Čo robíte, keď vaše dieťa kašle?

Čo robíte keď vaše dieťa kašle? Viete čo je obranná funkcia kašla? Viete, že 90% kašla je produktívny kašel?

demografka
7. nov 2011

pekny den, zalezi od druhu kasla, ale zo skusenosti hned ako mala kasle tak okrem sinupretu na hlieny davame aj kvapky do nosa, nech jej nezateka zbytocne vzadu... sirup na kasel ci iny liek (najradsej solmucol) davame iba ak nevie vykasliavat...

olifcek
7. nov 2011

co na suchy kasel? Neviem, ci dnes stihneme lekarku a Oliv fakt desne kasle. Nie casto, ale ked uz, tak riadne.

zuzana1710
7. nov 2011

my sme mali iba raz taky hnusny chrchlavy kasel..tyzden som nerobila s tym nic a potom som isla k dr a dala nam nejake lieky..teraz som si vsimla,ze robi poslednu dobu take ...ja ani neviem ako to nazvat..ked vas nieco v krku srkiabe,alebo mate hlieny,tak si len tak odchrchlete v hrdle..toto robi moja mala neustale..co to moze byt??

anjelicek26
7. nov 2011

Neviem, co clovek definuje ako produktivny kasel, ale akekolvek kaslanie ja povazujem za chorobu a nic "produktivneho" za tym nevidim.

kaja73
7. nov 2011

@anjelicek26 Produktivny kasel sa hovori,ked dieta nieco aj vykasle-ciže sa produkuje hlien.
Neproduktivny kasel je kasel suchy bez vykaslania hlienu-neprodukuje sa hlien .
Podla toho sa potom podavaju bud antitusika-lieky proti kaslu-tlmi sa nimi kaslaci reflex,alebo expektorancia--lieky na podporu vykasliavania hlienu-aby bol kvapalnejsi a lahsie siel von z pluc-netlmi sa pritom kasel.
Anituska sa nemožu podat ak sa tvori hlien-zadržiaval by sa v plucach.

eeerika.h
7. nov 2011

-ak dieťa kašle a nie je to dlho či veľmi intenzívne, idem do lekárne a tam veľmi dobre lekárnička vždy poradí podľa druhu kašľa. 😉
- mimo sirupu dávam bylinkový čajík na priedušky s medom. Za lyžičku medu aj zjesť /od 3r./
-dobrý je aj cibuľový čaj s medom
-staršia dcéra, keď bola malá pomáhalo teplé mlieko s lyžičkou masti alebo masla osladené cukrom /niekomu je to nepríjemné ale pomáha to/
-po týždni ak neprechádza idem k lekárke /väčšinou dá antibiotiká/
😢

eeerika.h
7. nov 2011

@mucosolvan_junior
- to že dieťa kašle - vykašliava je samozrejme dobre, inak by sa zadusilo s hlienmi, no suchý kašeľ podľa mňa nie je produktívny, zvyčajne je tam dáky bacil. treba ho tlmiť, lebo by sa nám dieťa nevedelo nadýchnuť pri intenzívnom kašlaní a tiež sa udusiť.
- každopádne treba liečiť príčinu a tou sú buď hlieny, alebo nepríjemný šteklivý pocit - suchosť, ktoré dráždia v krku

kaja73
7. nov 2011

U nas je prva volba-vysoke davky C vitaminu,koloidne striebro,ožarovanie lampou biostimul a homeopatia-ale nie komercna-viackomponentna-,ale presen podla druhu kasla-mame doma v zasobe- a treba ju dat okamžite po prvych naznakoch-inak zabera len slabo,alebo vobec.
Ja uživam aj cibulovo medovy sirup-doma pripraveny-ale nik z rodiny okrem mna to pit nechce-nechuti im to,dokonca deti z neho napina. Ale ozaj zabera.

lili24
7. nov 2011

zvysim davky vitaminu C, hygiena a zvlhcovanie nosa, nasadime si prospan alebo mucosolvan junior 😉 ak po tyzdni neprechadza alebo sa pridruzia teploty ideme k doktorke...

gerlinda
7. nov 2011

Ahojte, mne sa okrem kvapiek proti kaslu osvedcil zvlhcovac vzduchu.

luna22
7. nov 2011

Vždy som u doktorky ako prvá, keď je náznak choroby a vždy potom máme antibiotika. zvhlčovač používam aj ja.

