Ako vyberáte opaľovací krém? Kupuje v lekárni alebo v drogérii?
Rozhoduje výška ochranného faktora, veľkosť balenia alebo cena?
Orientujete sa podľa vlastnej skúsenosti alebo dáte na radu iného?
Kedže som kupovala krém prvýkrát pre 6mesačné bábatko, dala som na radu lekárky. Kupovala som v lekárni, a v takýchto prípadoch sa nepozerá na cenu, ide o pokožku a zdravie mojho dietata a to je nevyčíslitelné! 🙂
Ja tiež v lekárni-mi lekárka odporučila.S ochranným faktorom 50.Sú drahé-ale aspon kvalitné...Mám kamarátku ktorá kúpila v drogérii-lacnejší a malú mala s neho v kuse vyhádzanú-bolo jej lúto dat o pár euro viac-nakoniec musela aj tak kúpit ten drahší a z lekárne
já kupuji jednině v lékárně s faktorem 50 od Avené - drahej,ale dobrej
ja som kupovala v lekarni,dala som si poradiť a som nadmieru spokojna...mala som už niveu,no nič moc a s avonu ale bol modry a ak som ho striekla aj šaty boli modre 🙄
a daylong som velmi spokojna,je vodeodolny,lahko sa rozotiera no iny už ani nechcem..leeeen..niekde som ho dala a neviem ho najsť 😅 🙄
Môj postoj k výberu opaľovacích krémov ovplyvnili hlavne dve veci: alergia na slnko ktorá sa u mňa objavila počas pobytu pri mori (a následkov ktorej som sa veľmi dlho zbavovala ☹) a atopizmus manžela. Preto si volíme jednoznačne prípravky z lekárne (nakoľko podliehajú ďaleko prísnejším testom než tie, ktoré sú bežne v drogériách). Výšku faktora volíme podľa toho či cestujeme k moru alebo nie. Pre nás je asi ako veľkosť a cena dôležitejšie to, aby bol krém vyslovene vhodný pre citlivú pokožku.
nie je pravda, ze vsetko co je drahe, musi byt aj dobre... 🙂 ja neverim na reklamy, hladam si info na nete a citam a citam, porovnavam testy aj zo zahranicnych zdrojov... dnes sa naozaj neda nikomu verit, vsade a kazdemu ide iba o jedno a to iste- prachy!!! nenadarmo sa hovori, ze vsetko zle potrebuje dobru reklamu 😉
ved keby nam vsetci chceli len to najlepsie, nemalo by byt resp. lepsie povedane nebolo by na tomto svete tolko chorych ludi... je to na zamyslenie... a teraz beriem k moru urcite Niveu Sun Lotion SF 30 alebo Ambre Solaire feuchtigkeitspendende Sonnenschutzmilch LSF 30 😉
kupujem bud v lekarni alebo v drogerii presne co chcem, podla toho komu ide krem, lebo iny kupujem detom - 30 faktor, k moru sme kupili 50 a iny nam... cena az tak nerozhoduje, skor este ako sa aplikuje, sprej mi pri detoch vyhovuje viac...
já vybírala co nejvyšší faktor,ale aby byl i dobře mazatelný-kamarádka měla z lékárny a nemohla ho vůbec rozmazat,a byl problém i z vytlačením z obalu,na cenu jsem se nedívala
no ja som kupovala v drogerii a hlavne podla vysky ochranneho faktora,koli detom a samozrejme aj na cenu pozeram....strasne ma ale mrzi,ze vsetky trochu farbia oblecenie a tazko sa roztieraju ☹ ...teraz mame 50 od garnier a ostava biely dost dlho na pokozke a farbi biely odev...inak ok...no este som doteraz nenasla taky naj....
Pre decka kupujem vzdy v lekarni, musi byt bez aromy, bez parabenov...hypoalergenny. A kupujem vzdy 50 plus. Pri mori pouzivam Daylong, lebo je vodeoodolny... MOmentalne mam Daylong 30 pre starsieho syna a pre mladsieho som kupila Vichy 50 plus, lebo Daylong nikde nemali. Len pre dospelakov...Cena pre mna az tak nerozhoduje,pretoze radsej obetujem viac za kvalitny krem akoby sa mi mali potom vyhadzovat.
