Mal by vedieť každý tancovať?

petermodrovsky
20. aug 2012

Myslíte si, že tanec má byť prirodzenou súčasťou našej spoločenskej výbavy? V čom vidíte výhodu ak niekto vie tancovať?

sisaha
20. aug 2012

@petermodrovsky 😀 😀 dobrá téma.. Tanec by mohol byť prirodzenou súčasťou našej spoločenskej výbavy, ale čo s takými, ktorí sú drevá od prírody? 😀

amadora
20. aug 2012

@petermodrovsky nepovedala by som "má" ale "mal by". myslím si že každý človek by mal vedieť aspoň základné kroky nejakých spoločenských tancov vrámci určitého spoločenského správania sa. a ak sa niekto vie hýbať a má talent na tanec je to v živote určite výhoda, keď nič iné tak opačné pohlavie si niekde na zábave skôr všimne "parketového leva" ako drevo sediace v kúte 😀

nanulik
21. aug 2012

no každému ale nebolo dopriané takéhoto talentu. U nás to vyzerá tak ale že budeme mať tanečníka. Už teraz žasnem nad kreáciami nášho krpca... kto vie kam to dotiahne 😀

moncicatko19
21. aug 2012

no kazdy vie tancovat ale po svojom...... 🙂 🙂 ja viem len na ludove ale moderne to nieje moja parketa ale ked treba tak sa nejako natrasam 😀 😀 😀

niky7287
21. aug 2012

urcite je to nieco krasne ja moje deti vediem k tancu od mala

petermodrovsky
autor
21. aug 2012

@amadora 🙂

vvia
21. aug 2012

Jasnačka, že mal, je to najlepši spôsob zábavy a trávenia voľného času. Škoda, že teraz s bruškom to nejde, ale snáď o pár mesiacov sa s manželom pridáme, ak bude čas 😀

monika2712
21. aug 2012

Ahoj Peto, ja som za mlada tancovala spolocenske tance, akurat ze v nasej skole bol tazky nedostatok chlapcov, a tak som to po 4 rokoch zavesila na klinec, dodnes mi ale tanec velmi chyba. Bohuzial moj manzel je tanecne drevo a som rada ze zvladol aspon prvy manzelsky tanec a par povinnych skladieb s mamickami atd. Ak niekto vie tancovat (a staci zvladnut par krokov) je to obrovska vyhoda hlavne na spolocenskych akciach typu svadby, plesy atd. Po vacsine je problem u chlapov, a ked sme na nejakej akcii, tak ja cely vecer presedim pri muzovi, lebo nemam s kym na parket ☹ Takze bolo by fajn, keby kazdy ovladal aspon zakladne kroky tych najpopularnejsich tancov, ale zas ani to nie je zaruka, ze to clovek aj vyuzije, lebo su ludia ktori sa jednoducho hambia alebo ich tanec proste nebavi, a tam uz potom nepomoze nic 😀 (niektorym pomoze par poharikov 😀 )

tina1982
21. aug 2012

Myslím ze kazdy vie tancovat,ale po svojom,a ja som kedysi bez tanca ani nezila,ved to bolo to jediné,co ma ukludnilo ked som mala z niecím aj problém.Ale teraz to uz málicko prezentujem,kedze moj manzel moc do tanca nieje,a ja si aspon s detmi doma v obyvacke zatrsám,a pritom sa aj poriadne vybláznime.Tanec je moc fajn,a chcem aby to vedeli aj moje deti.

petermodrovsky
autor
21. aug 2012

@vvia gratulujem, mozno sa uvidime vo stvorici a zatancujeme si.

strociatka
21. aug 2012

@petermodrovsky ja som uz na tanec asi stara, alebo drevo, ale nechcela by som, aby mali tento "mindrak" aj moje deti a tak som starsiu v skolke prihlasila na tanec. Neviem ako to riesite Vy p. Modrovsky, ale moje dieta z tanecnej zo skolky nosila domov poznamky typu: nespolupracuje, nezapaja sa, vyvadza, blazni sa... az nakoniec moje dieta vyhlasilo, ze na tanecnu chodit nechce 😠 co ma strasne moc mrzi, lebo tam isla s nesmiernym zapalom. Neviem co robit, poradte prosim.

usmiata4
21. aug 2012

Podľa mňa každý má v sebe nejaké tie pohybové zdatnosti, len málokto ich prejaví verejne a navonok (hlavne kvôli ostychu) čo je podľa ma veľká chyba, pretože tanec je krásnym prejavom radosti a umenia 🙂
...a ak niekto nevie tancovať, mal by sa to určite naučiť, aspoň základné kroky,tak šup-šup 😀

modrofuzik11
21. aug 2012

na brusnych tancoch som sa naucila, ze kazdy sa moze naucit tancovat. niekomu to trva dlhsie, niekomu kratsie. ked to trvalo zenam dlhsie, vedeli sme, ze maju v hlave iste bloky 🙂 . ked vsak boli vytrvale, prekonali to a tancovali s nami tie krasne ladne tance.

petermodrovsky
autor
21. aug 2012

@strociatka deti su casto hyperaktivne, ale poznamky urcite nedavam, snazim sa ich zaujat hrou alebo sutazou, niekedy staci pochvalit

strociatka
21. aug 2012

@petermodrovsky tiez som toho nazoru, ze poznamky detom a v SKOLKE davat je priam precedens, ale tiez beriem, ze mat v triede hyperaktivne deti nie je med lizat, je ich vsak coraz viac... Da sa ich vobec nieco naucit, ked maju problemy s pozornostou? Mate s tym skusenost?

