Poradíte ohľadom grckania v 7. mesiacoch?

risk66
14. okt 2013

Dobrý deň.Mo ja dcérka sa narodila 37 týždni.Od narodenia máme problém s grckaním a to aj teraz ked má 7 mesiacov.Máme diagnostikovaný reflux 3 stupňa a od 4 mesiaca papáme príkrmy.Vyskúšali sme už všetky umelé mlieka na trhu a teraz to riešime mliečkom plus Nutrilonom Nutritonom,teda zahusťovadlom.Napriek tomu to grcanie stále pretrváva.Po príkrmoch negrcká ale po mlieku áno.Môže sa jednať o alergiu?Dakujem za odpoved Lucia

katrenka85
14. okt 2013

Môj malý mal silný reflux, kaluže mlieka po byte. Hrozné revy. Museli sme prejsť z kojenia na UM AR, jediné ARko ktoré bolo dobré a prestal po ňom grckať je France Lait. Pre nás najlepšia voľba. Tiež sme museli začať s príkrmom skôr. U nás to prestalo tak okolo pol roka. Potom už len sem-tam a teraz už na šťastie nevracká. Najlepšie bude keď sa spýtaš na gastro, alergie sa môžu prejavovať rôznym spôsobom. A možno jej len vadí toto mliečko.

veriiii
14. okt 2013

skus jej davat mliecko v mensich porciach...proste jej zvycajnu jednu porciu rozdel na 2 x napr..viem,ze budes mat viac roboty s umyvanim flasiek, a vsetkym okolo toho,ale niekedy proste zaludocek neudrzi tolko..a dodrziavaj prisne antirefluxne opatrenia, viem,ze v tomto veku, ked uz zacinaju byt aktivnejsie tak ich tazko udrzis, ja som zvykla moju drzat na rukach aspon 10 minut..tusim 20 minut sa odporuca.. my sme namali Nutriton,ale nam odporucali Gastrotuss sirup, ten som jej davala aj pokazde ked si odgrcla,lebo mala dost podrzadeny pazerak,az mi kaslala z toho..My sme ale nemali ziadne vysetrenia na reflux, lebo v Anglicku nic nerobia, dokonca dr povedala,ze to reflux nie je,ale ja som si to nemyslela..nam to preslo asi v 7.mesiaci..

mlieka_hami_miriam
14. okt 2013

Pekny dobry den Lucka(risk66). Grckanie u babatiek je prvych par mesiacov velmi castym problemom. Je sposobene tym, ze traviaci system babatka este nie je dostatocne zrely, pazerakova priklopka nie je dost silna a mliecko, ktore babatko spapa sa lahko vracia spat nahor a sposobuje grckanie. ide o fyziologicky reflux, ktory obvykle ustupi so zavadzanim prikrmov do stravy dietatka. Vy,ako pisete, mate diagnostikovany reflux. Preto by bolo dobre o moznostich liecby poradit sa s vasim lekarom-pediatrom, ktory pozna zdravotny stav dietatka najlepsie. A ake prikrmy uz davate? A po zahusteni mliecka, dietatko vygrcka len cast davky alebo takmer celu davku mlieka? Zatial by som nadalej odporucala na zahustenie mliecka pouzivat Nutrilon Nutriton, ktory obsahuje prirodny karubin na zahustenie, davat mliecko castejsie a v mensich davkach. Po najedeni nechat dcerku odgrgnut a ponechat ju vo zvislej polohe aspon 20minut, mozete si ju dat napr. aj do detskeho nosica, tak vam nebudu ani natolko trpiet ruky. Podlozit matrac pod hlavickou o cca 30 stupnov. Nepredpokladam, ze sa jedna o alergiu, kedze ste nespomenuli, ze by dietatko malo aj ine zdravotne problemy, napr.kozne, respiracne, nepokoj ci neprospievanie. Ale ak mate pochybnosti, odporucam poradit sa s pediatrickou.

ellinkaaa
15. okt 2013

sirup Gastrotus je naozaj ucinny aj nam pomaha 🙂

drobec87
17. okt 2013

Moja dcérka mala veľmi silný reflux do cca 9. mesiaca. Skôr mala aj koliky. Prešli sme na Nutrilon AR 2, grckanie po pár dňoch prešlo. Aj ultrazvuk bruška je už úplne v poriadku. Pán primár nám radil prejsť na klasické plnotučné kravské, tak mesiac pijeme už len toto. Má 11 mesiacov. A už všetko ok. Ani sme nedávali menšie porcie, mliečko AR to grckanie odstránilo. A postupne sa upravil aj ultrazvuk, lebo tam stále ukaxovalo reflux.

mlieka_hami_miriam
21. okt 2013

Milé mamičky, viac rád a informácií o probléme grckania u bábätka, nájdete na našej stránke: http://www.klub-mamiciek.sk/citlive-brusko/zvra...