Ahojte, aké bezlaktózové výrobky sú dostupné v predajniach Billa? Hlavne mliečne výrobky.
@shania31 Mlieko, jogurty, obcas zvykol byt aj tvaroh, maslo, slahacka v spreji alebo trvanliva, syry 2 druhy, puding cokoladovy. Vacsinou znacka Minus L, ale zislo by sa kysla smotana, syrov nespocetne mnozstvo ako napr. v rak Hoferi http://www.hofer.at/at/html/product_range/lakto....
To by bolo fakt super keby bol vacsi vyber takychto vyrobkov lebo clovek je dost tym ochudobneny ked si nemoze pomaly nic dat ked vacsina vyrobkov obsahuje mlieko, srvatku ...
Tiez sa priklanam k tomu aby boli vsetky bezlaktozove vyrobky sustredene na jedno mieste a nie hladat podla jednotlivych kategorii a zabyt tym kopec casu. Ja chodim do obchodu doplnit zasoby a nie na vychadzku.
Moja si celkom obľúbila tvarohové krémy Ehrmann Low Lactose - ale len niektoré príchute. 🙂 Cena okolo eura za kus 😒
Bezlaktózové mlieka v Bille sú výrazne drahšie, ako v iných nemenovaných reťazcoch, tak lepšie kupovať inde.
@shania31 v našich supermarketoch máme v ponuke rôzne typy mlieka (bezlaktózové kravské, sójové, ryžové), smotanu na varenie, tvrdé syry, maslo, šľahačku v spreji atď. Väčšina z nich je sústredená pokope hneď na začiatku chladiarenských boxov, pri BIO výrobkoch. Ostatné nájdeš v regáli pri trvanlivých mliekach. niektoré bezlepkové sušienky a sladkosti sú tiež bezlaktózové, tie nájdeš v regáli označenom "racio". Práve pripravujem fotoblog, v ktorom tieto výrobky aj uvidíš, treba sledovať 🙂
@billa_martina a kedy bude ten fotoblog hotovy a to bude na stranke www.billa.sk alebo na FB? A inak tych vyrobkov billa teda az tak vela nema. Pozrite co vsetko je dostat Rakusku vid Hoffer ci Spar alebo konec konocov aj v Madarsku. To co tu pisete je iba zlomok. 2 druhy syrov, maslo, puding, 2 slahacky, jogurty 4 druhy a 3 druhy mlieka. Sojove nepocitam to sa neda konzumovat a ani do varenia pouzit. Je to tam velmi citit ze nejde o mlieko. Ten kto funguje tak od malicka to nepozna nema s cim porovnavat ale u ludi ktori vedia ako chuti jedlo ochutene mliekom, ci smotanou alebo jogurtom, pripadne bezne syry ten rozdiel citi a to ze DOST. A navyse aj s cenami by mala Billa nieco robit su ozaj velmi vysoke a to nielen pri bezlaktozovych vyrobkoch ale vseobecne. Do billy bezne nechodim iba ak je nieco v akcii a vyrazne lacnejsie ako inde.
@billa_martina suhlasim s @slavka11billa ma velmi chaby vyber bezlaktozovych vyrobkov (tiez sojove nepocitam, chut otrasna, ludia maju na soju alergiu, obsahuje vela estrogenov a nie je na dlhobodu konzumaciu pre male deti). Ceny velmi vysoke. Za jeden bezlaktozovy jogurt alebo tvaroh mam v AT minimalne dva ak nie tri jogurty. Maslo 250g kupujem v AT za 1,80 Eur, v Bille som nevidela 125g lacnejsie ako 2 Eur, tvrdy syr kupujem za 1,90 Eur max, v bille pod 3 Eur nie je. A takto by som mohla pokracovat s mliekom, jogurtmi, smotanou, pugingom..... Takze mna Billa urcite nepresvedcila ani vyberom ani cenou.
