Ahojte mamičky
Prosím vás, prečo sa vam nepodarilo dojcit?
Myslite si, ze su proste zeny, kt.to jednoducho nejde?
Pytam sa, lebo sama som s tym mala problem a neviem, kde bola chyba..🙄
@johankaivanka mne sa mala nechcela prisat od začiatku , lebo mlieko nebolo … len sa jedovala.. ani laktacne neverili , že mlieko nemám … nakoniec uverili
Lebo bol extra spavy a slaby (silna zltacka a narodeny o mesiac skor) a nechcelo sa mu tahat. Aj z flasky tahal vyse hodiny a nic, stale ho len budit trebalo...tak krmenie bolo pre mna narocne, a nie to este kojenie. Druhe som uz nechcela.ja
@johankaivanka v nemocnici sa mi nespustilo,malu mi dokrmovali UM,a nosili napapanu,tym padom sa nechcela prisat..doma sme bojovali este zo 3 mesiace,ale bolo to trapenie.mlieka malo,dcerke sa nechcelo tahat,bola uz zvyknuta ze z flase tecie lepsie,na prsniku zaspavala.do toho zapal,teploty..az sme to jedneho dna ukoncili,dali uz len UM a boli vsetci spokojni.
@johankaivanka Mlieko proste zmizlo zo dňa na deň
Nebolo čím kojiť
pravdu? mna kojenie nebavilo. ja som si odsala mlieko elektr. odsavackou a dala ho z flase. mlieka bolo dostatocne. pocas odsavania mlieka som mala klud od rodiny a citala som knihy alebo mobil, cas pre seba... flasu vedela podrzat malej aj starsia dcera alebo muz. odsavala som mlieko rok, potom sa postupne samo vytratilo
Kvoli vrodenej laktozovej intolerancii dietata.
@johankaivanka ahoj..tak ja som sa pred nedavnom dozvedela, uplne nahodou na sono prsnikov(dostala som sa po dlhej dobe k inej lekarke), ze nemam v jednom prsniku skoro ziadne mliecne zlazy..v druhom len zalostne malo..a kedze som to ani len vo sne netusila, tak som trapila seba aj malu..
@johankaivanka pri prvej som prestala lebo mala silný reflux a bolo jedno ako som ju kojila, aj pomaly po trochách á hodinku /dve vždy kompletne všetko prúdom vyzvracala, UM to isté. Museli jej veľmi rýchle UM antirefluxné predpísať lebo z toho neustáleho zvracania nepriberala čo v jej prípade bolo naozaj zle lebo aj tak sa narodila len s váhou 2600g a bola nonstop uplakaná a zlostná, nespala... U druhej dcéry som za chvíľu mlieko nemala. Snažili sme sa ale skrátka "došlo" a nechcela som trápiť ju ani seba 🤷
@johankaivanka rekord odsatia 60 ml 😂 proste nebolo...napriek prirodzenemu porodu bez akejkolvek medikacie a skoremu prilozeniu. Zenam po sekciach striekalo az na okno 🤷
Mala som aj laktacnu a nic.
Ja som mala hneď na začiatku silný zápal, každý večer som si išla ľahnúť so zimnicou, v noci som sa budila na to že mi je zima, ráno som vstávala s teplotou....takto som vydržala týždeň, potom prišiel deň keď som si zrwzala teplotu tabletkou každé 2 hodiny a teploty stále neustupovali....
Inak mala sa prisala aj papala, aj som si odsavala mlieko a zápal neustupoval.
Aktualne riesim…proste sa mi netvori, aj ked odsavam. Maly si uz zvykol na flasku, ja som ho hladom trapit nechcela, tak uz v nemocnici dostal UM. Mozno chyba ale chcela som, aby bol najedeny.
Dam tomu este mesiac ale po 2,5 tyzdnoch viem za cely den odsat max 30ml! A to jem vsetko mozne, odsavam, masirujem atd ale proste nie je mlieko.
