Poznáme to na sebe. Ani nevieme ako a večer po opaľovaní sme červení ako raci. Stalo sa vám už
niekedy, že vaše dieťa malo začervenanú alebo až spálenú pokožku zo slnka? Ako ste reagovali? Čo si myslíte, bude mať toto vplyv na jeho pokožku v dospelosti? Podeľte sa s nami o vaše skúsenosti.
@lenadka ahoj lenadka, tvoja dcera ma velmi citlivu pokozku, reaktivnu na slnko. Urcite potrebuje najvyssiu ochranu a co najviac sa vyhybat slnku (viem, to je tazke, hlavne v jej veku). Neviem, ake kremy s ochrannym faktorom pouzivas. Dolezite je, aby si sledovala aky je vysoky faktor proti UVB ziareniu (to je to velke cislo vpredu na krabicke oznacene ako SPF) a tiez si sleduj vysku ochrany proti UVA ziareniu. Bioderma tento udaj pise na bocnej strane krabicky hore. Najvyssia ochrana proti UVA ziareniu je 40. Tento udaj niekde ani nenajde, ale je dolezity. Prave UVA ziarenie vyvolava alergiu na slnko. Okrem toho vsetky produkty Photoderm obsahuju patent Bunkovej BIOprotekcie, ktora nam chrani bunke jadro a ich DNA. Tuto specialnu ochranu nemaju ziadne ine kremy na trhu. Photoderm Kid a Kid Blue obsahuju naviac prirodne latky Peptit C, ktore maju schopnost "opravit" DNA poskodene vplyvom slnecneho ziarenia. Detska pokozka je najzranitelnejsia, pretoze nie je dovyvijany melanocyt. vyvija sa az do 15 - 17 roku. Dovtedy je potrebna max. ochrana, pretoze pokozka nabera najvacsie mnozstvo ziarenia. Vsetky problemy s kozou, ktore vznikaju v dospelosti su sposobene nespravnou ochranou v detstve. Az tak dobre si koza pamata ... V najblizsich dnoch budem na mojom fotoblogu zverejnovat clanok na tuto temu. Ak budes mat cas, precitaj si ho.
Prišla som pre môjho 4 ročného syna do škôlky a on červený ako rak.Celý nos a líčka,až mi zle prišlo,čo to zase má,lebo sme začali bojovať s alergiou na plesne a kvitnúce obilie a bielok už ani neriešim. ☹ Má bielu pokožku,je ako Snehulienka.Som ho večer natrela hydratačným mliečkom,len ho to začalo strašne svrbieť,prešlo mu to do fľakov s pupencami,tak som utekala ku kožnej,ktorá mi povedala,že je to reakcia na slnko,lebo veľmi skoro prešla zima do tepla.Natieram ho 30 mliekom,ale stále sa mu to vracia,napríklad aj včera a to nesvietilo ani slnko a je pravda,že so ho ani s OF nenatrela,zdalo sa mi to zbytočné.Začínam mať pocit,že mi znovu začína reagovať na bielok a spolu so slnkom je to nebezpečná kombinácia..už som si naštudovala čo to o Rosacei,lebo sa mu to zhoršuje v teplom prostredí.Počula som o kréme z Biodermy s OF 50,má to byť nejaká novinka,ktorá ešte nie je v lekárni..rada by som ju vyskúšala..
@vinifred ahoj, na jar je slnko nebezpecnejsie ako v lete. Presne ako povedala tvoja doktorka, su to velke zmeny a nasa pokozka a pokozka nasich deti nie je na to pripravena. Tym, ze syncek ma bledu pokozku a ma problemy s alergiami, a kombinacia so slnkom je skutocne nebezpecna, doporucujem ho kazdy den (aj ked je zamracene) od jari do jesene natierat s kremom s SPF 50+. Novinka, ktoru spominas, sa vola Photoderm Kid Blue SPF 50+ mlieko na detsku pokozku s najvyssim ochrannym faktorom. Je modrej farby, aby maminky videli, kde sme dietatko este nenatreli. Modra farba mizne po natreti. A tiez je to zabava pre deti. Uz asi tyzden-dva je v lekarnach.
Ďakujem veľmi pekne,dúfam,že bude všetko v poriadku,lebo so strachom sa bojím vyjsť aj von.. 😒
@vinifred verim ... pri syncekovi je potrebne dodrziavat vsetky zasady ... postupne ich rozpisujeme v mojom fotoblogu a k tomu pridavame kazdy den lahku sutaznu otazku. Ak budes mat chut, mozes sa zapojit a vyhrat darcek pre synceka.
Okrem natierania sa ho snaz chranit aj odevom, siltovka, klobucik, co najviac zahaleny. Vyvarovat sa pobytu na slnku medzi 11-15h a skutocne by som isla do SPF 50+. Popros aj ucitelky v skolke, nech ho pocas dna viackrat natru. Drzim palceky, aby ste uz nemali ziadne komplikacie a boli zdravi 🙂
..áno,raz ho zabudli natrieť a nato mu dali špenátovú pomazánku s roztrepaným vajcom,ten horel ako fakľa..takže aj toto ma dosť desí v akom stave si ho nájdem..a ešte sa chcem opýtať,naozaj sa oplatí investovať aj do slnečných okuliarkov,chcela som Polaroidy,len tiež sa rozchádzajú názory,že je to úplne jedno kde sa kúpia,len cena je iná...prečítam čo sa dá a skúsim sa zapojiť. 🙂
@vinifred so slnecnymi okuliarmi ti neviem poradit. To nie je moja oblast. Ja len pokozku 🙂
Mesiac s BIODERMA sa pomaly blizi ku svojmu koncu. Pondelok je posledny den. Rada by som vsetkym podakovala za mnozstvo otazok, prispevkov, rad a odpovedi do sutazi. Tesi ma, ze som s vami mohla stravit par tyzdnov. Verim, ze informacie, ktore tu odzneli vam pomozu pri rozhodovani. Prajem krasne leto 🙂
@bioderma_lucia Moja staršia 7 ročná dcérka má s týmto sčervenaním strašné problémy asi do polovice leta ak sa nenatrie ochranným krémom je červená, kožu má drapľavú. Ako prvá pomoc je vždy pár kvapiek fnistilu a natrieť tváričku ukľudňujúcim krémom, zatiaľ sa nám osvedčila homeo cicaderma. Jediné čo však naozaj pômôže je nezabudnúť sa poriadne natrieť. Aj dnes sa nenatrela dobre, sama to priznala, keď sa vrátila s bicyklovania červená ☹ . Dosť sa bojím, že tento stav prerastie do nejakej šialenej alergie na slnko, lebo každým rokom je tá reakcia horšia a horšia 😔