Začali ste dávať namiesto umelej výživy kozie mlieko?

beatrixx123
13. aug 2021

Začali ste niektorá davat namiesto umelej výživy/Beba kozie mlieko (2 a pól mesiaca ) ?

ciarra66
13. aug 2021

@beatrixx123 sice som nedavala kozie mlieko ale koziu kasu(dcera je od zaciatku na UM) ale neskutocne ju z nej prehanalo.Preco vlastne chcete prestat davat malej Bebu?🙂 Viem,ze kozie mlieko je neskutocne zdrave.

tramtada31
13. aug 2021

Kozie mlieko má vysoký obsah bielkovín a je tam aj pravdepodobnost infikovania mlieka encefalitidou, keďže ju majú kozy veľmi casto a pri prevarani by si zabila všetky vitaminy. Ak dieťa nemá intoleranciu na bielkovinu kravského mlieka, tak minimálne do roka by som kozie mlieko(vyrobky) nedala.

beata_k
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
nikpa
13. aug 2021

@beatrixx123 tak skoro určite nie

simca35
13. aug 2021

Ja som bohužiaľ dávala, nekojila som aj keby som veľmi vtedy chcela. Moja malá mala dva mesiace keď som jej na odporúčanie mojej ex svokry(majú farmu, kozy atď) začala dávať kozie mlieko. Vydržalo to max. týždeň. určite už by som to znova neurobila. Pre tak malé bábätko je ťažké, bolelo ju bruško, furt plakala. Jednoducho nestálo mi to za to. doktorke keď som to spomenula, že hneď vysadiť, že kozie mlieko sa môže až tak od roka aj to len po troške.

lyci
13. aug 2021

@beatrixx123 od 4.mesiaca sme davali dojcenske umele kozie mlieko. bola to parada po vsetkych tych nutrilonoch (aj na predpis). keby mam znova babo na UM mlieku, tak od zaciatku davam kozie UM. je viacero znaciek, my sme davali ceske Naše mléko. od 1 roka davame normalne susene kozie mlieko zo slovenska. malemu babatku by som normalne kozie mlieko nedavala, nema potrebne zlozenie. ale raz sme dali aj pasterizovane cesrtve kozie, lebo nestihlo prist UM.

euka210
13. aug 2021

@beatrixx123 v takom veku urcite nie. Je zdrave, ale nieco tam chyba...uz neviem co. Svokra ma kozy, tak som to s detskou riesila ked boli deti male. A to som dojcila. Do roka urcite nie.

euka210
13. aug 2021

@tramtada31 rovnako sa zabiju vitaminy prevarenim kravskeho mlieka, v tom nie je rozdiel.
Svokra ma kozy cez 10r, neprevaram uz ani detom, nikdy nic kozy nemali.

tramtada31
13. aug 2021

@euka210 kozie predpokladám myslela domáce, keď sa na to pýta, pasterizovane kravske býva tepelne ošetrené.
A mali ste len stastie, ja mám nastudovanu odbornu literatúru a kozie mlieko býva najviac infikovane(predsalen kravy sa najviac pohybujú vo vysokých travach ako kravy, ktoré sú väčšinu života len niekde držané). Nepodstupovala by som toto riziko, u dietata už vôbec.

tehotna40
14. aug 2021

Ahoj, tiež som to chcela, my mame kozu svoju doma, ale dr povedala rázne nie, vysoký obsah bielkovín a vysoký obsah soli, čo robí zle oblickam.

euka210
14. aug 2021

@tramtada31 aj kravske berieme v zime z druzstva a prevaram len pre deti. Krabickove jasne ze je pasterizovane.
Ja zase viem, ze encefalitida sa v nasom regione nevyskytuje a svokra a manzel piju surove mlieko roky na litre denne, takze keby sa nieco vyskytlo, hned by sme mlieko prevarali.
A kravy sa bezne pasu aj vonku.

kia1230
26. nov 2021

@beatrixx123 Ano, my sme prešli z Beby na Kendamil original kravsky a ten sme zamenili nakoniec za kozie. Je to síce asi to najdrahšie na trhu, ale neľutujem. Mala mala velke bolesti kazdy vecer.

krisbar
19. dec 2021

V ziadnom pripade!! Neobsahuje pptrebne ziviny a babatko bude mat po case podvyzivu a nebude sa rozvijat!! A moze prist az k smrti.