Ked celkom slusne zarabaju.....
............sudiac podla Tvojej primitivnej pripomienky k takej ako ty sa inak ani chovat nemozu 😠 😠 😠 😠 😠 😠 😠
@dankamg
Co je to celkom slusne? Celkom slusne zarobia aj vojaci a niekto im tie peniaze zavidi... Pritom neviem kto by chcel robit ich pracu- vacsinou nezmyselne pobehovanie po blate, v dazdi, v snehu s 4Okilovym vakom na chrbte, zahrabavat sa do zeme a strielat zo samopalu v najvacsich mrazoch ked si ani prsty necitite... Niekto si mysli ze je to vyhra.. Netreba zavidiet inym povolaniam, kazda praca ma svoje plusy a minusy, porovnat to moze iba ten ktory si to vyskusal osobne, nie o tom cital alebo pocul🙂 🙂 🙂 A to drze spravanie, myslim ze neda sa to pausalizovat ze len zamestnanci Billy sa zle spravaju, aj v inych predajniach sa najdu neprisposobivi zamestnanci, drzi, hlupi, arogantni, smradlavi a co ja viem co este... A nielen v obchodoch, celkovo vsade su ludia aj taki aj taki.. Mna najviac vytocili v poslednej dobe zamestnanci mestskeho uradu a bytoveho druzstva, ti sa vzdy tvaria ako by boli nieco viac..
@shopoholocka ja na pripomienke @dankamag nič primitívne nevidím. Je to pravda, niektoré predavačky sa naozaj správajú otrasne a ospravedlňujú to tým, že majú nízky plat. Keď sa im nepáči, nech idú inam, keď nemajú inú možnosť, tak nech sa s tým zmieria, zmierenie prináša kľud na duši 🙂
@limoncino
@dankamg keby sa nespravali zakaznici k predavackam ako k nejakym ,,menejcennym", aj predavacky by sa spravali inak, mala som tu cest brigadovat na pokladni v jednom velkoobchode, ludia somru, vybijaju si svoju zlost na predavackach, ked nie su volne pokladne najlepsie je nahukat po predavacke (akoby ona mohla za to, kolko ludi obchod zamestna), ked konci, rata pokladnu, pride sa tam este X zakaznikov pytat, ci ich este vezme - pri com uz jasne vidia, ze pokladna je zatvorena, predavacke konci pracovna doba, ale zakaznikov to nezaujima, predavacka povie, ze nie, ze uz ma zatvorenu pokladnu a zosype sa nanu naval vulgarizmov, ked ide predavacka odbehnut na WC zakaznici nahnevane zazeraju, ako keby aj predavacka nebola clovek, ked tie zeny chodili na prestavku, ludia taktiez mali otrasne pripomienky, pretoze podla zakaznikov, sa predavacky nemozu uz pomaly ani na jest, a este X dalsieho, spoplatnili sa tasky? je to chyba predavaciek, vyrobok ma inu cenu, nez bola na predajni? je to chyba predavaciek, proste za vsetko ,,mozu" oni, uprimne mne tam stacilo par dni, stat 8 hodin na nohach, znasat namyslenych, nevrlych, nahnevanych ludi, to da cloveku zabrat, jedna tam robila uz 13 rokov - obdivujem ju, ja by som tam tolko nevydrzala. Keby si aj ,,zakaznici" zacali vazit povolanie predavacky a vlastne, keby si vsetci vazili pracu toho druheho, lebo kazda praca je v istom smere narocna, mozno by sa aj tie predavacky usmievali celu pracovnu dobu. Maju mizerne platy, zakaznici sa na ne pozeraju zvrchu a oni sa k nim maju spravat inak? Zamestnanci, ktori sa spravaju ako ,,drze opice" su vsade, nielen v obchode, ale aj v bankach, na uradoch, atd. keby sa spraval milo zakaznik, klient, urcite by sa nespraval inak ani zamestnanec...
Ja nesúhlasím, všade pracujú aj takí aj takí ľudia. Stretla som sa s milými a ústretovými predavačkami, aj úradníčkami, aj policajtami, aj bankármi. Tiež naopak. Je to o ľuďoch. A predavačka je človek prvého kontaktu, takže ak je zákazník nespokojný, tak sa hnevá na predavačku. Každá práca je náročná a zvlášť práca s ľuďmi je veľmi náročná na psychiku. Ja som sa na žiadnu predavačku nikdy nedívala zvrchu, vlastne keď nakupujem, ja premýšľam nad svojimi problémami, nad tým, čo nakúpim, čo všetko mi ešte zostáva vybaviť, predavačku osobne veľmi nevnímam a nikdy som ju nevnímala niečo menej ako som ja. Veľa báb čo tam robí pokladníčky, sú študentky VŠ, ktoré raz budú lekárky, manažérky, riaditeľky, prečo by som sa nad niekoho mala vyvyšovať? Ale verím, že sú takí ľudia. Nie každý je vhodný na prácu s ľuďmi a ak je aj zákazník nevrlý, tak nemožno si všetko púšťať k telu, lebo by sa človek zbláznil. Ak sa niekto sťažuje na to, že je otvorených málo pokladní, že je iná cena na cenovke a iná na účte a zákazník sa rozčuľuje, treba to brať tak, že to nie je osobná narážka na predavačku, ale na obchod ako taký. Chápem, že nie vždy sa to dá. Ak nie, sú aj iné povolania, kde sa nepracuje so zákazníkom, resp. minimálne.
zvysite vyplatu mne ??? 😀
Ja som jednoznancne za vyssie platy pre predavacov/predavacky. Obycajne tito ludia nerobia od 8:00 do 16:30 ako vacsina z nas, ale maju smeny, robia piatky, sviatky... (ja osobne nie som stotoznena s otvorenými obchodmi počas nedele a štátnych sviatkov), takze jednoznačne si myslim, ze si zasluzia lepsiu mzdu. Co sa tyka arogantnych predavaciek, mozno by to mohlo byt tak, ze dat rovno staznost na taku predavacku, jasne ju zdovodnit... a napr. by predavacka prisla o premie, cast vyplaty....
jednoznažne zvýšiť, je to hanba, aby predavačky, ktoré fakt robia od skorého rána, vstávajú o štvrtej, robia víkendy, sviatky, čo ani zaplatené nemajú, dostávali niečo ledva nad životné minimum. Fakt sa im nečudujem, že sa neusmievajú, nie sú milé, česť výnimkám, lebo robiť za 350 čistého a s ľuďmi, ktorí sa k nim správajú ako k hovnám je smiešne, ale to platí nielen o predavačkách v potravinách, ale o predavačkách všeobecne
kočeny ja robím v obchode(nie v Bille,hoci by som rada 😉 😀 ) a tú prácu zbožňujem!!!baví ma práca s ľuďmi 🙂 možno poviete ,že som staromódna ,ale držím sa pravidla zákazník -pán ! ........verte či nie ,aj mňa sa podarilo veľakrát vytočiť do nepríčetna,ale .......... 😠 😲 😉 🙂 ďalšia dôležitá vec ,že zákazníka nezaujíma nálada ,starosti predávajúcej-veľakrát som ja bútľavá vŕba.........a čo sa platu týka?!ach jaj 🤐 🙂 😉
a naco? Najprv nech sa predavacky prestanu k zakaznikom spravat ako drze opice, cim ich nepriamo nutia nakupovat inde, potom aj platy budu mat lepsie.