mi tie vone tak k tym veciam pasuju 🤐 😵
pouzivame len pracie gely, na vsetko
Magnetické pracie gule na farebne, na biele praci gel. Avivaz vobec nepouzivam.
Pracia gule u nás nič neoprali,ja používam pracie gély
pouzivam jeden a ten isty praci prasok, podla mna najkvalitnejsi a aj najdrahsi, aj avivaz tu istu, obidve vhodne pre deti, ale perem v tom aj nam. teraz mam kupeny gel, tak ked sa mi minie prasok, vyskusam. tie novinky som neskusala, ale ani nebudem, lebo som s tymto praskom spokojna.
len gelovy tekuty praci prasok, uplne jedno aky,otec nosi z rakuska dixan, persil, alebo este nejaky detsky......skusala som rozne znacky praskou a rozdiel ziadny....takisto avivaz som roky pouzivala kvalitnu a drajhu a potom som prisla na to, za obycajna najlacnejsia urobi taku istu sluzbu...na niaktore veci musi clovek vyzriet🙂
gel a gelove poduštičky na vsetko
ja pouzivam len gely...ale na pranie bieleho pri vysokych teplotach mam prasok...(Lidlove) 🙂
ked som bola tehotna,priiiiiserne mi vadili vone a zo zufalstva som varila mydlo s krystalickou sodou a to bol otras...
@samsung_silvia pri detskom oblecku používam ich prasok, na postelnu bielizeň gel, na uterky normálny prasok, a pri našom oblecku normálny gel...
gél a na biele prádlo Omo ale rozmyslam nad niečim inam ako ariel a persil len sa neviem rozhodnut co skusit 😀
skúšam všetko možné, som zvedavá, ako čo perie, a občas ma dostanú akcie 😉
momentálne Dreft Sensitive - krásne jemne vonia aj bez aviváže, z gélov používam aj Lovelu Color.
nedávno som mala Persil - tablety na bielu bielizeň, teraz zase Ariel - gélové vankúšiky na farebnú
a od mamy som dostala Lanzu - tiež vankúšiky na bielu 🙂 práve včera sa mi tie Ariel vankúšiky nejako zle rozpustili a posteľné obliečky, čo som prala, sú od kúskov toho "obalu" 😒
fľaky a silné znečistenie potriem tekutým žlčovým mydlom z DM, čisto biele veci sem-tam preperiem v Save na pranie, hlavne priateľove biele trička do posilky 😉
aviváž podľa nálady, hoci, viem, že by sa nemala... zbytočná chémia.
guľu na pranie som skúšala, ale nepresvedčila ma.
pouzivam ekologicke tekute, jeden cas som prala aj v slize, ale sa mi ho nechce vyrabat 😅 😝 Inak v slize by som prala aj teraz hlavne uteraky, postelne pradlo a pod., povodne som ho pouzivala hlavne na plienky.
Ked su nejake flaky, tak pred pranim vyperiem zlcovym mydlom, do bieleho davam perkarbonat.
Avivaz nepouzivam, placham v octe.
Ahojte!Ja používam na všetko gél color,teraz už aj na biele aj na farebné. 😉
malej perieme v lovele ta je super alebo dreft senitiv a my najcasteise ariel
rozdiel medzi gélom a práškom je v tom že do gélov nedávajú bielidlá ale len optické rozjasňovače 😉 Čo je síce šetrnejšie k farbám ale zase logicke tak dobre nevybieli. Ja používam len gély ale na dávam na biele len tie čo sú na to určené + ak to chcem fakt vybieliť tak pridávam taký ten eko prášok na bielenie.
ja väcsinou tekute a bez avivaze. avivaz nici pradlo, zmyva farby, veci osediveju... bez avivaze maju dlhsiu zivotnost a krajsie farby... 😉
gelove, mam len dobre skusenosti 😉
používam iba gély a prala som na 30 stupnoch. Vzdy vsetko krasne vyprate. Ale potom mi zacala smrdiet pracka hnilobou. Volala som opravara - ten mi povedal, ze je to preto, ze gel sa usadza a ta nizka teplota ho dobre nerozpusti. Zobral 30 eur a nic neurobil. Na nete som nasla "recept na hnilobu pracky". Pustila som pracku na 95 stupnov s krystalickou sodou, potom este raz to iste ale s octom. Smrad zmizol a ja odvtedy periem vzdy aspon na 40-tke..
do akeho veku drobca pouzivate specialne prasky pre deti... ak vobec?
praciu ekogulu a max nespokojnost.........tak som sa vratila k prasku, podla potreby pouzivam aj gel 🙂