Aj by som maleho prikladala ale kedze nic netecie, on sa neprisaje a zacne sa jedovat a plakat. Uz som si aj poplakala, ze aka som neschopna…ale co uz.
@johankaivanka nepodarilo. Sono neskor ukazalo malo mliekovodov. Nestresuj. Daj UM a tolko lasky spokojnej maminy, ze babatku bude jedno co pije.
@johankaivanka dcéra sa nevedela prisať. V pôrodnici mi nanútili silikónové klobúčiky a takto sme sa trápili skoro 5 mesiacov. Vraj mám ploche bradavky. Mala bola plačliva a prestala aj priberať. Veľmi som chcela kojit, no keď už detská lekárka usúdila, že treba prejsť na Nutrilon, tak som to vzdala. Pri synovi som už dopredu bola zmierená s tým, že bude na umelom mlieku. A hop, on sa v pôrodnici prisal úplne na prvý krát a boli to tie isté bradavky. Bol kojeny do 3 rokov a bol to veru pekný valibuk 😁.
Lebo som nemala žiadne info a robila skoro všetko zle 🤭 dala cumlík už v pôrodnici, lebo veď aby neplakala, nechala som sa ucicikat, že je úplne normálne, že kojenie zo začiatku bolí a pokiaľ sa prisava, tak sa určite prisava správne... Nuž, nebolo to tak, prisatie bolo zlé, následkom čoho po pár týždňoch výrazne klesla tvorba, tak som dávala UM z fľaše -> návyk na fľašu a dojčenský štrajk, odmietanie prsníka. Až vtedy som to začala riešiť, už som to ale potom neustála a zostala pri fľaši. Pri druhom som už vedela, zavolala si laktačnú hneď v prvých dňoch, aby skontrolovala prisatie, s jej pomocou som podchytila drobné chyby, podotýkam kojenie tentokrát nebolelo ani jeden jediný raz a keď prišiel štrajk, naučila som sa ho zvládnuť bez fľaše. Akože, bola to pre mňa hrozná morda, vôbec to nebolo ľahké ani jednoduché, ale verila som, že to raz ocením a veru som neskôr aj ocenila 😁
budem uprimna, aj ked ma tu mozno ukamenuju. ja som to proste tak necitila. pamatala som si este ked moja mama kojila moju sestru, a nejak mi prislo divne to vidiet. a aj ako dospela zena, som to tak necitila. po porode cisarskym sa mi to samozrejme nerozbehlo, aj ked som velmi chcela dojcit a to minimalne rok, ale podvedome mi tomu nieco branilo, ked som sa pokusala o dojcenie, tak slo len par kvapiek, a ja som si vtedy pripadala bud ako nejaka s prepacenim krava, alebo ked som potom este odsavala tak ako nejaky kus masa, stroj na stravu? Neviem to popisat. Napriek tomu sa mi podarilo napoly dojcit/dokrmovat/odsavat aj ked len 1dcl denne do 6 mesiacov syna. Potom dosla alergicka sezona a ja som uz bohuzial musela nasadit kortikoidy, a presne vtedy syn zacal moje mlieko odmietat a bol koniec doslova trapenia oboch. Presli sme na umele, sice som z toho mala dlho depky, plakavala som strasne moc ze mu ublizujem, ale s odstupom casu viem ze to je OK. Syn ma teraz 9 rokov a nebyva vobec chory. Ja si ale myslim ze predsa nemozem byt jedina, ktora to tak necitila vnutorne a chcela by som povzbudit ostatne mamicky ak zazivaju nieco podobne, aby sa netrapili. Aj tak ste dobre matky.
Mám dvojičky a viem, že dá sa, keď sa veľmi veľmi chce, ale ja som až tak nechcela. Neviem si predstaviť nemôcť sa s manželom striedať s fľaškami, hlavne v noci a celkovo nemôcť sa poriadne pohnúť od detí a trocha zresetovať. Párkrát som ich priložila k prsiam, ale priznám sa, že mi to nebolo príjemné.. nemám moc rada dotyky na prsiach (ani od manžela). Odsávala som si..asi rok išlo cca 200 ml denne.
