Účet z pokladne v Bille

lilitela
16. sep 2013

Dobry den, sice to nespada do "vasej temy", ale prosim vas, kedy sa konecne vratite k tym "povodnym" uctom. Tie "nove" su strasne neprehladne: najprv polozka s povodnou cenou a pod tym vycislenie nejakej zlavy. Ved to sa vobec neda skontrolovat na pockanie taky ucet, ci sedi cena na regali s tou, ktora je na ucte, hlavne ked mate 30 poloziek v nakupe. Chapem, ze chcete zakaznikovi ukazat, kolko usetril na danej polozke, ale mna to napriklad vobec nezaujima, nejaka povodna cena. Mna zaujima iba to, aby sedeli ceny na ucte s cenovkou pri produkte na regali.

katkas1
16. sep 2013

@lilitela suhlasim, je to riadna blbost, aby si clovek este rychlo v hlave prerastaval, kolko za to zaplatil

lienkafoj
16. sep 2013

pretoto do Billy nechodím ☹

lilitela
autor
17. sep 2013

Cudujem sa, ze je to v sulade so zakonom, a ze to neriesi nejaka SOIka alebo kto. Ked som sa dotazovala priamo na predajni, tak mi povedali, ze staznosti eviduju, a ze v dohladnej dobe... To bolo pred 3-4 mesiacmi...

xenicka13
17. sep 2013

je to otrasne, kupim tri veci a blok ma pol metra

elise
17. sep 2013

nech je zosumarizovaná zlava na konci aby sa videlo kolko sa uštrilo ale nie pod jednotlivé položky ale asi to maju rovnak ako v kauflande tam je to to iste

billa_martina
17. sep 2013

Milé mamičky, s nespokojnosťou s našimi novými pokladničnými blokmi sme už zaznamenali a aj preto pracujeme na systémovej zmene. Snažíme sa nájsť riešenie, ktoré bude všetkým vyhovovať. V súčastnosti vám však neviem povedať termín.

bodka13
17. sep 2013

@billa_martina budeme netrpezlivo čakať na nápravu 🙂 ,lebo súčasné bloky sú max. neprehľadné 😒

billa_martina
17. sep 2013

@bodka13 na súčasných bločkoch je uvedená pôvodná (neakciová) cena a následne vyčíslená výška zľavy. Už tam neuvádzame cenu po zľave. Mysleli sme si, že zákazníci uvítajú, keď budú presne vidieť koľko eur ušetrili pri ktorom artikli. Zjavne sme sa mýlili 🙂

bodka13
17. sep 2013

@billa_martina úmysel bol dobrý,no výsledok už nie 😉 . nakupujem v Bille veľmi často,a vzhľad blokov ma priam šokoval ☹ je pekné keď viem aká zľava mi bola poskytnutá ale pri nákupe viac ako 5 položiek nie som schopná z časových dôvodov počítať či to naozaj stálo toľko ako bolo uvedené v letáku či na cenovke

sima.p
17. sep 2013

@billa_martina pre mňa je dôležitá aktuálne platná akciová cena a nie percentuálna zľava z pôvodnej neakciovej ceny, ktorá aj tak ktovie aká bola pred akciou v skutočnosti

lilitela
autor
18. sep 2013

@billa_martina No, a nie je to ani velmi ekologicke, 2x viac papiera.
Akurat nerozumiem, preco to trva tak dlho - vyse polroka. Ved sa vratim k povodnemu systemu, s povodnymi blockami a hotovo, ci nie?

zutyka
18. sep 2013

ako dobre, že tam vôbec nenakupujem 😀 tak ma tieto bločky vôbec netrápia 😅

ivankaalenka
19. sep 2013

no, je pravda, ze som sa chvilu nevedela vysomarit...da sa to, ale je to pracnejsie. Do Billy chodim, lebo sa tam da platit gastrolistkami, akurat, ze mam problem. Preco sa nevydava z gastrolistkov? Ked zo zakona by sa malo a Billa to vytrvalo ignoruje. Nie je jedina, ale kedze tam chodim, tak ma to zaujima. Bolo mi povedana, ze je to v rieseni s pravnikmi, ale akoze kym sa to nedoriesi, tak by sa malo vydavat, ci sa mylim? Lebo ma to rozculuje. Trava to dlho a davali aj v televizii, ze mame narok na vydavok a bohuzial...nefunguje to v praxi a je to smutne. Prosim o odpoved. Dakujem

majusqa77
19. sep 2013

@ivankaalenka praveze z gastracov sa nevydava.. ..nikde.. ..ani v restikach... ...kde v zakone si nasla, ze ano?

ifkael
19. sep 2013

@ivankaalenka nikde sa nevydava z gastrolistkov

lalinko2010
19. sep 2013

@majusqa77 ahoj, u nás sa z gastráčov vydáva, či v Bille, či v iných reťazcoch, ale to záleží od predavačky. a aj v reštike sú ochotný vydať, ale fakt to závisí len od ochoty!

stastenka42
19. sep 2013

@majusqa77 je pravda ze podla zakona sa ma vydavat z gastrolistkov..ja som tiez obchodnicka,takze to viem,ale nerobi sa to preto lebo ja ked chcem zamenit gastrace za peniaze tak strhavaju za to percenta cize ja vlastne nedostanem celu hodnotu tej sumy ktora je uvedena na listku,preto niektori nechcu brat gastrace...je to nefer voci obchodnikom ale na druhej strane co je v tomto state fer...Na druhej strane das predsa mensiu hodnotu listku a zvysok doplatis ako sa zbytocne z niekym handrkovat..

