Dobrý deň mám ročného chlapčeka chcem sa spýtať či je lepšie plnotučné alebo polotucne? Pije mlieko len rano
Plnotucne 3,5 % a uz je dostat aj 3,6 % , 4% je na vas ktore.
Aj prevarte ?
Ročnému by som dávala ešte UM, ale nám napr Dr radila od 2 rokov dávať polotucne, že až tak nezatazi žalúdok. Ale ja som pokračovala s UM ešte pár mesiacov.
Dávala by som ešte pokračovacie umelé mlieko pre deti od 1 roka. Na kravské má ešte čas. Ale potom jednoznačne plnotučné.
Žiadne
Od pol roka dieťa mlieko nepotrebuje, písala to tu posledne aj nejaká Profi v poradni
Tak podla mňa záleží aj od toho aké mlieko dieťaťu vyhovuje. Dcérke som po 16 mesiacoch dojčenia začala dávať kravské, čerstvé (to z chladiach boxov ) a samozrejme plnotučné. Lenže ju z toho začalo strašne nafukovat, tak lekár povedal ze mame dat polotucne. To jej vyhovovalo oveľa viac nafukovanie prešlo a na plnotučné som už neprešla. A prevarat netreba
@verca1802 my sme napriklad dcerke museli davat bezlaktozove, aj ked mala vysetrene vsetko krizom krazom, lebo mala skoro do roka koliky. Najprv som prikrmovala bezlaktozovym UM a potom sme presli na kravske bezlaktozove. No a syn by mi ziadne umele nevypil, bol len dojceny, ten vobec nechcel ani flasku a dodnes pije len obcas kakao, ciste mlieko nemusi. Jogurty zje. A dalsie dieta, tak to by sa mi v mlieku aj kupalo, hoci bolo kojene. Um mal obcas len ako malinky, potom uz nie a nevedel pouzivat ani flasku potom uz 🙃. Tak pil kravske mlieko slamkou z poharika 😅. No kazde je ine, fakt 😆
@adkagg dvom deťom som dávala 1.5% UHT. Je zbavené všetkých mikroorganizmov, takže prevarat ho netreba a z 3,5% mali hnačky (rovnako mňa bolí brucho z 3,5%).
Ak pije mlieko len ráno, tak to zas nie je tak finančne náročné.
Ja by som ešte aspoň pár mesiacov pokračovala v dávaní UM.
Predsalen je upravené pre potreby dieťaťa
Ja osobne by som dala buď umelé alebo žiadne. Kravské krabicove by som takto nedávala. Iné je samozrejme keď si staršie dieťa dá sem tam za pohár k nejakému jedlu kde to pasuje. Ale ročnému dieťaťu na denné pitie by som dávala umelé. Alebo teda nič a len pestrú stravu
Plnotucne z chladnicky.. doktorka vyslovene neodporucala trvanlive UHT
@sono2 a co ma potom 6m dieta jest? Su deti ktore s prikrmami sa velmi neponahlaju a trva kym sa rozpapaju.mne gastroenterolog vyslovene povedal,ze mlieko je zaklad dietata do 1 roka.
@simona92101 Asi rezeň so zemiakovým šalátom a kyslou uhorkou. 🙄
Najlepsie umele mlieko
@adkagg do jedla davam take ake mam aj polotucne krabicove prevaram
Plnotucne