Dať, či nedať Hami?

pettraa
16. okt 2013

názory sa menia, predajcovia tvrdia, že je to zdravé, kupujúce maminy že je to plné chémie, pozn. čo je dnes zdravé a bez chémie, skôr sa prikláňam k názoru, že dať s kľudom - od 4. mesiaca tvrdá príprava na realitu, .... prejde čas - doma, jasle, škôlka a tam sa dieťa naje, čo mu položia a potom čo????, je paradajka bio, jogurt je bio, nátierky vyrábané v škôlke sú bio, mäso je bio ???? aj keby boli bio - sú zdravé ???? to dnes nekontroluje nik !!!!, milé hami - dobrú chuť !!! reálne jedlo už od plienok

lianna999
16. okt 2013

Hami či hocičo iné nezdravé.Keby sme sa mali ozaj zamýšľať nad všetkým čo jeme a čo dávame deťom tak nás s toho porazí.Chutí to malemu,malej nič sa mu -jej nestalo tak v pohode.Aj tak na tie obaly píšu bludy.Uvar zemiak,zeleninu, mäsko zasterilizuj a uvidíš či ti to vydrží aspoň rok pri izbovej teplote bez konzervantov ako to majú uložené nákupné centrá.SOTVA.Ale tie konzervanty na obale niekde napísané nemáš.A ďalšia vec-naše detičky do 1 roka musia papať VIGANTOL.Prečo to nie je v Rakusku,Nemecku?A už ani nechcem rozoberať čoho sa robka kečup,ako k nám putuje/sam-tam po zemy chlebík a rošteky/,s čoho všetkého sa robia salámy,páročky,klobáska a kopec iných vecí.A ni bio nie je vždy bio.Ale na Bio by som rada mala aspoň peňaženku.

althejka
17. okt 2013

Presne, jedine riesenie je sa odstahovat niekam na samotu a pestovat si svoje a chovat dobytok 😀 obcas mi pride,ze bio osial je uz otazka image a prestize dnesnej doby.

denkaajejdeti
17. okt 2013

Aj mne už lezú na nervy tie marketingové ťahy typu. EKO a BIO - niekto to raz jednoducho vystihol, že je to len to, čo niekedy (ešte predtým ako sa nenormálne rozmohla chemizácia a priemyselné hnojenie) ľudia bežne pestovali a chovali - je to teda úplne obyčajné, tradičné. Nejaká babka na myjavských kopaniciach ani len netuší, že na strome jej rastú BIO hrušky a BIO slivky a že tie jej sliepky, čo celý deň hrabú v záhrade znášajú BIO vajíčka. Je jasné, že škodliviny sa dostanú aj z ovzdušia a vody, ale to nedokážu odstrániť ani megavýrobcovia BIO stravy - len sa to jednoducho perfektne predáva, pretože ľudia sa boja o zdravie seba a svojich najbližších. Jasné, že je to varianta ako sa aspoň o niečo kvalitnejšie stravovať - ale len pre tých bohatších. Za zamyslenie stojí návrat na vidiek a samozásobenia sa potravinami - niektoré z nás majú šťastie a ich rodičia majú nejaké tradičné gazdovstvo so sliepkami, kozami, ovocnými stromami,.....táto cesta sa mi zdá ako najprirodzenejšia. No nie všetci majú také šťastie alebo možnosť zrealizovať to.