majusqa77
19. sep 2013

@stastenka42 no sak to sa pytam podla akeho zakona 🙂
@lalinko2010 ano zavisi to od ochoty, ale pokial viem, robit sa to nemusi, resp. ani by sa nemalo. gastrac sluzi na kupu stravy, nie na vymenu za €..
ja som to uz riesila, niekolkokrat a na viacerych roznych miestach (kedze mam mimo ineho v praci na starosti aj jedalen) a vsade mi bolo povedane, ze niesme povinny vydavat z listkov.. ..preto ma zaujima, kde je napisane, ze ano...

lalinko2010
19. sep 2013

@majusqa77 jasné od ochoty, ale niekedy sa mi stalo, že proste som platila 6,80€ / približne / a dala som jej jeden lístok, že zvyšok doplatím a ona že dva lístky nemáte, hodnotu máme 3,60€, ale doplatila som, len viem že by nebol problém a vydá mi aj viac ako 1€. Fakt to záleží od obchodného reťazca a od predavačiek.
Neviem či je an to zákon, to neriešim.

masinka
19. sep 2013

@sima.p tak, tak, zlavu a percenta si hadzu, ako ich napadne - v letaku platnom minuly tyzden boli rumunske kuracie prsia Kokoriko zlacnene o 14 % - zo 6,99 na 5,99. V aktualnom su zrazu zlacnene o 35 %... ale nestoja 4,55, ale 4,99. Teraz je povodna cena 7,79 .

ivankaalenka
19. sep 2013

Ja neviem presne kde je to napisane, ale davali v televiznych novinach, ze aby sme sa nenechavali klamat, ze z gastracov sa po spravnosti ma vydavat. A aj sa vydava, ale nie vsade a v Bille nie, preto sa na to pytam. A fer to nie je, nemali by nic strhat, to je ako co za sprosty system....proste ak to je raz hodnota penazi, tak by to tak malo byt a nie strhat...potom jasne, ze nechcu vydat ani 5c. A nikto nehovori o zamienani gastro za eura. Ale ked mi chyba povedzme 15c , tak pre mna je to vela a zas kupit za to nieco uz pri pokladni...zas zuvacky...🙂

stastenka42
19. sep 2013

@ivankaalenka myslim si ze mozno preto sa nevydava z gastracov,lebo maju sa pouzit na potraviny,a zober si ze medzi nami ziju spekulanti,ktori by to zneuzivali..napr. gastrac ma hodnotu 3,5 ja pojdem kupim za to chlieb za 1euro a ty mi vydas 2,5 a ja idem do vedlajsej trafiky a kupim si za cigarety...chapes? Tym padom by sa obchodnik stal zamienacom gastracov za peniaze..Malo by to byt limitované nejakou sumou ktoru mozes vydat a bol by pokoj,takto sa obchodnici len brania,pretoze ako som uz pisala on nedostane plnu hodnotu listku ak ho chce vratit..

stastenka42
19. sep 2013

@majusqa77 vies co neviem presne znenie toho zakona ale mozes si hodit do googlu vydavanie z gastrolistkov a tam to najdes..toto je take nedomyslene cele ,lebo na druhej strane zakon neuklada povinnost brat gastrace,je to dobra vola ci uz obchodnika alebo retazca a oni si to mozu podmienit tym ze nevydaju..a ty na druhej strane s tym nemusis suhlasit a pojdesddo ineho obchodu...Ale vravim ze je v tom zbytocne chaos..

majusqa77
19. sep 2013

napriklad u nas by potom vznikala ina situacia.. ..obed stoji 3,30; gastrace maju hodnotu 3,50.. ..to ma potom kucharka vydavat zo svojho??? 🙂

ivankaalenka
19. sep 2013

chapem, ano mohli by sa najst aj spekulanti, tak neviem, ale ked ti chyba 10c, to su tri koruny, vies, pre niekoho je to nic a pre niekoho....chapem aj ich, jasne ale zas ked je dane, ze by sa malo vydavat, tak neviem. Potrebovala by som vediet, ze aky zakon to urcuje a podla toho riesit. Lebo obchodnici brania seba a ja zase seba...vies...

majusqa77
19. sep 2013

@ivankaalenka ak zistis, aky je to zakon, daj mi prosim vediet. ja som to hladala, nas pravnik to hladal, riesila som to s dodavatelom gastracov a nikto ziadny zakon nenasiel.. ..preto ma to zaujalo, ze vies o niecom...

cawes
19. sep 2013

@ivankaalenka nic v zlom ale gastrace dostavaju zamestnanci na obed a tak by to malo aj byt! to ze je to tak ze sa s nimi da nakupovat je velke plus. A suhlasim s tym ze by sa nemalo nic vracat spät predpokladam ze ich dostava tvoj manzel a ma ich nato aby si za to kupil teply obed.

bodka13
19. sep 2013

@ivankaalenka
@ifkael
@lalinko2010
@stastenka42
@majusqa77
http://tvnoviny.sk/sekcia/ekonato/archiv/obchod...

@cawes z gastráčov by mali vydávať, ja som mala šťastie,že vydávali - dostávali sme lístky v hodnote 4€ a obed bol 3,30€ , prečo by som im mala nejakej reštike darovať 0,70€ 😉
-nevidím dôvod prečo, však kasa im sedieť bude 😉

bodka13
19. sep 2013

@bodka13
@cawes
nevidím dôvod prečo by z lístkov vydávať nemali , lebo ak vydajú kasa im sedí (mala by,pokiaľ sa nepomýlia niekde inde) presne na cent ...ale ak nevydajú,majú kopec tringeltov 😠