Ahojte. Mam prve dieta, narodilo sa pred 4 dnami, uz sme doma z nemocnice. V nemocnici sa mi nevedela ani len prisat, na mozno 3 vynimky kedy na pr sekund ano, cize je na umelom mlieku a tak pokracujeme aj dnes doma. Prisla zmena- citim silne bolesti prsnikov a mala odmieta uz aj skusat sa prisat... netusim co robit? Chcela by som ju kojit, ale som frustrovana, ze to nejde. Dakujem za rady.
Skúsili ste aj iné polohy pri kojeni? Treba nájsť takú ktorá malej bude vyhovovať a stále skúšať..keď sa prisaje môžeš jej trosku pomoct a vytlačiť pár kvapiek mlieka ..nech ju motivujes...
Potom prsia masiruj v horúcej sprche keď budu bolieť 🤞🍀
Este doplnim, mne z prsnikov ked tlacim nic nevychadza. Obcas len 1, 2 priesvitne kvapky.
To je začiatok,prikladaj,prikladaj,prikladaj
Ešte vydrž a skúšaj. So staršou dcérou som bola 8 dní v pôrodnici po sekcii. Kŕmili ju UM. Doma sa mi tak rozbehlo mliečko, že som ju kojila vyše roka.
Známa mala tiež problém, zašla za laktačnou poradkyňou, naučila ju ako pristupovať k jej bábätku a rozkojila to. Držím palce. 🙂
Skus co najviac prikladat- a ak mas odsavacku tak ju pouzivaj. Zaciatky su tazke ale je fajn odsat aj par kvapiek- aby sa prsia nezapalili. Ani mne sa hned neprisala ale odsavackou sme stimulovali tvorbu mlieka- ked bolo mlieko potom sa prisala. Ono je to dost narocne pre take male babo tahat mlieko " az z paty"
volaj laktacnu urcite! a skusaj prikladat. hlavne skus sa sama ukludnit, ak si nervozna, mala to citi a bude to horsie.
ako je napisane uz, tak ak mas moc plne prsia, skus trosku odsat, nech sa vyprazdnia. ono take fest plne prsia su problem pre deti chytit. nepises odkial si, mozno ti tu dievcata poradia nejaku dobru laktacnu poradkynu.
Vyzdliect seba a bábätko do naha a tak skúšať
Telo na telo čo najviac, ja som jedine takto rozbehla kojenie 🤷 nič iné nezaberalo
Ešte Benedikt a senovka na podporu laktacie ako doplnok
Ahoj mala som to tak isto, mlieko sa mi spustilo na druhy den doma z porodnice. Cize az 5 den od porodu
Prsia pred dojcenim premasirovat dlanami, ak budu tvrde, babatko sa neprisaje. Pripadne trosku odstriekat, aby zmakli. Tiez treba mozno babatku pomoct vlozit dvorec do pusy, splostit ho poriadne, kym je take male, cim bude starsie, tym to pojde jednoduchsie. Aj ty aj babo sa dojcit naucite dojcenim, najlepsie, keby ti poradil niekto skuseny, odporucam laktacne poradkyne z inatitutu dojcenia, su to zdravotnicky a najdes si svoju podla miesta bydliska.
Mozes mat upchate mliekovody, su zahltene tym mnozstvom mlieka. Rada, ze prikladat, prikladat, ked sa dieta neprisava, je od veci. Vie dosiroka otvorit usta?
Musis to proste odsat a kludne nakrmit aj flaskou.
Ja som robila takto. Skusit dieta zakazdym prisat, ak neslo, dala som klobucik, co potahalo, potahalo. Potom som odsala a dokrmila flaskou, na cievku a hovadiny som nemala cas a nervy. Ked mi dieta podrastlo, naucilo sa prisat aj bez klobucika. Ale zakazdym som skusala prisat na holo, a ked neslo, tak takyto postup. Aj som kusok nechala tie deti potrapit sa, pozlostit. 3 zo 4 deti mali problem s prisatim. Kazde jedno malo dudel, flasku na dokrm a predsa, kojila som ich skoro 2 roky nakoniec.
Na upchate mliekovody. Nahriat prsia a poodsavat cca 10 min., nie nasilu a vela, potom namocit plienku do vlaznej vody a studeny obklad na 10 min. a dat potom prsiam klud 2 hodinky cca. A takto nejak. Tak mi to poradila sestricka v nemocnici pri tretom dietati. A to som si myslela, ze uz som po 2 detoch pripravena na vsetko.