Ja kupujem tiez kremy pre maleho drahsie, len ma mrzi ze ho cely neminieme a na druhe leto musime kupovat novy. Mozno by sa dali aj mensie balenia vyrabat. A faktor tak 30 momentalne. 🙂
@katuskapd prečo, keď neminiete v 1 sezóne celý produkt, tak kupujete na druhé leto nový produkt?
ja pre seba kupujem nizky faktor aby ma aspon kusok opalilo najradšej kupujem 6tku no ked ideme k moru tak prve dni 10tku a potom 6tku tu doma len 6tku a najradšej mam olej , pri vode mi nevadi že som mastna ved po jednom kupani to je preč ale minuleho roku som v jednom katalogu Avo... našla suchy olej a ten mi vyhovuje uplne -nieje mastny a dobre sa nanaša zatial som sa nikdy nestretla s tym žeby ma nejaky pripravok na opalovanie štipal v očiach možno som si ho tam doteraz nezaniesla
pre deti zatial skusenosti nemam toto je prve leto ktore bude vystaveny moj drobec slnku tak vyskušame a uvidime ale niesom zastancom toho že najdrahšie musi byť vždy najlepšie a podobne niekedy je cena prehnana a to len preto že ma značka dobre meno no konkretny vyrobok nemusi byť naj...
možno by som volila pomer cena - kavlita samozrejme velkosť balenia je individualna nemožem porovnavať cenu za balenie ktore ma 100 alebo 200ml vždy to preratam na rovnake množstvo ale cena pre man nieje v končenom dosledku rozhodujuca no ako som pisala nemusi byť najlepšie to čo je najdrahšie ak bude vyhovovať krem ktory je drahy nebudem lutovať peniaze zaň ale nebala by som sa kupiť ani krem ktory možno nema take zvučne meno napr mam na mysli Nive.. -Astri...
(asi by mi admini vymazali že robim reklamu tak nedopisujem cele nazvy)
a kde kupujem opalovacie mlieka jendoznačne nie v lekarni !!! pretože rovnke mlieko dotanem kupiť v drogerii za ovela menej 🙂
no ak bude daylong pre nas ten naj.. a budu ho mať len v lekarni tak pojdem tam 🙂
@upomienka @lucia16911 @vendulka @akika722 @mau @demografka @biba12
Ahojte.
Aké máte skúsenosti s odborným personálom v lekárni. Vedia poradiť, pomôcť určiť fototyp, vysvetliť rozdiely medzi jednotlivými druhmi filtrov...? Alebo idete už do lekárne rozhodnuté a všetky potrebné informácie si predtým zistíte na internete alebo v literatúre?
@daylong_matej info zbieram na nete..v lekarni poradia jedine čo je dobre,čo najviac kupuju mamičky..v niektorích lekárnach neporadia ani to 😒
Pro ročního syna (vypadá to , že se opaluje dobře a na žádné vyrážky atd. netrpí)) - rozhodoval faktor a kosmetická kvalita - kamarádky odporučovaly hodně právě Daylong, tak jsem koukla na nezávislé hodnocení Dtestu a až na voděodolnost tam dopadl výborně, tak ho máme a spokojenost
Pro manžela (má ztrátu pigmentu) - rozhoduje faktor - min.50
Pro ně nakupuju jedině v lékárně a na cenu nehledím 😔
Pro sebe (opaluju se výborně, pleť mi snese cokoliv) - cokoliv obyč. z drogerie, co mi hezky voní 😀 (třeba Garnier)
pri prvom som dala na rady skusenych kamaratiek,kupil bubchen op.krem,a ten mi vsetky veci pofarbil. Teraz sa tesim na vas daylong,a starsi ma kupeny op.krem vo farebnom spreji.
