Ahojte. Vedeli by ste mi poradit, ci je v poriadku, ze moje 6,5 mesacne babo pije malo mlieka v priebehu 24h a menej cika. Kym nebolo prikrmovane do 6 mesiaca papalo cca 150-180 ml 7 x denne, vazi 9 kil. Odkedy prikrmujem obedy - zje cca 170-200 ml, tak ledva pije mlieko. Rano ledva dopije 180 ml po zobudeni, potom az obeduje a potom sa snazim do vecera dat aspon 150 - 180 v 3 davkach, ale keby som nedala, snad ani nehlasi hlad, co je divne. Lebo od narodenia do 6 mes to bol velky hlados. Mozno robim prilis syte prikrmy alebo cim to je? Aj cika menej, realne ma len 1 plienku z noci taku tazku od cikania a pocas dna menim kazde 3 hodky a takmer nic. Teplotu nema; vyzera OK. Vdaka.
@patka06 vodu davam tak 3x denne vypije dokopy ani nie deci vody.
Keď ma 9 kíl a pije ráno 180ml poobede 3x150 a noc nič? Koľko vody ku prikrmu? Neviem môj je 9 mesačná 7,5 kilovali zabka a pije 7x denne 120-140ml a prikrmy okolo 300g dokopi.. plus voda asi 100ml.. plienky ma vždy plne a aj hlad dobrý. Keď mal malo zeleza,chutilo mu menej, teraz ma tie výsledky už lepšie a aj papa lepšie.
To je strašne málo vody.
@anjelicek26 noc nic, do 6 mesiac sme takmer nespavaali, naficane babo - den, noc a odrazu mi prespi celu noc bez zobudenia na hlad. Pride mi to uz divne. Dr tvrdi, ze to je ok, ze polrocne dieta uz nebyva hladne tak ako dovtedy. Ale nepaci sa mi to, ze odrazu uz nema hlad ked 6 mesiacov jedlo kazde 3 hodiny den ci noc.
Ked nechce pit skus striekackou od paralenu alebo nurofenu kazdu pol hodinku aspon 10ml alebo urob tie prikrmy nariedene tou vodou v ktorej mu varis masko a zeleninu. Take skor hustejsie polievky alebo redsie kasicky.. vodu potrebuje aby oblicky dobre filtrovali..
@anjelicek26 k prikrmu zje ani nie 30 ml vody. Treba davat kolko? Lebo voda nechuti, da par lyziciek a zacne vypluvat, ani caj nechce.
@saxana000 vyskusam. Dakujem pekne za radu.
Áno ta zmena je zvláštna.. mne to vychádza, že synček pije 130ml na kilo vahy (moj) a naša doktorka vravela o 100ml na kilo vahy minimum ak si dobre pamätám. Vám to vychadza 85ml?
Skúšala si dávať vodu aj z fľašky?
To, že prespí celú noc je ok, stačí, keď sa naje cez deň.
Moja tiez pit nechce prikrm ked som jej spravila v avent hrnci este pred mixovanim som z neho mala aj dve deci takej zeleninovej vodicky. Davala som ju bokom a nechavala len huste ale teraz ju tam uz nechavam a mixujem aj s tou vodou.prikrm je redsi a mala cika castejsie.. o par tyzdniv planujem ze si to zacnem zlievat znova pridam.pismenka alebo mrvenicku a bude mat z toho polievku a huste potom ako druhy chod.
@anjelicek26 a bavime sa o cistom um : napriklad 150 ml 5 odmeriek, 180 ml je 6 odmieriek, ked to zmiesam dokopy je realne viac toho mlieka. Mam pocitat ake cislo 150 ml alebo cca 170 ked to je aj s odmerkami?
Vypije dostatok vody, resp. tekutín?