Archív: November 2011 - Mesiac s Mucovolvan Junior - Je liek Broncho-waxon od kašľu

nika74
7. nov 2011

Dobrý deň.Moja 4,5 ročná dcéra po dobratí BV začne stále kašlať.Má aj soplíky,ale aj kašle.Má diagnostikovanú aj alergiu na roztoče.Neviem,či na tento kašeľ je potrebné používať nejaké prípravky,alebo stačí ak jej budem dávať zyrtec kvapky na alergiu?Ďakujem.

sisinka76
7. nov 2011

ahoj. moj Samko tie uzival BV, 2 kury, vzdy tiez kaslal. je alergik,takze po dobrati sme pokracovali v podavani Zodacu. nic ine na kasel sme nebrali. obcas sice zakasle,aj priesvitne sopliky ma,ale to je alergiou a vraj s tym nic nenarobim...

mucosolvan_junior
8. nov 2011

Dobry den Broncho-waxon je dobry liek na imunitu, ked ho deti beru, tak sa im vytvaraju protilatky, je to preventivna medicina - profilaxia proti chorobam. Neviem kolko baleni dcerka vybrala, ak len jedno moze sa urobit pauza a vybrat dalsie balenie. poradte sa s alergologom alebo pediatrom.

jajka82
16. nov 2011

@mucosolvan_junior , Dobrý večer, pani Doktorka chcela by som sa opýtať na Broncho waxon či je na predpis. Mám 2,5 ročného syna a začali sme od septembra chodiť do jasiel stále sme chorý vačšinou dutiny a kašel, teraz momentálne máme angínu p. doktorka nám dala Klacid sirup - antibiotika. Predtým mi mali nebýval vobec chorý a teraz je 2 dni v jaslich 1 týždeň doma 3 dni v Jasliach 2 týž. doma atď. Každý hovorí že si tým musí preisť.
Nemôže mať oslabenú imunitu tým že ja som alergička , mám celoročnú alergiu kedže mám aj na roztoče 11 rokov sa liečim. Z rodiny mi odporúčali Broncho waxon. Vo februári budú malému brať krv či náhodou nema tiež alergiu. Ďakujem

mucosolvan_junior
21. nov 2011

Dobry den mamicka, ak ste vy alergicka na roztoce moze byt aj dietako. Dnes chodia deticky do tzv skolky, predtym male deti do 3 rokov chodili do tzv jasiel, kde pracovali zdravotne sestry a jasle spadali pod rajonneho lekara, teraz su to skolske zariadenia. Lekari do tychto zariadeni pristup nemaju, co je podla mna na skodu. Imunita dietata nie je vyvinuta ani do 5 rokov, vysetrenia sa robia na alergologii(testy) az po 3. roku. Skuste si vymenit periny, a aj umele dat na 48 hodin do mraznicky. Dokonca sa najnovsie maju vymienat aj umele paplony po 2 rokoch. Imunitu syncekovi mozete podporit Imunoglukanom a nebojte sa 2xdenne 5ml po dobu jedneho mesiaca. Aj 3 omega mastne kyseliny, treba tobolku prestrihnut a vytlacit, lebo tobolku neprehltne. V lekarni to dostat pod nazvom Hviezdickovia. A este Echynil sirup (echinacea) 2,5 ml denne. Vyskusajte. Prajem skore uzdravenie, drzim paste.

modra1
24. nov 2011

@mucosolvan_junior
"Testovanie sa robí deťom akéhokoľvek veku, ktoré to potrebujú", citujem našu alergoimunologičku, Mojej dcére boli robené krvné testy na imuno-alergológii (potravinové, inhalačné alergie, hepatálky a celková imunita) keď mala 4 mesiace, takže žiadne po 3. roku, naša pediatrička bola tiež neinformovaná a veľmi sa čudovala vyšetreniu aj výsledkom.
@jajka82
Bronchovaxom bral syn na odporúčanie alergoimunologičky, horšie ho znášal (pri každej dávke ochorel), tak neskôr odporúčala brať Ribomunyl. Pozri si články od @strapco13, skvelá pomoc.
ALergia na roztoče je veľmi často skrížená s alergiou na vajce (často je inhalačná alergia dôsledkom neliečenej potravinovej, keď nebola dodržiavaná diéta). Opýtaj sa na toto alergologičky, dovtedy mu skús vylúčiť z jedálnička vajce.

Hviezdičkovia - oveľa menej stojí Rybí olej od MedPharmy a má aj vyváženejší obsah EPA a DHA 😉.

jajka82
10. feb 2012

@mucosolvan_junior

ďakujem Vám pani doktorka za odpoveď, dávno som nebola na tejto stránke,
Vyriešili si častú chorobu dočasne tak že dieťa som od Januára vybrala z jasiel je u starých rodičov, posilňujeme imunitu, ale v aprili sa vraciame naspať do jasiel, tak dúfam že zase nespadneme do toho istého. Čo sa týka alergie , máme nové paplony aj malý má antialergický, aj práčku vzduchu, V jasliach do ktorých chodíme, resp. sme chodili sú mestské, čiže sú tam detské sestričky. Ale majú tam samé koberce a koberčeky a ked potom deti pobehajú že vraj sa s toho práši.
Ešte raz Ďakujem za radu.