Ahojte,prusla som sa sem poradiť a opýtať sa na vase skúsenosti.Mam 6 týždňové dieťa,ktire nekojim xo zdravotných dôvodov.Je id narodenia na umelom mlieku.Kym bola v nemocnici,papala Nutrilon Nenatal.Po istim čase,jej pediatricka predpisala Nutrilon comfort 1.Prve dva dni super,na treti deň začali kŕče, bolesti, problémy s kakanim,vracanie prúdom... proste celé zle...Po kontaktovaní s pani doktorkou, sme mlieko vysadili a prešli na Sunar AR comfort.Tu sme vydržali trošku dlhšie cca 10 dni a opäť rovnaky scenár....vracanie,bolesti, plač.. Skúsili sme Sunar premium.Jeden deň,ten prvý den užívania bol ukážkový.Pekne papala,odgrgla,zaspala,stolica ok.Na druhý den začalo vracanie, opäť kŕče....kakanie s pomocou rúrky..
Prosim vás..Cim to môže byť?Ako mam malej pomôcť?Preco je to tsk,ze prvýkrát telo prijme mlieko a potom odrazu začnú ťažkosti?😔Nespime cela rodina, trápime sa. Poradňu u pani doktorky mame o týždeň, určite sa s ňou pozhovaram,no dovtedy vam budem vdacna za vaše komentáre.Dakujem.
Prečo ste menili ten prvý nutrilon z pôrodnice ?
ASi by som sla rovno na gastro, ved nemusi byt problem v mlieku, ale celkovom traviacom systeme... skus vyhodit este vitamin D (len na par dni), co to spravi. V umelom mlieku mas primiesane d-ko a potom este kvapky k tomu je casto privela. Ale rozhodne to gastro kym budete zas skusat nejake mlieka a problem je v nejakej bakterii, co ste si doniesli s porodnice, problem je v refluxe (vracanie, koliky, lebo pochyta vela vzduchu, takze brucho plne vzduchu, kolika, prdiky... 6 tyzdnov trapenia myslim staci pre vas oboch.
@pribinak pani doktorka povedala,ze môžeme prejsť na jednotku
Skus Kendamil, este som nan necitala nic zle. Aj my sme ho pouzivali a ako jedine nak zmiernilo kolikove peklo. A urcite sa porad s lekarom. Ale tipujem, ze ti akurat predpise nejaku biogaiu, coliprev atd a povie, ze to prejde. 🙂
@queen_mary môže k zlepšeniu pomôcť probiofix?
@vierkainka podla mna nepomoze nic len cas. 😅 ale zmiernut moze. My sme mali biogaiu probiotika a nepomohlo.
Pardon za preklepy,pisem rýchlo