petermodrovsky
autor
21. aug 2012

@strociatka mam skusenost s malimi detimi, a je na trenerovi aby uputal ich pozornost,aj ked je to vela krat narocne, ale da sa to 🙂

nanulik
21. aug 2012

@petermodrovsky a kedy je dobré s deťmi začať navštevovať nejaké tanečné kurzy? lebo vidím na malom že ho to baví

https://www.youtube.com/watch?v=tofz8XTVMbo

video je staré asi rok, teraz už dokáže viac....

marcelatje
21. aug 2012

Tancovať by určite každý vedieť mal, len škoda že nie každému je to dáno 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 odkedy si pamätám každú nedeľu pri prvých tónoch relácie Repete moja mama "vyklidila" obývačku a už sme sa tam s ňou a so sestrou natriasali pri božských tónoch piesní Olda Hlaváčka či Zory Kolínskej 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 teda neviem či to bol dobrý základ, ale aspoň počujem rytmus um ta ta um ta ta 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 Ja inak tanec zbožňujem aj keď neviem či to viem 😕 ale môj partner každopádne tancovať nevie a nikdy vedieť nebude - proste beznádejný prípad ☹
Myslím, že s tancom je to ako so spevom, buď to vieš (teda máš na to predpoklady), alebo nevieš 😀

liave
21. aug 2012

@petermodrovsky kedysi som "profesionalne " tancovala hip-hop a street style 🙂 no nie su mi cudzie ani ine styli a dokonca som nejaky cas chodila na free salsa nights 🙂 tanec jeuuuzasny sposob komunikacie medzi ludmi 🙂 pohybom sa da vyjadrit uplne vsetkobez ohladu na styl...balet ,hip-hop,spolocensky ci ludovky 🙂 🙂 naujzastnejsia vec na svete ...aj my si doma s detmi terz tancujeme stale...ci uz nam spievaju podhradska a canagy alebo ina hudba...tanec je velmi dolezity ako pre telo tak i dusu 🙂 a siiiilno verim ze ani nasim detom nebude cudzi ...

liave
21. aug 2012

@marcelatje moj drahy tiez teda parkety nepotrha 🙂 ale som ho vzala na tajnasa na salsu a vcelku si to uzil aj mu to islo 🙂 a dokonca vten vecer bola aj chacha free hodinka tak aj to sme sa ucili a isla mu lepsie ako mne 😀 😀 😀 😀 tak skus nieco vymysliet mozno budes prekvapena akeho mas doma "tigra" 🙂

amadora
21. aug 2012

@monika2712 u nás je to tiež tak. tiež som tancovala na základnej škole spoločenské tance a hrozne ma to bavilo, dodnes rada tancujem. ale manžel ako sa videl na videu zo svadby odmieta tancovať 😒 žiaľ aj prvý manželský tanec sme mali v zmysle húpanie sa podľa toho ako vietor zafúka 😅 😀

petermodrovsky
autor
21. aug 2012

je mi tu s vami super, idem nieco povybavovat a vecer pridem.majte super den 🙂

vianocnystromcek
21. aug 2012

nie nemyslim si zeby to mal vediet kazdy 🙂 kazdeho bavi nieco a kazdy ma nadanie na nieco ine.
nevidim v tom zmysel sa nieco ucit co niekoho nebavi. niekoho bavi hrat na hudobnych nastrojoch a niekoho bavi tanec - obe maju spolocne jedno: hudbu 🙂

vyhoda je v tom ze ak sa ide na svadby a ine oslavy, kde sa tancuje, ze clovek sa nemusi sam za seba hambit ze nevie ani jednoduchy valcik, salsu, tango atd. ale takym ludom to moze byt jedno - proste netancuju a hotovo 🙂 drviva vacsina z nich sa skor ale hambi - aspon moja skusenost 😉

monyhr
21. aug 2012

podľa mňa, by mal každý vedieť tancovať, nehovorím, že súťažne, ale aj drevo sa časom naučí tancovať, čo viem zo skúseností, pár som ich už naučila aspoň valčík, 😀 polku, 😀 čardášik, 😀 a hovorili, že v živote sa nenaučia tancovať, a je to super ako sa tešia, keď im to zrazu ide....tanec je moja láska, tancujem pre radosť a super sa pri ňom odreagujem, a zvláda to aj môj partner.....myslím, že všetko je o chcení a ak si niekto povie neviem to a nebudem sa to učiť, tak sa to ani nenaučí 😀 😉 🙂

marcelatje
21. aug 2012

@liave Ďakujem za povzbudenie, ale toto môže povedať len niekto kto ho ešte nevidel 😀 😀 😀 😀 😀 jemu nepomôže už ani svätená voda 😀

liave
21. aug 2012

@petermodrovsky zajtra titulka v novinach :modrovsky zavisli na konikovy 😀 😀 😀 😀

janica566
21. aug 2012

Každý na to vlohy nemá.Cení sa snaha 😀

macinkamm
21. aug 2012

každý by to mal aspoň skúsiť len tak kôli sebe a tomu pocitu aj keď mu to nejde je to super terapia 😀 😝 😉

monika15
21. aug 2012

@petermodrovsky
jooooooooooooj urcite ano 🙂))))
podte nam zatancovat do kanady 🙂)))

dadka13
21. aug 2012

Aj ja veľmi rada tancujem - nie žeby mi to šlo ale aspoň sa snažím 🙂 🙂 🙂 Môj manžel tancuje v pohode - ale akonáhle ideme na nejakú akciu - v našom prípade svadbu a ja tak do neho dobiedzam nech doma trenujeme - to sa mu nechce - no a potom viac menej celu svadbu presedim. ( žeby to bolo tým, že som za celý svoj 30 ročný život bola asi 2-krát na diskotéke a nepochytila žiaden rytmus??? ) 😵 😵 😵