Čítaj 🙂 ja mám bezlepkovú takú, že aj najmenšie stopy mi spôsobujú problém. Niekedy som poctivo kupovala iba výrobky ktoré boli označené ako bezlepkové a vačšinou som preplácala a mala malý výber. Potom ma to však nahnevalo a začala som čítať zloženia a sledovať e-čka aj na výrobkoch ktoré nie sú označené ako bezlepkové. Začala som ich jesť a úplna pohoda. Dokonca som začala papať aj tie, na ktorých je napísané že Môžu obsahovať stopy lepku. A v poriadku 🙂 začala som im veriť a teraz papam už veľa vecí 🙂 ak by tam bola múka, cítila by som to hneď 🙂 tak pekne si nos v peňaženke povolené E - čka a čítaj a držím palce 🙂 nájdeš toho veľa
jááj :D všimla som si, že idem od témy :P ja som čítala bezlepkové a nie bezlaktozové :P prepáč 🙂 ale tak možno som aj tým pomohla niekomu inému kto ma okrem bezlaktozovej aj bezlepkovú tak ako ja :D
ale k tomu bezlaktozovemu 🙂 v kauflande začali mať bezlaktozove mlieko iné ako to drahé Minus-L to klasicke čo bolo všade. To je riadne od kauflandu a je lacnejšie a tiež super 🙂
@slavka11 fotoblogy budeme uverejňovať priebežne počas najbližších troch týždňov. Samozrejme nepopierame, že v rakúskych obchodoch majú väčší výber. Ale do Rakúska majú blízko iba ľudia z Bratislavy a okolia. My sa snažíme zabezpečiť tieto výrobky aj pre ľudí z menších miest, ktorí napr. nemajú možnosť nakupovať v rôznych špecializovaných obchodoch zameraných na zdravú výživu, bezlepkové a bezlaktózové výrobky. Je to sortiment, ktorý sa pomaly vyvíja aj u nás v Bille, zisťujeme ktoré výrobky našim zákazníkom chýbajú, na ktoré sa zamerať. Preto sme tu na modrom koníkovi 🙂 Stále si myslíme, že spomedzi slovenských supermarketov máme najväčšiu ponuku týchto výrobkov. A sú ľudia, ktorí nemajú intoleranciu laktózy, ale alergiu na mliečnu bielkovinu a tí sú odkázaní na produkty z ovčieho, kozieho mlieka, alebo vami spomínané sójové či ryžové výrobky. Mne napríklad veľmi chutí ryžové mlieko a preferujem ho pred bezlaktózovým.
@billa_martina ludia s alergiou na mliecnu bielkovinu nesmu jest kozie ani ovcie vyrobky. Preto by sme vo vasom sortimente velmi radi nasli ryzove jogurty alebo ryzove pudingy a ochutene ryzove mlieka a aj iny sortiment. V niektorych obchodoch so zdravou vyzivou su dostupne, ale nie vsetci byvame v krajskych mestach, kde taketo obchody su a preto by bolo super keby sa aj do Billy tieto vyrobky co najskor dostali. Nehovorim, ze su najlacnejsie, ale kedze nic mliecne nemozme konzumovat, bolo byt to fantasticke najst taketo vyrobky v Bille. K dispozicii su v niektoryvh obchodoch aj sojove vyrobky, ale kedze soja je SILNY alergen, mnoho ludi ma na nu alergiu, preto su lepsie ryzove vyrobky. Verim, ze aj vdaka tejto diskusii urobite vsetko pre to, aby sa do Billy dostali ryzove vyrobky.
@billa_martina Ja by som brala hlavne bezlaktozove maslo! To nedokazem zohnat nikde 😒
DObrý deň, no ja taktiež mám tento problém. V Bille mi chýba napr. palmový tuk a nejaké rastlinné tuky- nie natierkové...sojové, ryžové jogurty atĎ. slabý výber a vysoká cena.
