Baby prosím Vás, treba prevárať dojčenskú vodu Lucku pre 2 týždňového novorodenca? Ak si prevarím dojčenskú vodu do termosky na zarábanie mlieka a zriedim studenou neprevarenou Luckou, je to ok? Tie čo nekojíte, dávate aj feniklový čajík alebo vodu?
Dojcensku som len zohrievala, prevarala som vodu z vodovodu (mame vhodnu aj pre dojcata)
Je to ok, nemusis prevarovat, vodu jsem davala az s prikrmy od 4m, ale kdybych mela letni dite, davala bych i trosku vody. Feniklovy caj jsem nedavala.
Dojcensku netreb prevarat. Vodu max tak v lete, v zime staci UM, novorodencovi ak papa dostatocne mnozstvo tiez staci len UM (150ml/kg vahy za den). Feniklovy ani nijaky iny caj nie, dieta z neho moze boliet brusko alebo boliet brusko este viac, davat caje vobec nie je potrebne a da sa pocesat ze v dojcenskom veku ani vhodne, ak napriek tomu by si mala potrebu dietatu caj davat, treba si odsledovat reakciu a hlavne vyberat len caje bez cukru (takze nie instante).
Neprevarala som, nikdy som nedávala čaj, vodu pri horúčavách pri UM ano
Nie
Ja som prevarala
Ja som do 6 mesiacov prevarala aj Lucku. Po prevareni som vodu nechala vychladnut na pozadovanu teplotu - nemiesala som prevarenu/ neprevarenu.
tie čo neprevaraju mineralky asi nikdy nevideli ako vonku za obchodmi prazi slnko na tie plastové fľaše 😀 mňamka 😀 to by som nedala ani sebe a nie 2t novorodencovi... pričom voda z vodovodu je menej zavadna 🙈
Prevarala som obyčajnú vodu, no v zimných mesiacoch som kupovala aj Lucku, ale taktiež som ju prevarala, do roka mal len prevarenu precedenu odstatu vodu. Alebo filtrovanu.
Prevarala som, cast do termosky cast vychladnut a miesala
Od 10mes davam z vodovodu a postup ten isty
Ja som dávala obom detom prevarenu bežnú vodu z vodovodu. Vodu z plastových fliaš len zriedka, vylúhovaný plast nám do tela netreba.
Neprevaram
Davam aj vodu pit od narodenia (mala je na UM)