Inicalne naliatie, googli alebo hladaj na ig co robit na profiloch vasa laktacna konzultantka, lipirea blog. A zavolaj si hned domov laktacnu konzultantku - konzultantku vyskolenu institutom pre podporu dojcenia, nie mamila. Najdes ju podla bydliska tu https://institutdojcenia.eu/najst-laktacnu-konz...
Podobný problem sme mali, hodiny som strávila prikladaním a odsávaním a nakoniec sa podarilo. Ale trvalo to mesiac, takze nestresuj z pár dni 😊 mne veľmi pomohla električka odsavacka avent obojstranná a laktačnu môžem odporučiť Veroniku Kralovu, ak si z BA a okolia. Ak by si bola poistencom v unione, máš to dokonca ako benefit.
vies co vobec nezufaj,, ja som pri prvom mala to iste,,, skusali sme klobuciky,,, skrabkanie,,, vsetko mozne, problem bol, ze maly sa nevedel prisat, ale driemal, v nemocnici,, to okrem 1 sestricky moc neriesili, v nemocnici mi jedna protivna sestricka povedala, no a co bude na umelom mlieku, nebudete prva ani posledna,,,,, ale ja som vedela,, ze ja taka nechcem byt,, odsavala som,, neslo nic,,, no des,,,v nemocnici mu davali striekackou - nakoniec doma som prvy den sotva nejakych 20ml odsala, maly to skor vypil, ako som odsala dalsiu davku,, muz ho krmil lyzickou a ja som behala s odsavackou,,,, ale postupne sa to rozbiehalo, ja som cele dni len prikladala a odsavala,,, na zaciatku, to fakt chce nevzdat sa,,, no a vysledok, maleho som s prehladom kojila do 3 rokov... 🙂 takze netreba sa vzdavat,,,,, treba vytrvat
A hlavne,pokiaľ ti to nepôjde,urobila si pre to všetko a nezufaj.jasne,že každej to je ľúto,nám ,čo by sme chceli kojit .ale keď to nepôjde,neznamená ,že si horšia mama.len je to ťažké ,ale tým si treba prejsť a prijať to.
Ja som tiež chcela kojit druhu dcérku,ale keďže nám po sone mozgu na 4 deň povedali,že bude mať zdravotné problémy..tak som ledva odkojila 2 týždne.to boli také stresy,nedalo sa
Mne v porodnici poradili tie naliate prsia masirovat studenym valcom ( tam mali kondomy napustene vodou a zamrazene) a zavolaj si laktacnu nech ti ukaze vhodne polohy a postupy. Mne aj pomohlo citat si na medele polohy
Ja som rodila pred troma tyzdnami. A presne toto iste! A teda kupila som si odsavacku a zistila som, že nemam mlieko. Čize rady "prikladat prikladat" mi boli akurát na dve veci. Štvrtý den po porode sa mi prsia sice naliali, ale vela mlieka nebolo aj tak. Mohla som sa čudovat že ju prisanie nebavilo a plakala pri tom. Samozrejme, ked nic netečie. Odsavacka pomohla zmierniť bolesti prsnikov, aj ked sa odsala oba troska. Asi na siedmy den trosku ustúpili bolesti a mohla som si prsia aj zacat masírovať. To pomohlo ako druhá vec.
Skusit klobuciky inu polohu mliecko zatial odsavat aspon kolko pojde tak vyformovat bradavky este je babo malinke ono sa chyti.a ak nie nevadi nebides horsia mama hlavne je dat mu papat a aby bolo spokojne
Musis skusat polohu aka bude vyhovovat. V sede. V lahu. S perinkou. Bez nej. Dat pozor aby sa babo prisalo dobre. Az na dvorec. Nenechat ho hladne lebo bude zbytocne nervozne na prsniku.
A skusat. Teraz sa ti pravdepodobne naleju. A to musi ist von.
Skúsiť klobúčiky, spravnu veľkosť. Prikladať kapustove listy na opuch. A babo kŕmiť striekačkou.
Ahoj,prikladaj ,čo najviac.
Telo si to vyprodukuje,keď bude mala skúšať.
Ak máš zapálené prsia, že sú tvrdé,musíš si odsávať,lebo mala pusinka si to nevie chytiť.a 4 dní od pôrodu nie je veľa.skus to rozkojiť.