@vojtekovad prosím ťa, a kde by som našla zoznam škodlivých a neškodlivých E? vďaka.
škodlivých a neškodlivých neviem 🙂 ale zaručené bezlepkové alebo obsahujúce stopy lepku tie sledujem 😉 teda musím aby som nezjedla niečo s lepkom. To mám z knihy bezlepková diéta, ale možno aj na nete budú. Ale ak maš iba bezlaktozovú dietu tak to sledovať netreba
@vojtekovad ja ich poznam,len u nas v Kauflande som ich este nevidela,iba slahacku,vdaka aj za nu🙂
@buba08 Intolerancia laktózy je enzymatická porucha, pri ktorej chýba alebo nefunguje enzým laktáza, ktorý štiepi mliečny cukor laktozu na dva jednoduché cukry – glukozu a galaktozu.Laktóza je mliečny cukor, ktorý je bežnou súčasťou mlieka a mliečnych výrobkov. Je hlavným cukrom mlieka všetkých cicavcov, vrátane človeka, čiže ľudia s intoleranciou laktózy nemôžu konzumovať ani ovčie či kozie mlieko. Toto neplatí pri alergii na bielkovinu kravského mlieka. Tá patrí medzi najčastejšie potravinové alergie, najmä u dojčiat a batoliat. Veľmi často sa zamieňa s laktózovou intoleranciou. Na rozdiel od laktozovej intolerancie dochádza pri alergii na bielkovinu kravského mlieka k tvorbe špecifických IgE protilátok voči bielkovine mlieka, čo spôsobuje alergickú reakciu po požití mlieka alebo mliečneho výrobku. Každopádne ďakujeme za ohľadne ryžových výrobkov, určite ho zvážime, keďže momentálne máme v ponuke iba ryžové mlieko.
Aj zn. EHRMAN ma jogurty bezlaktozove a aj tvarohove jogurty, vacsinou ma Kaufland, sladka smotana je najlacnejsia tiez jam a najvacsi vyber ma Terno ci Jednota ci ako sa volaju. Tam maju vsetko aj cokoladku 🙂 b maslo,jogurt,tvaroh,syr tvrdy aj natierkovy...
Co sa tyka Billy tak vyber sice mate,ale skuste aj nejaku lacnejsiu zn. Ako je MinusL. Moc drahe... Spar ma nielen vyber ale az tretinove ceny. No ani ja sa tam nedostanem...preto by som prijala aj na Slovensku lepsie ceny,ved je to nehorazne drahe...
@peta1510 tak to v ponuke máme 🙂 nájdeš ho pri ostatných bezlaktózových a BIO produktoch, hneď na začiatku chladiarenských regálov.
@majkamrugi v ponuke máme sójové jogurty, mlieka, aj ochutené.Ukážku z nich si ich pozrieť v našom fotoblogu: https://www.modrykonik.sk/fotoblog/billa_martin...
@billa_martina dakujem za podrobne vysvetlenie, ale ja rozumiem rozdielu laktozovej intolerancie aj alergii na bielkovinu kravskeho mlieka, kedze mam oboje. Kazdopadne budem velmi rada, ked ryzove produkty zaradite.
@vojtekovad fakt su v kauflande ryzove jogurty? tak to si ma potesila 🙂 dakujem, dufam, ze v tom nasom malom kauflande nejake najdem. a kde su ulozene, niekde pri bezlaktozovych? Dakujem
@buba08 riadne pri jogurtoch 🙂 ja som sa tiež čudovala. Niekedy som ich kupovala iba v bio obchode a zrazu pozerám a sú v kauflande 🙂
@billa_martina tak ja upravím čo ste napísali, pretože moja dcéra má alergiu na BKM a nám bolo odporučené nekonzumovať žiadne zvieracie a ani sójové mlieka, nakoľko bielkovina je veľmi podobná a je vysoká pravdepodobnosť skríženia alergia..Takže tiež oceníme zavedenie rýžových a mandľových dezertov..
