Hračky sú primárne určené na hranie ale vďaka niektorým môžu deti nájsť v sebe aj skryté umelecké vlohy a zároveň rozvíjať fantáziu a tvorivosť. Častokrát stačí, aby sa im páčilo to čo vytvoria.
Ako tvorivé sú vaše deti, aké hračky a pomôcky pri tom používajú?
Radi, by sme sa tu s vami rozprávali o našej ponuke kreatívnych hračiek, ktoré sú navrhnuté, aby sa mohli deti cítiť ako malí umelci. V obrázkoch vyberáme niektoré z nich: šablony na kreslenie, sady na kreslenie, sady na pečiatkovanie, vymaľovacie šaty...
Pozrite si v našom albume, ako to vyzerá : https://www.modrykonik.sk/fotoblog/kidsworld/al...
Naša malá má 17 mesiacov a už rada kreslí viacfarebnou ceruzkou, vyfarbuje omaľovanky, ja jej kreslím kartičky so zvieratkami a ona si ich buď vyfarbuje alebo skladá rôzne dokopy, stavia puzzle s trpaslíkmi a nadovšetko miluje knižky 😀.
u nas frci tiez kreslenie, vkladacky, lepenie obrazkov, hadanie zvieratiek podla zvukov a zo vsetkeho najradsej sa mala uci ukazovacky k pesnickam - to ju dokaze zabavit na veeelmi dlho 😉
milé mamičky, ďakujeme za príspevky - páči sa nám každá aktivita, ktora stimuluje rozvoj detí a vítame každý príspevok v tomto smere! my osobne máme vždy veľkú radosť keď vidíme rozžiarené detské tváre, keď rozvíjajú svoju tvorivosť v našich "dieľňach" - pre inšpiráciu sme vytvorili v našom fotobloku Kidsworld album Tvorivý a hravý rozvoj detí s detským svetom kidsworld, do ktorého budeme postupne prikladať ukážky rozvoja nielen tvorivosti a nielen našich detí..
13mesacna dcera sa taha len za POCITACOM....ledva som toto dopisala. 😉 😝
nam postacia vikresi a malo anky s farbickami.ale starsia dcera sa vihrala s psikom od fisher prais
tvorivost je mozne, podla mna, rozvijat nielen hrackami urcenymi na rozvoj tvorivosti, ale aj aktivitami, do ktorych su zaradovane take predmety, ktore maju mnohostranne vyuzitie - a dieta je samozrejme ten, kto rozhoduje o tom, akym smerom sa hra uberie. Rozne dosticky - roznej dlzky, roznych farieb z ktorych je mozne poskladat takmer vsetko, farebne palicky+farebne misticky, do ktorych ich dieta triedi, alebo si z nich nieco sklada, pre starsie deti cisla po 10, 100, 1000 s moznostou vytvarat rozne kombinacie cisel, puzzle, rozne drahy, samozrejme farby, plastelina, ale napriklad aj cestoviny, ci potravinovymi farbami zafarbena ryza 🙂
Ale musim sa bez mucenia priznat, ze na stranke kidsworld som veru nasla kadeco, co by ma potesilo. Ked budem velka a zbohatnem, kupim to detom do nasej skolky 🙂 😉
@geegee ďakujeme veľmi pekne za príspevok. plne súhlasíme s názorom, že je veľa aktivít s deťmi, pri ktorých sa dá rozvíjať tvorivosť, zručnosť a kreativita detí a vždy nás poteší keď vidíme alebo sa dozvieme o ľuďoch, škôlkach, školách, materských centrách a iných organizáciách, ktoré sa svojimi aktivitami starajú o rozvoj detí v tomto smere, prípadne keď sa stretneme s ľuďmi, ktorí v takýchto organizáciach venujú svoj čas a energiu. aj naša dcérka oceňuje ba priam vyžaduje tvorivé a kreatívne aktivity neustále (aj preto chodí na minimálne jeden krúžok denne, kde môže rozvíjať svoju kreativitu, tvorivosť a zručnosť) a práve s niektorými pomôckami, ktoré takéto aktivity aj u nej stimulujú vedia dopriať chvíľku oddychu ľuďom v jej okolí (asi najviac jej babke, ktorá ako dôchodkyňa predsa len už požaduje aj nejaký ten oddych 🙂) preto takéto aktivity radi podporíme a dokonca takýchto partnerov radi uvítame, keďže si myslíme, že niektoré vybrané pomôcky z našeho detského sveta Kidsworld môžu pomôcť ešte viac stimulovať rozvoj detí v oblasti kreativity, tvorivosti a zručnosti. kľudne nás môžete kontaktovať na info@kids-world.sk, radi sa s Vami stretneme a nájdeme cestu spolupráce, ktorá partnerov finančne veľa stáť nemusí ak venujú čas a energiu 🙂
Ahojte ,neviem či to sem patrí,ale ide o tvorivosť tak snáď. 😉
Idem urobiť ,,konkurenciu" 😀 @ kidsworld.
Takže ak stratíte hračku a ste niekde na chate,dovolenke ,rýchla pomoc je tu,ja som to vymyslela ,lebo môj syn ako 2 ročný mal svoju hračku BUBIKA a šli sme na dovolenku a stratil ho,čo teraz?Rýchle som zobrala tričko,svoje silonky a svoju gumku do vlasov a urobila som náhražku Bubíka.
V obrazkoch Vám dávam fotopostup.Toto som robila teraz ráno,lebo malá ma v detskej hračky a tam syn spí a nechcem ho budiť.
Postup: kus látky v tvare štvorca ,silonky do gule,dať ich do stredu štvorca.Natiahnuť gumku a Bubík je hotový.
milé mamičky, téma ako hračky a hravé doplnky rozvíjajú tvorivosť, zručnosť a kreativitu naberá nové dimenzie s makedo..čo poviete?
tie ktoré sledujete aj náš fotoblog ste už určite zaregistrovali túto horúcu novinku na Slovenskom a Českom trhu - makedo, ktorú už máme doma na testovanie (1. rýchly výtvor makedo našej dcérky prikladáme) a ktorej podrobnosti zverejníme už čoskoro 🙂
nateraz len toľko, že tvorivosť a predstavivosť Vás a Vašich detí spolu s makedo a trochou fantázie Vám dá možnosť zmeniť nepotrebné veci a bežný baliaci prípadne odpadový materiál na rozvoj kreativity hravou formou - nie je to skvelé?
viac v našom detskom svete kidsworld na http://www.kids-world.sk/index.php?page=categor... aj keď zatiaľ len v angličtine 🙂
🙂 u nás letí Play - Doh - to zmrzlinujeme a pečieme - krásne plastelínové žiarivé farby a vzhľad zmrzky alebo koláčika ako naozaj .... a ešte farby na sklo - ale tie nám akosi vypleskujú 😠 na práve vymaľované steny 🙄a teraz sme na Vianoce dostali akési čudné - ktoré na skle nedržia ☹ asi sú už po záruke 😒 ... a ešte katalóg Barbie - vystrihujeme a lepíme šaty, vyberáme topánky a šerky 🙂 🙂 🙂 aj mamina si príde pri dvoch princeznách na svoje a vráti sa o 20 rokov späť 😉 ---- len pomóóc - keby tie interaktívne a kreatívne hračky neboli také drahééé 😠 ☹ 😢