Ktoré krémy proti striám v tehotenstve sú najlepšie?

lenka_nevinova
22. máj 2013

Ahojte, začala som 9 týždeň a už vidím ako mi pomaly bruško rastie a o tom ako mi začína byť podprsenka malá ani nehovorím 😅 Viem, že ženy po pôrode majú strie, hlavne tie čo to zanedbávajú. Ešte k tomu mám aj vela tetovaní na brušku,boku a tak no a úprimne po pôrode nechcem mať z toho machule 😀 Preto sa obraciam na Vás, aké krémy sú najlepšie na zlepšenie elasticity ( pružnosť ) pokožky? ďakujem za pomoc 😉

brumka
22. máj 2013

jasom pri prvej dcerke pouzivala kopu kremov a pribrala 22kg a odopraskala om hrozne no co uz, teraz som pribrala menej zatial koza drzi zo zaciatku som sa kremovala s dakym z lekarne ako pri prvom tehu, ale tyzden sa teraz kremoujem s kokosovym olejom z DM a je uzasny. takze moj zaver prve som sa vela kremovala dopraskala som teraz menej a zatial drzim ale mam mesiac pred sebou, podla mna je dolezite vela cistej vody prijimat denne

mirka007
22. máj 2013

Ja som pouzivala aj prvi prvom tehu aj teraz jednoznacne len Bio Oil

http://www.bio-olej.sk/bio-oil.aspx

carmella
22. máj 2013

kazda baba Vam poradi z vlastnej skusenosti ale kazda pokozka je ina a nie je pravda ze strie sa spravia len babam co to zanedbavaju.. Ja poznam baby co nepouzivali ziaden krem a nemali ziadne strie a baby co si kupili kremy aj za 50 eur a sprvaili sa im strie.. ..

nikolet_89
22. máj 2013

Ahoj bohuzial ta asi nepotesim, ked mas mat strie tak ich mat budes nech robis cokolvek, niektore zeny proste maju, ine skoro vobec nastastie ja osobne mam strii velmi malo...pouzivala som iba klasicku indulonu modru, pretoze je to podla mna najmastnejsi krem natierala som sa vzdy vecer, ked som mala kludovy rezim cele brucho, prsia a krize kam som dociahla, vyskusala som aj od dermacolu krem na strie, ale na indulonu nema asi nic aspon podla mna 😉

linda20111
22. máj 2013

ja som pribrala 2Okg a ziadne strie na brusku, pouzivala som obycajne telove mlieko nivea a garnier repairing care

venija
22. máj 2013

mam za sebou 2 tehotenstva a tiez neviem co su to strie 🙂

barborka30
22. máj 2013

ja používam argánový olej na telo (zn. Nashi), je pekne voňavý a nemastný. Či pomáha, poviem o pár mesiacov 🙂 ale bol mi odporučený

anika159
22. máj 2013

Tiez arganovy olej znacky kiehls. Nie je lacny. Maju ho vo viedni, ale vedia ti ho poslat pribrala som 20 kil a nemam ani jednu striu

dana_l
22. máj 2013

tato otazka tu uz bola tisic krat a jedina odpoved na nu je - genetika. mozes kremovat aj 24 hodin a strie mozes dostat. alebo nebudes vobec pouzivat krem a nedostanes. zalezi od teba ci chces vyhodit peniaze na nieco uplne zbytocne lebo v zasade kazdy krem pomoze

mame doma dvojicky a strie ziadne a krem brucho ani nevidelo

barchee
22. máj 2013

záleží od samotnej pokožky, nemá s tým nič krémovanie - aj keď je to veľmi príjemné 😀 ja osobne používam niveu taký fialový telový olej - je mi strašne príjemné si olejčekovať bruško 😀 pri prvom som používala hipp mama olejček, a strie sa mi spravili ajtak - nie síce na brušku ale na bokoch, ktoré som tiež olejčekovala...ak by som donosila do termínu, možno by sa nejaké spravili aj na brušku, neviem 😅 snáď to zistím teraz 😉

saska.t
22. máj 2013

strie su dedicna zalezitost,takze ziadny extra krem nepomoze,je to len dobry biznis,kazdy krem,ktory vyborne premastuje pomoze presne tak isto,ako krem proti striam,takze netreba vyhadzovat miliony,staci premastovat osvedcenym kremom 😉 inak kokosovy olej odporucam tiez 😉

edie63
22. máj 2013

No ja som to maximalne "zanedbavala" a nemala som ziadne strie. Mala som dost velke brucho a obcas som sa natrela obycajnym telovym mliekom (aj to len raz za cas). Takze tiez si myslim, ze to nie je o tom cim sa natieras.