Najpr vysoké dávky bilirubinu, nevedela sa prisat, mlieka bolo malo, do toho reflux à koliky à keďže po 3tyzdnoch som mala pocit ze ak s tým neseknem skončím na psychiatrii v tom lepšom prípade, keďže moje prvé 3 týždne v snahe kojiť bolo prikladá ie, odsávanie, zvracanie, pranie, rev... Minimum spánku a už som si nepripadalo ako matka ale ako dojna krava s prepáčením. Kúpili sme fľašu, umelé mlieko a stala sa zo mňa matka kt svoje dieťa miluje a dokáže aspoň v noci pospať 3-4hodiny...a život začal mať opäť zmysel... Lakťa II nebolo treba ani zastavovať lebo to malo co bolo sa zastavilo samo
Sesternica prvé chcela kojiť, ale začala mať zápaly tak s tým sekla a ostatnym dvom deťom potom už dala hneď fľašu... A nie je nič horšia matka ani deti nie sú o nič viac choré ako kamarátku e kt kojila dobre ze nie do 3 rokov.
@katka0123 tak toto je zaujímavé. Na obyčajnom Sone to zistili?
@snehulak77 ano, na preventivke ked som zmenila lekara. Zbytocne som sa trapila s kojenim, s laktacnou riesila byliny, klokankovala na holo, dokrmovala s cievkou..
@31silvia12 ja som mala presne toto iste...3 mesiace som trapila seba i syna, hanbila sa, ze ho dokrmujem UM.....a teraz v januari som bola na sono a doktorka hned, ze ci som kojila, lebo ze nemam skoro ziadne zlazy mliecne....takze nie vzdy je to o tom, ze MLlEKO MA KAZDA DOSTATOK a ine znicujice blaboly....
Dcérka mala zltacku, dosť silnú. A ja veľké bolesti po nastrihu. Des. ( boli to do teraz, trafili nerv, či čo... 😵).
Najhorsie su tie “famy” alebo ako to nazvat, ze dojcenie je jednoduche. Neni, je to narocne pre kazdu mamicku, a ked uz sa zda, ze to pojde, pride prvy straj a zas je to v riti😀potom chvilu zas dobre, pridu zuby a zas je to morda😀 rovnako pri menzese, rovnako ked zacne dieta vnimat a odtrha sa od cicky tisickrat…a tak by sme mohli pokracovat donekonecna
ja som to nevedela a ani som nemala moc zaujem v tom pokracovat prislo mi to nechutne
@majlo1234 dakujem, toto si trafila poriadne..asi som mala zbytocne krasne predstavy...👍
@johankaivanka mne da maly nechcel prisat, mlieko som nemala skoro vôbec a reval pri tom…keďže za prvé dva dni veľmi schudol a mal silnú zltacku musela som ho dokrmovat a flašku krásne chcel, presne som vedela koľko vypil…a keď sme išli z pôrodnice tak som sa tak nejako už nastavila v hlave že vlastne ja kojiť nechcem…mlieko stále poriadne nebolo a maly vrieskal len keď som ho dala k prsiam 🤷🏻♀️ Takze sme prišli domov, to mlieko čo sa mi tvorilo som trosku odsala a za pár dni bolo po ňom úplne (zvazovala som si prsia, malo pila a podobne…) má 8 mesiacov, mlieko mu sadlo na prvú supu, krásne spi, nikdy nemal koliky ani ho nebolelo bruško 😊 ja som ani na sekundu neľutovala moje rozhodnutie nekojit nech si hovorí každý čo chce 😊 možno kebyze sa posnažím, začnem jesť všetky doplnky stravy, zavolám laktačnu a podobne mlieko by sa rozbehlo ale ja som to nechcela 🤷🏻♀️