salome_82
17. okt 2013

Ako sa hovorí - všetko s mierou. Nie som zástanca umelej výživy, ale myslím si, že keď ju mojej dcérke raz za čas dám, tak sa nič nestane. Takže počas dovolenky sme dávali výživu zo skla a tiež ju máme doma ako rezervu v prípade, že ideme k lekárovi a ja nemám navarenú dávku príkrmov. V podstate ju máme ako záložný plán pre strýčka náhodu. Inak robím domáce príkrmy, sú oveľa chutnejšie a hlavne viem, čo v nich je. Na umeláčoch mi vadí to, že sú v nich napr. paradajky alebo iné potraviny, ktoré dcérke do roka nechcem dávať nakoľko sa buď neodporúčajú alebo môžu vyvolávať alergiu, prípadne obsahujú soľ, cukor a dokonca som v zložení naďabila aj na čierne korenie... Riešim to však tak, že kupujem výživky určené pre nižší vek ako dcérka aktuálne má (napr. keď mala 9 mes. kúpila som sklenáča určeného pre deti od 6 mes.). Nesúhlasím však s názorom zakladateľky tejto témy, že deti treba od mala zvykať na realitu a dávať im jesť balast. Práve naopak, deti treba vyživovať čo najkvalitnejšími potravinami, treba im dať dobrý základ pre budúcnosť a malo by to viesť k tomu, aby sme sa aj my dospelí trochu zamysleli nad tým, čo dávame do úst. Viem, že kvalita ide ruka v ruke s vyššou cenou, ale výživy zo skla nie sú práve najlacnejšie, takže otázka peňazí v tom nehrá rolu. Detskú výživu v skle v podstate vnímam ako konzervu. Nechápem ako môžu niektorí rodičia dávať svojmu dieťaťu každý deň umeláča. Pochybujem, že oni sami by sa každý deň kŕmili konzervami.

zuzkat1
17. okt 2013

Moje dieta v zivote nevidelo ziadnu umelinu. Ak kojis tak v 4tom mesiaci ma byt realita iba tvoje mlieko a potom zelenina a ovocie,postupne maso a kasa (da sa kupit krupica-aj kukuricna atd.alebo ovsene vlocky a Normalne uvarit kasu) ma byt az posledna. A priprava na realitu je prave v tom ze mu vybudujes zdravy traviaci system ktory podporuje aj imunitu aby neskor v realite nemal tazkosti. Taketo rozmyslanie,ze napcham ho hlupostami ved realita,ja vobec nechapem. V tomto veku je najdolezitejsia zdrava strava aby neskor zvladlo dieta aj tie hluposti,ktorym sa v neskorsom veku-v skolke napr.nevyvaruje.
PS:zeleninou,ovocim a masom som Samozrejme nemyslela pseudo zeleninu,ovocie a maso z umelych prikrmov😝

malinkaaninka
17. okt 2013

synovi som to kupovala,chutilo to aj mne.varila som mu aj doma.tak striedavo raz to,raz to.netvrdila by som,že je to chémia,ani realita.jednoducho mixovaná strava pre malé dieťa.ked je tá možnosť,uprednostním kúpu mäsa zo zabíjačky od suseda,vajcia,mlieko,svoj domáci chlieb,domáce jablká,jahody..triedim odpad atd ale venovať tomu vela času,študovať,dávať sem foto,chváliť sa..čas využívam inak.a jedom sa vyhnúť nedá.pardon,ale bio mi pripadá velmi často ako sekta.všetko s mierou 😉

veriiii
17. okt 2013

ja kupujem malej Hipp a vobec si nemyslim, ze je nejaka umelina v tom..ani konzervanty...a tiez striedavo jej varim,avsak varom sa nici vitamin C, takze sa pridava do presnidavok,to je podla mna maximum co tam davaju navyse.. kdezto kto vari sam, si ho zredukuje varom..ked vidim to ubohe oovcie, zeleninu co sa predava, tak radsej malej kupim Hipp..chuti najlepsie zo vsetkych presnidavok..a k vigantolu, no ,napr ani v Anglicku sa detom nedava vitamin D, ani mi ho nikdo nespomenul,ze by som mala davat, a to je tu omnoho menej slnecnych dni...pokial viem, odporuca sa kojenym detom,alebo alternativne matka moze uzivat vitamin D a ak je dieta na umelom mliecku, tak tam je ho dost..

erika0802
19. okt 2013

dobry den chcem sa opytat .moja dcerka ma intoleranciu laktozy .teda ze je alergicka na kravske mlieko mozem jej teda davat mlieko hami? kupila som jej mliecko od 2r zatial nema ziadne problemy dakujem