nelicefo
7. nov 2011

na druhy den rychlo nakluseme k dr. 😉

cairka
7. nov 2011

Ako kedy. Dcérka je astmatička, takže kašle viac-menej celoročne 😝 pri zhoršení stavu zvýšime dávky kortikoidov, pri hlienoch nosnú sprchu. ak sa nepodarí kašeľ dostať pod kontrolu, prípadne si nie som istá, po pár dňoch ideme k lekárke. Ale keď je zle, tak ako napríklad dnes 😝 ,sme boli u lekárky už asi 3 hodiny od začiatku kašľa... Ináč sa snažím návšteve lekára vyhnúť, kým to ide, lebo kvôli narušenej imunite si často donesieme aj darček v podobe virózy....

hajanka
7. nov 2011
ellit
8. nov 2011

vzdy som mala dobre skusenosti s mucosolvan junior, ma dobru chut a obaja moji drobci ho dobre znasaju. Ale starsi syncek 3 rocny ma uz tri tyzdne zeleny soplik. Mali sme dokonca trifed sirup a aj pamycon a stale ziadna zmena, len konecne prestali nocne zachvaty kasla. Teraz mi odporucala davat na mokry kasel mucosolvan ale stale nic :( neviem si rady, co to moze byt a vlecie sa to s nim uz hrozne dlho. Ani von nechodi chudatko. 😒

ivankaalenka
8. nov 2011

Davam cibulovo majorankovy caj, med, vit c, Prospan, Mucosolvan, lisajnikovy sirup, Mucoplant, kalciovy sirup...podla typu kasla. Prve dni väcsinou neproduktivny a potom sa to spusti a vykasliava hlieny. Mame aj zvlhcovac, neprekurujem izby, zvyseny vankus pod hlavu, vela smrkat, aby hlieny velmi nezatekali...neviem, ak je zle ideme k lekarke, nech urobi crp. A ak je vysoke, dam az vtedy ATB. No a tiez skusam bravcovu mast a homeopatika. vzdy nieco z toho zabralo. Najlepsia je aj tak podla mna cibula s medom, ta stava z toho. Ale dajte dalsie typy, nech sa poducim 🙂

lenusiatko
17. nov 2011

Vitamin C, citron vyzmykany s medom, Imunoglukan, Echinacea Hanus, morska sol do nosa (su rozne druhy), eukalyptovy olej do horucej vody k postielke, eukalyptova mast na plucka alebo aj olivovy olej, Kaloba, Sinupret, Stoptusin, Mucosolvan, odsavat hlieny, vela bylinkoveho caju, vyvyseny vankusik, cibulovy sirup.
Vacsinou mi aj tak obidvaja skoncia na antibiotikach, nakolko dcerka nosila zo skolky vzdy nejaku bakteriu a doma sme si to podali vsetci styria aj s horuckami a zvracanim hlienov. Teraz ju mam doma a prechadzame miernejsimi formami ako sa hovori budovania imunity. Nepaci sa mi dnesny trend, ktory sa razi, vraj byt chory, mat sopel a kasel je vlastne zdrave a buduje sa tym imunita dietata. Az ked som lekarku viacnasobne poprosila o vytery, ich spravila a to svinstvo co deti mali v nose a hrdle, bola hroza. Odmietla som antibiotika s tym ze v piatok bolo CRP 30 a do pondelka padlo pod 8, ale makali sme okolo nich cely vikend aj v noci. Zdravie je za velku odmenu a malokto si to vazi 🙂

ludkaol
17. nov 2011

Nám sa osvedčil veľmi babičkin recept aj pri zápale priedušiek nám veľmi pomohol
do pohára na striedao ukladaš platok cibule platok medu lyžica medu a ešte dva vrstvy,dať aspon na 2 hod na teple miesto aj na radiator,pustí všetko šťavu a po lyžici dať každé 3-4 hodiny.lepšie ako sirupy z lekárne,z vlastnej skusenosti odporučam a to sme prieduškari a k tomu Apotheke prieduškový čajík

iwusca
17. nov 2011

tak mala ma teraz prvy krat kasel a hned ako zacala som jej dala Stodal, zvvysena davka C-cka a na druhy den to bolo ok 😎 isli jej posledne zadne stolicky tak ma aj soplik, ale to odsavame a uz je to viac menej v poriadku 🙂 a urcite treba zvlhcovat vzduch a morsku vodu do nosa lebo teraz v zime ked sa kuri tak je strasne suchy vzduch a z toho kaslem aj ja niekedy 😝
a pamatam si ze ked sme boli deti tak nam nasi davali cibulovy sirup alebo sirup z ciernej redkvy a pomahalo to 😉
k dr by som sla az keby sa nedalo inak a stav by sa po par dnoch nezlepsoval lebo akurat je chripkove obdobie a nepotrebujem aby sme tam nieco chytili 😝 a tiez minimalne navstevujeme nakupne centra tam sa to bacilmi len hemzi... 😝

bubinko83
17. nov 2011

My sme vybrali Mucosolvan aj Sinupret a nepomohlo to na suchy kašel.POtom som tyžden nedavala nič a syn pytal vela pit a vykašlal sa a je pokoj.

