Sušené mlieko pre 2-mesačného chlapčeka

cupovamonika
6. nov 2024

Ahojte , chcem sa len opýtať mám dvoj mesačného synčeka , chcela by som vedieť či by som mu mohla dávať sušené plnotučné mlieko , teraz pije Bebu opti pro ale máme problém z kakanim

blaazi
6. nov 2024

@cupovamonika urcite nie 🙏 treba sa poradit s pani doktorkou a najst ine nahradne UM, ktore je upravene pre dojcata. Z obycajneho mlieka moze mat vazne nasledky.

anavixy
6. nov 2024

Preboha nie 🙉 dieta musi pit dojcenske mlieko, ziadne susene plnotucne! Neviem ako by to malo vyriesit problem s kakanim. Existuje xy druhov mliek, ktore mozu problem s kakanim zlepsit a su aj lacnejsie, ak ide o to. Nevymyslaj, prosim, nic bez porady s pediatrom.

cupovamonika
autor
6. nov 2024

@anavixy ďakujem ja som sa len chcela informovať , a viete mi poradiť aké mlieko by nám pomohlo aby sa nám vykakal ? Už sme mali Sunar , Nutrilon a teraz Bebu a nič sám sa nevykaka

anavixy
6. nov 2024

@cupovamonika aha, uz ste poskusali.. 😏 ja by som skusila uz len take co sa dava pri podozreni na ABKM, ta je u babatiek pomerne casta a moze byt pricinou zapchy. Skus to prebrat s dr, za skusku by to stalo…

cupovamonika
autor
6. nov 2024

Na každej poradni z ňou to riešim a ona mi poviem stále nejaké kvapky ja ale nič nezaberá už fakt neviem čo

lucia13022023
6. nov 2024

Na trhu je veľa veľa mliek, rôznych, ťažko sa radi, každému dieťaťu sadne niečo iné. Hlavne mu nedávaj sušené plnotučné mlieko.
Kvapky na bruško sú taktiež rôzne, espimusan, sabsimplex, babycalm, coliprev.. Môže zapekat aj D vitamín, aky dávaš?
A teda možno beba sensitive by pomohla, skus si o nej prečítať. Ale ja by som toľko mliek nemenila, bábätko je ešte maličké a už si skúsila tri rôzne mlieka..

cupovamonika
autor
6. nov 2024

@lucia13022023 preto už mlieko meniť nechcem už sme mali aj espumisan kvapky sme teraz malú coliprev a nič nezaberá fakt ja už neviem

cupovamonika
autor
6. nov 2024

@lucia13022023 a vitamín nedávam žiadny

anjelicek26
6. nov 2024

Tak dko snáď dávaš, probiotika? Používaj rektalnu rurku ked to nejde samé. On sa kakat naučí,ked si spevní brušné svaly,daj skontrolovať ci nemá pruh pripadne fyzio nejaké cviky.

lucia13022023
6. nov 2024

No dcko by som dávala určite, a aj probiotika.

cupovamonika
autor
6. nov 2024

@anjelicek26 probiotika nedávam žiadne , a na rektalnu rúrku ho nechcem naučiť lebo dieťa si zvykne

jhalena
6. nov 2024

@cupovamonika Nam pomohol Nutrilon colics and comfort.

evcagabi
6. nov 2024

To si robis srandu, ze? Ze? 😳

cupovamonika
autor
6. nov 2024

@jhalena aj to sme mali nepomohol nám

nikaeli
6. nov 2024

@cupovamonika čo znamená problém s kakaním? ako často kaká?

cupovamonika
autor
6. nov 2024

@nikaeli nekaka vôbec musím mu pomáhať z teplomerom

cupovamonika
autor
6. nov 2024

Sám od seba sa navykaka

mer12
6. nov 2024

@cupovamonika vobec si na rektalnu rurku nezvykne, kludne mozes pouzivat pravidelne. Starsi syn sa nevedel do 4m vykakat sam, takmer vzdy sme museli pouzit rurku. Mlieko neporadim, ja som kojila. Ale radim probiotika.

