Dobry den. Moja dcerka ma 4 mesiace a skusali sme jej dat mliecnu kasicku Hami. Vobec mi vsak nechce papat kasicky. Je len na materskom mliecku ale vecer ho je uz menej a kasicka by nam v noci pomohla na buvanie. Viete mi poradit ako by som ju na kasicky naucila? Dakujem. Katarina
ahoj, no nám napríklad kašičky vôbec nepomohli k lepšiemu spánku, malý má už rok a stále spí tak všelijak, ale vyskúšaj, vám možno pomôžu....nášmu malému tiež najprv nechutili, vypľúval, ale časom si zvykol.....treba mať len trpezlivosť, boj s jedlom ešte len príde 🙂
nič v zlom ale kedze kojiš, navštívila by som laktačnú poradkynu, ktorá by Ti všetko ohľadom dojčenia vysvetlila hlavne to že kaše ničomu nepomôžu a spánku už vôbec nie, neviem čoŤa napadlo vôbec v 4 mesiacoch riešiť nejaké kaše, čo sa týka spánku deti zle spia, vždy zle spávali a trvá to minimálne do 3 rokov, je potrebné sa s tým zmieriť
z kašičiek ti bude smädná a možno jej zaťažia a narobíš si ešte viac starostí... a ak poslúchneš radu dať jej fľašu večer, tak zahájiš koniec dojčenia. Malá rýchlo pochopí, odkiaľ rýchlejšie tečie a začne ti prsník odmietať. Takže kontaktuj laktačnú poradkyňu radšej, možno nájdete aj iné riešenie, ako sú príkrmy v takomto veku.
Pekny dobry den Katarina,
Prve mliecne ci nemliecne kase od Hami su vhodne pre deti od ukončeného 4.mesiaca. Verim, ze dcerka uz ukončila 4.mesiac a poradili ste sa o zavedeni kase do jedalnicka vasej dcerky aj s pediatrickou. Pisete, ze vecer uz papa menej mliecka, ale nepisete po kolkych hodinách sa budi. Ak vam dietatko prespi aspon 3 hodinky, kasu nemusíte davat, postaci vase materske mliecko. Ak sa dietatko budi castejsie, mozete na zaciatok dietatku podat Hami mliecnu Prvu kasu,ktora je bezlepkova, a potom by mohla zachutit aj mliecna kasa Ryzova s prichutou bananov, marhul ci vanilky. Odporucam kasicku podat najprv po lyzickach, aby sa dietatko zoznamilo s novou chutou a neskor vo flaske s cumlom, ktory ma vacsi otvor, urceny specialne na kase. Ak by kasu odmietalo, dietatko nasilu nenutte, casto trva aj niekolko dni, kym si dieta zvykne na novu chut a spapa aj viac lyziciek kase.
Kasa je vhodna prave na vecer, na lepsie zasytenie, detom zvykne predlzit interval spanok aj o dve hodiny. Dojcenske mlieko, ktore je v kasiach obsiahnute, poskytuje dietatku potrebne ziviny, vitaminy, mineralne latky, ako jenapriklad vapnik, vitamin D, dolezite pre rast a vyvoj kosti.
Pekny den prajem!
moja kasicky pred spanim nechcela zo zaciatku vobec, my sme po skoncenych 5 mesiacoch, zacali prikrmovat zeleninkou a tak a vecer som skusila dat kasu a nechcela ani na lyzicku ani na flasu, tak som ju nenutila... skus jej dat umele mlieko do flase, ked je len kojena aj z toho ti bude spat lepsie, UM je sytejsie ako materske..