@billa_martina ak uz pisete o alergii na bielkovinu kravskeho mlieka, bolo by fajn si o tom nieco nastudovat. Alergia na bielkovinu kravskeho mlieka sa netyka iba dojciat a batoliat, ale mavaju ju bezne aj dospeli ludia, niektori si ju nesu z detstva, u inych sa prejavi z nejakeho dovodu v dospelosti. Bohuzial bielkovina kranskeho mlieka je velmi podobna zlozenim bielkovine ovcieho a kozieho mlieka, preto ich ludia a alergiou na BKM netoleruju. Dalej je tu intolerancia na mlieko a mliecne vyrobky (to nie je intolerancia na laktozu) a tito ludia netoleruju rovnako ziadne mliecne vyrobky (moze byt docasna- po prekonanej infekcii npr. rotavirusy, ale i trvala kde sa pricina hlada tazko). A potom vami spominana intolerancia laktozy- tito ludia mozu konzumovat iba bezlaktozove vyrobky. K sojovemu mlieku, väcsina alergikov ma alebo casom moze ziskat aj skrizenu alergiu na soju a preto sa alergikom ako nahrada mlieka urcite neodporuca sojove, ale skor ryzove, ovsene, mandlove, spaldove, kokosove.....
@cecil36 suhlasim s tebou, tiez som pisala @billa_martina, ze ludia s alergiou na BKM by nemali konzumovat kozie ani ovcie vyrobky....
ahojte pisem sem, davala som otazku na bezlaktozove veci, len sa neviem zapojit do dalsiej diskusie,, ja byvam blizko ba asi 20 km, ale tu na okoli su vsetko len male obchody, takze sortiment velmi obmedzeny, dakujem za cenne rady, vyskusam vacsie billy, pripadnen to rakusko..no a sqmozrejme, tie ceny su dost zle ...
@billa_martina Ja viem,ze to je toto,ale u nas nie je,dokonca uz ani slahacku dlhsiu dobu nemaju.
@cecil36 suhlasim s celym tvojim prispevkom. Ja uz som z toho ale aj tak domotana. Protilatky na laktozu a kazein som mala niekolkonasobne prekrocene. Po konzumacii mlieka a cohokolvek co obsahovalo mliecne produkty som bola nafuknuta, bolo mi na zvracanie a v momente sa mi na tvari vyhodia vyrazky ktore sa mesiace liecia a ostavaju po nich skarede flaky. Konzumujem iba bezlaktozove mliecne vyrobky, ziadne nahrady ryzoveho, sojoveho a ineho druhu bud z obchodu alebo ako som uz pisala pouzivam Laktazan kvapky a mlieko, acidko, jogurt, kyslu a sladku smotanu si necham takto odstat minimalne 24 h a potom konzumujem ci pouzivam v kuchyni. Kozie mlieko mi nechuti od malicka a ked som skusala syr dopadlo to rovnako ako pri kravskych produktoch. V momente sa mi na tvari vyhodil bolestivy vred a to neprajem nikomu. Nielen ze je to neesteticke hodne dlhu dobu a to nemyslim dni ci tyzdne ale mesiace, ale este mate pocit ze Vam ochrnula znacna cast tvare. Takze to mam taky senzor na to ze niekde bolo nieco co mi nesadlo. Stava sa mi to aj ked uzivam nejake lieky a obsahuju laktozu. No a ovcie produkty mozem v pohode ci bryndzu, zincicu alebo syry. Samozrejme nesmu byt pancovane s kravskym mliekom a to je problem zohnat. Takze ja mam potom co? Doteraz som si myslela ze intoleranciu na laktozu ale teraz uz fakt neviem
Dobrý deň, myslím si, že niektoré sú aj medzi bezlepkovými výrobkami. Ja s dcérkou máme celiakiu a mnohé výrobky sú z nich bez laktozy.