janababana
6. nov 2024

Do 3 mesiacov casto byvaju tieto problemy s kakanim a nemusi to mat suvis s UM. Najma je dolezite tie mlieka nestriedat tak casto, a absolutne nedavat susene mlieko! To by som nedala ani 2rocnej, nie to 2mesacnemu. Masiruj brusko, cvic nozickami a ak nejde pouzi rektalnu rurku.

tamitamitami
6. nov 2024

Určite dávaj probiotiká to je základ, ja som dávala BioGaia. Ja som síce kojila ale na večer som dávala UM (Nutrilon Profutura). Probiotiká vždy pomohli keď som mala pocit že niečo s trávením nie je ok.
Skús Nutrilon comfort and colics aj keď za 2 mesiace ste tých mliek vymenili viac ako dosť (veľmi si nemal šancu zvyknúť na mlieko).
Určite nedávaj 2 mesačnému dieťaťu polotučné mlieko vieš mu zavariť na parádny problém. Ja aj 3 ročnej dávam ešte stále UM.

anjelicek26
6. nov 2024

Tak ho nechaj trápiť alebo mu tam pchať teplomer miesto rúrky na to určenej a kravské mlieko na hnačku nech to nim preletí

fairyy
6. nov 2024

@cupovamonika ma len dva mesiace a tolko mliek ste uz stihli? ved to dieta nemohlo stihnut ani reagovat na nove a uz ste davali dalsie

ivka21
6. nov 2024

@cupovamonika tak male dieťa môže len UM pre deti žiadne kravské môžeš mu uškodiť a to isto nechceš. Keď to doktorka nerieši tak bud k nej raznejsia alebo zmeň doktorku. Teplomer namiesto rektalnej rúrky tiež neni dobrý nápad. Skus mu masírovať rukou bruško alebo mu cvičiť nožičkami ako keď jazdíš na bicykli. Treba sa poradiť aj v lekárni.

cupovamonika
autor
6. nov 2024

Baby mi už sme všetko môžme skúšali aj masirujeme bruško aj cvičíme z nožkami všetko možné všelijaké kvapky nič nezaberá

pehavcek
6. nov 2024

@cupovamonika na rektalnu rurku si nezvykne. Ked sa mu travenie upravi ( mozno ked pridu prikrmy) tak zacne kakat. My sme sa trapili, skusali vsetko a uz som sa na to nemohla pozerat. Keby ze mam druhe tak uz nevaham.

ronie338
7. nov 2024

Teba probiotika. A vitamin d. To nevravela doktorka? Nam hneď ako sme prešli na um ze nasadiť probio a devit kvapku ráno. My sme mali kendamil a keď sa zhorsil reflux nutrilon ar.

jany55
7. nov 2024

@cupovamonika ahoj, my sme tiez mali takyto problem a mali sme na predpis od doktorky Bebu Sensitive. Syn zacal kakat sam tak 1x za 2 dni niekedy aj kazdy den sa podarilo.. určite davaj probiotika a odporucam toto mlieko..ked dr. neriesi treba do nej stale ist..nenechat sa odbit..
My sme inak pouzivali glycerinove cipky Lecicarbon (bez predpisu) ked nekakal uz take 3-4 dni a bol z toho uplakany a nervavy..tie cipky su nenavykove a syn sa po nich okamžite vykakal.
Treba aj veeela polohovat na brusko + to cvicenie ako aj robis..a este ma napadla jedna vec, ktora nam pomahala..z DMky vankusik s hroznovymi semienkami..teply nahriaty prikladat na bruško po papani..aj to niekedy pomohlo vykakat sa..
Nam sa inak to kakanie upravilo potom az po prikrmoch (dostaval viac vlakniny a zacal sa aj viac hybat).
Drzim palce!