@daylong_matej co sa tyka lekarni tak u nas v Kosiciach mam s nimi dobre skusenosti, mam vytipovane 3, kde vzdy viem, ze mi poradia... svoj fototyp (aj deti) poznam a viem aj, ze na slnku dlho neobsedime, takze priblizne viem co potrebujem, ostatok si necham poradit v lekarni... ale na klasicke leto u nas vyberam u nas uz osvedcene...
my mame Daylong prvykrat, dnes nam prisiel, takze este je neotvoreny... 🙂 doteraz sme kupovali ine znacky, no vzdy sa snazim v lekarni, pripadne overenu znacku... lekarne mame vytipovane dve v Ba a snazime sa chodit len tam, uz pozname aj personal a ten aspon trochu pozna nas, takze sa nemozem stazovat... pri kremoch poradia to co najviac kupuju mamicky, ale prihliadaju aj na fototyp deti a pod... 🙂
@daylong_matej ahoj, no mne este ziadna lekarnicka neradila s fototypom pleti, ani som s nou neriesila typy filtrov.. Vsetko si zistujem sama na nete, z letakov , od kamosiek , radim sa akurat s brachom je lekar... a vacsinou som uz rozhodnuta, ked idem do lekarne.
Spolieham sa na kvalitne pripravky z lekarne, bezne dostupne v drogeriach mu narobili iba sarapatu.
@daylong_matej
Je to bezne odporucanie, fotofiltre su nestabilne, rozkladaju sa a predpokladam ze rok nevydrzia (jedine ak by ste kremy drzali v chladnicke
@miracle odkiaľ pochádza toto odporúčanie? Zaoberám sa touto témou podrobne už roky a nikdy som sa s ním nestretol. Vieš poslať zdroj, rád si naštudujem?
@katuskapd Dátum spotreby je vecou výrobcu. Produkt je možné používať do dátumu použitia (exspirácie) uvedenom na obale. Viem sa vyjadriť len k produktom Daylong - tam je exspirácia od 24 do 36 mesiacov v závislosti od produktu. Počas celej tejto doby výrobca garantuje účinnosť produktu.
Kvalitnejšie UV filtre musia byť fotostabilné - tzn. aj vplyvom dopadajúceho žiarenia sa nerozpadajú a zachovávajú si svoju ochrannú funkciu. Ďalšou samozrejmou vlastnosťou má byť termostabilita - čiže nerozpadajú sa vplyvom teploty. Takže skladovanie pri bežnej izbovej teplote je úplne v pohode. Práveže naopak, príliš nízka teplota (pod bodom mrazu) spôsobí zmrazenie vodnej fázy a problémy so stabilitou produktu. To ale samozrejme nie je skladovanie pri bežných izbových teplotách.
Sám nosím v cyklotaške tubu už 2. sezónu, exspirácia končí teraz v lete a funguje bez problémov.
tak my sme dnes vyskusali Daylong prvy krat a som len a len spokojna. Kremik sa velmi dobre nanasa, pekne sa votrie do pokozky a hlavne mala z neho nie je lepkava (co sa mi nepacilo na kreme, ktory sme pouzivali predtym) ani sa viac nepoti. Pokozka je z neho pekne matna.
Cize z prvej skusenosti mozem napisat len same pozitiva 🙂
tak my sme dnes vyskusali Daylong prvy krat a som len a len spokojna. Kremik sa velmi dobre nanasa, pekne sa votrie do pokozky a hlavne mala z neho nie je lepkava (co sa mi nepacilo na kreme, ktory sme pouzivali predtym) ani sa viac nepoti. Pokozka je z neho pekne matna.
Cize z prvej skusenosti mozem napisat len same pozitiva 🙂
Na doporučení doktorky jsme začali s Daylongem. Je dobrý, používám ho ne jen na děti, ale i na sebe, protože se po něm neosypu jako po jiných, co už jsem zkusila.
ja som akurat vcera bola kupovat malej v lekarni, pytala som si nieco na opalovanie pre malu a odporucila mi prave Daylong 😀 tak som ho vzala
Ja som tiez kupovala opalovaci kremik pre moje 18 mesacne dievcatko v lekarni.Odporucili mi Daylong a som s nim max.spokojna.Radsej si priplatim a mam istotu ze robim vsetko pre zdravie mojho dietatka. 🙂
Kedže som kupovala krém prvýkrát pre 6mesačné bábatko, dala som na radu lekárky. Kupovala som v lekárni, a žial, v takýchto prípadoch sa nepozerá na cenu, ide o pokožku a zdravie mojho dietata a to je nevyčíslitelné! 🙂