kvetinka211
22. máj 2013

@lenka_nevinova gs mamastrie v takom ruzovom obale ... neviem ci vdaka kremu, ale objavili sa len dve kratucke ministrie a to az po porode, uz ich ani nevidno. Na stehnach a prsiach ktore som nekremovala sa objavili.

sarinka2012
22. máj 2013

Odporucam Elastin-Q ,vynikajuci krem,nemam jedno jedine strie..pouzivala som do 4 mesiaca raz denne,potom už dvakrat denne,hlavne na brusku,ale hlavne je nepribrat vela,lebo ani ten najlepsi krem nedokaže zazraky...

euka210
22. máj 2013

to zavisi od pruznosti pokozky a aj ako rychlo a kolko brucho narastie. V nemocnici som videla hrozne strie a pritom brucho mensie ako moje a baba povedala, ze to preto, lebo brucho jej zrazu narastlo za 2t a tak pokozka popraskala. Ja som s tym nemala problem, az posledne 2t sa okolo pupka urobili...ale ja som mala velke brucho a maly 4,5kg. Inak od 4m som natierala a aj teraz uz pomaly zacnem obycajnym detskym olejom, ktorym sme potom natierali maleho.

anjelik2509
22. máj 2013

ja som používala Neutrogenu, prípadne Dove a žiadne strie nemám....Teraz mám tiež Neutrogenu..Ale veľa záleží od pokožky, jej pružnosti a tak...Keď máš mať strie, tak ich budeš mať, nech sa budeš natierať čímkoľvek 😉

miska123456
22. máj 2013

velmi dobre kremy su od Baby su trosku drahsie ale pomozu ti 🙂 🙂 🙂 🙂

elirian22
22. máj 2013

argánový olej 🙂

bioderma_lucia
23. máj 2013

ja urcite doporucujem Bioderma ABCderm Mama spevnujuci. Pouzivala som ho od prveho dna, ako som sa dozvedela, ze som tehotna. Miesta, ktore som pravidelne natierala, su bez strii, ale tie, ktore som nenatierala, maju pamiatku. Viac som pisala tu: https://www.modrykonik.sk/forum/mesiac-s-bioderma/abcderm-maman-spevnujuci-krem/

mamazem
25. máj 2013

Na strie odporúčam Matuzalem Gél alebo Matuzalem Krém. Je účinný ako prevencia ale aj keď sa už strie vytvoria. Už po pár dňoch strie zmenia farbu a začnú kopírovať farbu pokožky a zmizne 3D efekt, budú menej hlboké. Nezmiznú úplne, až taký zázračný nie je, ale rapídne sa zlepší ich stav. Nájdete na eshope mamazem.

kpn
26. máj 2013

Ja som pri prvom používala SOS telový krém. Po striách žiadnej stopy a zároveň neobsahuje žiadne parabény http://www.kankan.sk/clanok/krasa/vyhybajte-sa-... a je aj neparfúmovaný. 🙂

mackoxxx
26. sep 2013

Pri prvom som poctivo mazala s krémom za nehorázne peniaze a mala som ich neúrekom (to som bola mladá, hlúpa a myslela som, že strie sú koniec sveta 😒 😒 ) . Pri druhom som sa na to vykašľala, malý bol o 600g. väčší ako dcéra a žiadne nové som nemala. Krémuj klasicky a nerieš ich. Čo máš dané geneticky to nezmení žiaden krém. 😉 😉 😉 Nezabúdaj, že aj to je chémia a ide cez kožu do drobčeka. Takže nepreháňaj!!!

ketrinka17
26. sep 2013

Ja som si prsia mazala kazdy bozi den a aj tak ich mam tak popraskane ze dovidopo. Ale nikde inde strie nemam. Pouzivala som klasicky olivovy olej z lekarne a kedze mi smrdel davala som na to este vonave kremiky. potom som pouzivala GS mamastrie super krem 🙂