mucosolvan_junior
autor
22. nov 2011

@bubinko83 Mila mamicka, Mucosolvan je urceny na vlhky, produktivny kasel, nie na suchy. Len ak suchy kasel trva 2-3 a dalej sa rozvinie do vlhkeho kasla (prechladnutie). So suchym kaslom odporucam ist k lekarovi moze byt priznakom alergie atd. Ak mate zaujem, viac sa o kasli (suchom a produktivnom docitate tu: http://www.mucosolvan.sk/sk/main/About_cough/Un...

steggy
22. nov 2011

@ellit zelené soplíky svädčia o baktérii - preto kašle - myslím, že bez ATB sa nepohnete keď už kašle, choď na výter, aby tam nemal niečo čo už časom prestane reagovať na bežné dávky ATB.

bubinko83
23. nov 2011

@mucosolvan_junior mila pani doktorka ale mne Mucosolvan na suchy kašel predpisala naša pediatrička .Ja som si ho nekupila sama od seba. Maleho mi vyšetrila,popočuvala a odporučila Mucosolvan Junior.

ellit
23. nov 2011

@steggy uz mame uATB za sebou a stale sme doma, uz mesiac....ma svihne 😒

dida38
23. nov 2011

no myslim, ze v prvom rade zalezi od veku dietata.... pri tych starsich dvoch ak zacnu kaslat zo zaciatku nerobim vobec nic...pripadne im natriem priedusky tymianovom mastickou...vacsinou to zabera....ak kaslu tak cca uz 10 dni nasadim kalciovy sirup a ten nam zabera na 99% a berieme ho tak zhruba najviac tyzden....a ak kasel neprestava tak to necham tak a on sam vymizne za niekolko dni....urcite s nimi nebezeim hned prvy den k dr.... 😀

mishik
23. nov 2011

@mucosolvan_junior veviem ci to suvisi s touto temou, nestiham citat prispevky 😅 ja davam cibulovy caj s majorankou. na radu nasej pediatricky. ovocie so zazvorom odstavene cerstvo. to najskor zabera... 😉

modra1
24. nov 2011

Kašeľ považujem za imunitnú reakciu, telo sa ním proti niečomu bráni, napr. proti zatekajúcim hlienom, suchému či naopak vlhkému vzduchu. Najskôr kašeľ pozorujem a keď po niekoľkých dňoch až týždni sám neustane, podávam cibuľovo medovú šťavu, v prípade suchého kašľa aj čaj z pamajoránu, ktorý je prírodným antitusikom, v prípade vlhkého kašľa pridám Sinupret.
Navzdory štatistikám 🙂 , synovi sa v tomto hnusnom počasí objavuje suchý "hrncový" dráždivý kašeľ, cibuľa vždy pomôže.

steggy
24. nov 2011

@ellit My sme asi 2 týždne po preliečení až dvojnásobnou dávkou antiobiotika - bol tam pneumokok (čo robí, zápaly stredpušia, pľúc, zápaly mozgových blán) - tento bacil bol citlivý až na 2násobok dávky Zinnatu. Boli sme 2 týždne doma a potom ešte týždeň, ale na 3 deň po nasadení ATB prestala mladšia kašľať a je t.č. dobre. A chodíte na imunologiu?

ellit
24. nov 2011

@steggy aj my sme brali Zinnat. Nie nechodime, on doteraz nebol chory, to len odkedy zacal chodit Sebi do skolky. CRP ma v poriadku, vsetky vysledky su super. Takze pneumokok to nieje nastastie.

steggy
24. nov 2011

@ellit Skús Imunoglukán z hlivy ustricovej, Dopručuje sa detičkám ktoré choda do kolektívov, dáva sa 1 ml na 5 kg váhy, ja ho dávam malej ráno nalačno.na kašeľ sa nám najlepšie osvädčil Stal sir. ale na začiatku 5xdenne 2,5 ml